Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Kontak Anahtarı Yuvadan Çok Zor Çıkıyor

yankizulu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2004 model mazda 3 aracımda kontak anahtarı yatagına, anahtarım rahat bir şekilde giriyor fakat  geri çıkarmak istedigimde anahtarı çok zor çıkara biliyorum.  

Bu problem yaklaşık 2 aydan beri artarak devam ediyor.arkadaşın tavsiyesi üzerine sanayideki kilitçiyi aradım yedek anahtarlamı kullandıgımı sordu bende 1 sene önce yaptırdıgım yedekle kullandıgımı söyledim orjinal anahtarlada aynı sorun varmı diyince evet ondada yine aynı şekilde oldugu cevabını verdim.Kilitçi tamir olmayacagını kontagın degişmesi gerektigini söyledi.İzmirdeki yeni otomotivi aradım bana 365 tl kontak fiyatı verdiler.

Yeni otomotiv bana direksiyon kilidi bozulmuştur dendi,kontakla direksiyon kilidi arsındaki bagı anlayamadım sonuçta anahtar yuvasından zor çıkıyor.

Daha önce bu konuyla ilgili tecrübe eden veya bilgi sahibi varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyon kilidinden olması muhtemel. Başınıza hiç geldi mi bilmiyorum; direksiyonunuz kilitlendiğinde kontak anahtarını çıkaramazsınız. Direksiyonu oynatarak çıkarmak mümkün olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Galiba servisin dediği doğru direksiyon kilidini hiç kullanmıyordum, denedim denemez olaydım. Direksiyon kilidini aktif ettim kontak anahtarını taktım anahtarı çevirip direksiyonuda saga sola çeviriyorum nafile çalıştırmak için en az 5 dk. uğraştım zor açıldı kilit inşallah masrafı fazla olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...