Jump to content

Mazda CX-3 Kullanıcı Yorumları


morybaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 dakika önce, s7e7v7e7n7 :

Bugün aracı satın aldım arkadaşlar, şimdi çok uykum sonra bir kaç foto atarım buraya  :) Artık bende Mazda ailesindenim :) 

@SafaTR ve @SoulCUTTER cevaplarınız için teşekkürler. Benim baktığım (ve aldığım) model power sense plus değil, 2016 power sense model olanından. Zaten Plus olanlar hem çok az var, olan temizleri de bütçemi oldukça fazla aşıyordu. Yukarıda "plus" olayını ben yanlış yazmışım. 

Aldığım araç 33 binde tertemizdi. Gördük baktık ekspere götürdük hiçbir sıkıntısı yok. 

Aracı Ankara'dan aldım. Biraz önce de eve geldim. 550 km yol yaptım. 

Şimdi üstatlar soracağım birkaç mühim soru var size :)

1- Yaklaşık 400 km hızı 90 a sabitleyip geldim. Aralarda nadir de olsa 100-110 a filan çıktım ama çok nadir. Merak ettiğim düşük hız yakıt tüketimiydi... 

Sonuç 3.3 litre? Sonra hızı 100 e sabitledim 3.6 oldu. 550 km lik 80-110 karma tüketimi de 4.2 olarak kontağı kapattım. (hiç trafiğe kalmadım, duraksamadım...) bunların foto ve videosunu da çektim.

Bu oranların gerçekçi gelmediğini biliyorum. Yani bana bile gerçekçi gelmiyor ama sizde de böyle mi? Çünkü ciddi ciddi bilgisayarının filan bozuk olduğunu düşünüyorum :) Ya da ne bileyim bu gösterdiği karma tüketim değil de son 15 dakikalık tüketim filan olabilir mi?

2- Hiç DPF ışığı yanmadı. Yani 550 km de partikül filtresini hiç mi temizlemedi bu araç ? 

3- 2016 modellerde adaptif led ışık yok mu? Yani etraf karanlık ve araç olmayınca uzunları yakıyor tamam ama mazdanın şu videosundaki gibi işte öndeki aracın olduğu bölgedeki ışığı kesmiyor. Uzunların Işığını kesince komple kesiyor. Açınca da komple açıyor uzunları. Benim bildiğim, örneğin zifiri karanlık ve sol çaprazdan bir araç geliyor. Sadec o aracın olduğu bölgede ışığı kesmesi gerekiyor. Bunun bir ayarı filan mı var? Soldaki ışık kolu autoda ve konsol tarafına itik vaziyette. 

4- distance recognition support system diye bir ayar var. cahilliğimi mazur görün. videolara baktım ama anlayamadım. nedir bu özellik?

5- Bendeki beyaz deri ısıtmalı koltuk. Bel ayarı yok mu? Lütfen olsun :) 

6- Şu makyaj öncesi ve sonrası SBS ve SCBS olayına takılmış durumdayım. Aslında makyaj sonrası bu güvenliklerin limitleri belli. Yanlış hatırlamıyorsam makyaj sonrası (şu anki teknik verilerde yazan) SBS - 30-145 km/s süratlerde çalışıyor, SCBS de 4-30km/s süratlerinde çalışıyor. ve bildiğim kadarıyla 2016 ve öncesinde lazer sistemi ile, sonrakinde kamera sistemi ile çalışıyor bu güvenlik önlemi. 

Bu konuda da sorum şu; 

bendeki yani 2016 modeldeki sbs ve scbs kaç km hızlarda çalışıyor? Ve emin olmak için soruyorum, @Tarahumara hocamın dediği gibi yayalarda filan çalışmıyor mu? Hoş hocam bu konuda haklı olabilir çünkü lazer varsa insandan geri yansıması pek mümkün değil gibi sanki... Bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. 

Şimdiden tüm cevaplar için teşekkür ederim.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Hayalinizi gerçekleştirmiş olmanızdan dolayı mutluyum Mazda hayal, heves arabasıdır. 

 

1-) düz yolda akıcı bir sürüşte limitör yardımıyla bu değerleri yakalamış olmanız normal. Ben Ankara/Trabzon arası 4.6 Lt mazot yakıyorum. (inişli çıkışlı yollar ve ortalama 105km/h). Trabzon/Artvin sahil yolunda ise 3.9 litreye kadar inenildim. (dümdüz yol ve ortalama 100km/h)

Şehir içi kullanımında 5-6 litreleri göreceksiniz şaşırmayın derim şimdiden 😁

2) DPF ışığı sadece arıza olduğunda yanar. Yada kendi kendini temizleyemediği durumlarda. Taşıtla bu noktada bütün olmak gerekiyor biraz. Alman araçlarında Dpf temizliği genelde rölanti devrini 300 devir arttırarak yapıyor ve bu çok gürültü yapıyor. Mazda da ise Dpf temizliğini yaptığını anlamanın iki yolu var. a) Anlık yakıt tüketiminde sabit pedalda giderken aşırı yüksek dalgalanmalar. b) ayağınızı gazdan çektiğinizde anlık yakıt tüketimi normal şartlarda 0.0 göstermesi gerekir. Dpf temizliği yapıyorsa 1.2 veya 1.4 lt olarak gözükecektir. Mazda ekstra mazot tüketerek sessiz sedasız hallediyor bu işi. Olaki anlamadınız sürüş esnasında şayet kontak kapattığınızda araba fan açarsa veya açık kalırsa bilinki dpf temizliğinin yarısında kontak kapatmışsınız. Müsait olursanız aracınıza hemen binip 2.500 sabit devirde 15dk dolanın. Eğer değilseniz bir sonraki ilk binişinizde mutlaka yapmalısınız. 

 

3-) Burdaki adaptiflik olayı farların direksiyonu çevirdiğiniz yöne doğru dönüp virajı aydınlatıyor olması. Uzun ışık yardımcısını bende kullanıyorum. Ayarlar kısmında ışıklandırma kısmında ayarları var. High beamin nasıl çalışması gerektiğini ayarlayabilirsiniz. 

4-) drss sistemi sık aralıklarla önünüze birşeyin geçip geçmediğini, geçerse size ne kadar yakın olduğunu belirten bir sistem. Adaptif Cruise Controlde drss yi kademeli olarak ayarlayabiliyorsunuz. Yakın takip, uzak takip gibi durumlarda mesafe korumanızı sağlıyor. Aynı zamanda çok yakınlaşırsanız fren yapıp otomatik olarak duruyor. 

5-) siyah deri kullanıyorum... 😁

6-) aracınız makyajlı mı makyajsız mı bilmiyorum.

Makyajsız kasalar lazer ile çalışıyor ve 4-80 km/h (yanlış hatırlamıyorsam bakıcam buna tekrardan) otomatik fren yapıyor. 

Makyajlı kasalar kamera ile çalışıyor bildiğim kadarıyla 4-200 km/h olması lazım ama emin değilim. 

Makyajlı kasa olup olmadığını anlamak için direksiyonunuzun tasarımını veya özelliklerin on/off yağıldığı kısımda 6 tuş var ve 5 i doluysa makyajsız. 4 ü doluysa makyajlı. 

 

Tekrardan güle güle kullanın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, s7e7v7e7n7 :

Bugün aracı satın aldım arkadaşlar, şimdi çok uykum sonra bir kaç foto atarım buraya

Aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

 

1 saat önce, SafaTR :

Makyajsız kasalar lazer ile çalışıyor ve 4-80 km/h (yanlış hatırlamıyorsam bakıcam buna tekrardan) otomatik fren yapıyor. 

Makyajlı kasalar kamera ile çalışıyor bildiğim kadarıyla 4-200 km/h olması lazım ama emin değilim. 

Makyajlı olmayan kasalarda SCBS lazer ile 4-30 km/h arasında çalışıyor, 4-80 km/h değil.

Makyajlı kasalarda ise SCBS kamera ile çalışıyor ve 4-80 km/h. 

SBS ise 15-200 km/s arası çalışıyor.

Aracınız 2016 model ise makyajlı değildir.

Aslında sorularınızın hepsi detaylı bir şekilde kullanım kılavuzunda yazıyor. Okumanızı tavsiye ederim. Herhangi bir aracı almayı düşündüğümde ilk yaptığım iş kullanım kılavuzunu baştan sona okumak.  Bu tarz konularda kafanızda soru işareti kalmadan her şeye hakim olursunuz. Bilgi sahibi olarak fikir sahibi olursunuz. Hatta yeri gelir, öğrendiğiniz bir bilgi hayatınızı bile kurtarabilir. 

Keyifli sürüşler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba,

 

bir önceki mesajlarımda 2016 çıkışlı cx-3 alacağımdan bahsetmiştim. Geçtiğimiz yaz aracın turuncu motor ikaz ışığı yanmış ve araç antalya mazda mepaz da servise çekilmiş. Bilgisayara bağlandığındaki hata kodu P0299 olarak görünmüş ve devirsiz kullanmadan kaynaklı partikül tıkanması olarak açıklanmış. Araç makinaya bağlı olarak yüksek devirde çalıştırılarak temizliği yapılmış. Şu anda bir sorun yokmuş. P0299 kodunu araştırdığımda düşük emme manifoldu basıncı olarak geçiyor. İki durumu birbiri ile bağlayamadım. Bilgili kişiler bu konuda yardımcı olabilirler mi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, MetehanB :

Herkese merhaba,

 

bir önceki mesajlarımda 2016 çıkışlı cx-3 alacağımdan bahsetmiştim. Geçtiğimiz yaz aracın turuncu motor ikaz ışığı yanmış ve araç antalya mazda mepaz da servise çekilmiş. Bilgisayara bağlandığındaki hata kodu P0299 olarak görünmüş ve devirsiz kullanmadan kaynaklı partikül tıkanması olarak açıklanmış. Araç makinaya bağlı olarak yüksek devirde çalıştırılarak temizliği yapılmış. Şu anda bir sorun yokmuş. P0299 kodunu araştırdığımda düşük emme manifoldu basıncı olarak geçiyor. İki durumu birbiri ile bağlayamadım. Bilgili kişiler bu konuda yardımcı olabilirler mi ? 

Dizel araçlarda emme manifoldundan sadece taze hava girişi olmakta. Bu aslında doğrudan partikül ile alakalı değil. Fakat yetersiz taze hava girişi fakir yanma oluşturur. Yani püskürtülen mazotun büyül bir çoğunluğu yanmadan egzoz manifolduna gidiyor demektir. Egzoz manifoldu çıkışında egr yakalayabildiğini yakalayıp yanma odasına geri gönderiyor yakalanamayanlar ise emisyon problemi olmaması açısından katalizöre gönderiliyor. Bu da uzun vadede ki kullanımda katalizörü aşırı miktarda dolduruyor. Fakir yanmadan kaynaklı çekiş düşüşü yaşanıyor ve taşıt uyarı vermeye başlıyor aynı zamanda. 

Düşük emme manifoldunu doğrudan Turboya bağlanabilir gözüküyor ama Turbo çalışması için gerekli devri egzoz gazlarından alacağından bu da doğru orantılı olarak düşük devirde gitmeden kaynaklı doğacak bir hususmuş gibi gözüküyor. 

Ama son aldığım bilgilere göre yakın zamanda Turbo ile ilgili bir yazılım güncellemesi gelecek Cx-3 ler için. Hatta belki çıkmıştır bile servisi arayıp sormakta fayda var. 

Ama yinede ne olursa olsun dizel araçlar uzun süreli düşük devirlerde kullanılmamalı. Taşıt otomatik vites olabilir ama yol koşullarını ancak şöfor bilebilir ve önceden önlem alabilir. Yani 100 km/h saat hızla giderken yokuş başında değil yokuş başlamadan bir miktar önce gaz vermek gerekir. Yada yokuş sırasında vites küçültülmelidir. Taşıt otomatik vites, herşeyi teknolojik ben sadece gaza basayım, direksiyonu çevireyim gibi bir husus maalesef söz konusu değil. Hiçbir teknoloji sizin öngörülerinizden daha hızlı tepki veremez... 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, SafaTR :

Dizel araçlarda emme manifoldundan sadece taze hava girişi olmakta. Bu aslında doğrudan partikül ile alakalı değil. Fakat yetersiz taze hava girişi fakir yanma oluşturur. Yani püskürtülen mazotun büyül bir çoğunluğu yanmadan egzoz manifolduna gidiyor demektir. Egzoz manifoldu çıkışında egr yakalayabildiğini yakalayıp yanma odasına geri gönderiyor yakalanamayanlar ise emisyon problemi olmaması açısından katalizöre gönderiliyor. Bu da uzun vadede ki kullanımda katalizörü aşırı miktarda dolduruyor. Fakir yanmadan kaynaklı çekiş düşüşü yaşanıyor ve taşıt uyarı vermeye başlıyor aynı zamanda. 

Düşük emme manifoldunu doğrudan Turboya bağlanabilir gözüküyor ama Turbo çalışması için gerekli devri egzoz gazlarından alacağından bu da doğru orantılı olarak düşük devirde gitmeden kaynaklı doğacak bir hususmuş gibi gözüküyor. 

Ama son aldığım bilgilere göre yakın zamanda Turbo ile ilgili bir yazılım güncellemesi gelecek Cx-3 ler için. Hatta belki çıkmıştır bile servisi arayıp sormakta fayda var. 

Ama yinede ne olursa olsun dizel araçlar uzun süreli düşük devirlerde kullanılmamalı. Taşıt otomatik vites olabilir ama yol koşullarını ancak şöfor bilebilir ve önceden önlem alabilir. Yani 100 km/h saat hızla giderken yokuş başında değil yokuş başlamadan bir miktar önce gaz vermek gerekir. Yada yokuş sırasında vites küçültülmelidir. Taşıt otomatik vites, herşeyi teknolojik ben sadece gaza basayım, direksiyonu çevireyim gibi bir husus maalesef söz konusu değil. Hiçbir teknoloji sizin öngörülerinizden daha hızlı tepki veremez... 

Ben de şu şekilde yorumladım. DPF den çıkan egzoz gazının bir kısmı turboya gidip basınçlandırılıyor ve intercooler ile soğutulup emme manifolduna gönderiliyor. Böylelikle emme manifoldundaki basınç arttırılıyor. Yanlışım olabilir bildiğim kadarıyla yazıyorum. DPF de tıkanma meydana geldiğinde egzoz gazı basıncı düşer. Böylelikle turboya yeterli miktarda egzoz gazı gitmediği için emme manifolduna takviye olarak gönderilen hava miktarı azalır. Bunun sonucunda  emme manifoldu  içindeki basınç azalacaktır. Bu durumda da uyarı ışığı yanıp P0299 hatası vermiş olma olasığı var diye yorumladım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, MetehanB :

Ben de şu şekilde yorumladım. DPF den çıkan egzoz gazının bir kısmı turboya gidip basınçlandırılıyor ve intercooler ile soğutulup emme manifolduna gönderiliyor. Böylelikle emme manifoldundaki basınç arttırılıyor. Yanlışım olabilir bildiğim kadarıyla yazıyorum. DPF de tıkanma meydana geldiğinde egzoz gazı basıncı düşer. Böylelikle turboya yeterli miktarda egzoz gazı gitmediği için emme manifolduna takviye olarak gönderilen hava miktarı azalır. Bunun sonucunda  emme manifoldu  içindeki basınç azalacaktır. Bu durumda da uyarı ışığı yanıp P0299 hatası vermiş olma olasığı var diye yorumladım. 

Şöyleki Turbo'nun faydalandığı egzoz gazı direk olarak egzoz manifoldundan çıkan ilk atık gazlardır. Yani Turbo direk olarak egzoz manifolduna bağlıdır. Sanki Egzoz manifoldunun bir uzantısıymış gibidir. 

Daha sonra egr ve dpf e girer. Dpf bu işin en son noktasıdır. Atık gazın dışarıya atılmadan önceki son durağıdır. Sonra çevreye verilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, SafaTR :

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Hayalinizi gerçekleştirmiş olmanızdan dolayı mutluyum Mazda hayal, heves arabasıdır. 

...

Tekrardan güle güle kullanın. 

Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim. Şimdilik gayet mutluyum arabadan. Hyundai Tucson'da iyi bir arabaydı ama mazda'nın konsol kısmı nispeten hack'lenen (özelleştirilebilen) yapısı sayesinde güzel oyuncak çıktı bana :)

16 saat önce, Tarahumara :

Aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

 

Makyajlı olmayan kasalarda SCBS lazer ile 4-30 km/h arasında çalışıyor, 4-80 km/h değil.

Makyajlı kasalarda ise SCBS kamera ile çalışıyor ve 4-80 km/h. 

SBS ise 15-200 km/s arası çalışıyor.

Aracınız 2016 model ise makyajlı değildir.

Aslında sorularınızın hepsi detaylı bir şekilde kullanım kılavuzunda yazıyor. Okumanızı tavsiye ederim. Herhangi bir aracı almayı düşündüğümde ilk yaptığım iş kullanım kılavuzunu baştan sona okumak.  Bu tarz konularda kafanızda soru işareti kalmadan her şeye hakim olursunuz. Bilgi sahibi olarak fikir sahibi olursunuz. Hatta yeri gelir, öğrendiğiniz bir bilgi hayatınızı bile kurtarabilir. 

Keyifli sürüşler.

hocam o mesajı yazdıktan sonra 2016 modellerin kullanma kılavuzu pdf'ini buldum ve akşam okudum hepsini. Tüm dedikleriniz harfiyen kullanım kılavuzunda yazdığı gibi gerçekten. Ansiklopedi gibisiniz vesselam :) 

Bugün şu mazda aio tweaks olayına baktım biraz. içerisindeki birkaç şeyi de araca yükledim. Android auto da bir kaç problem haricinde bir eksiklik yok gibi. Zaten spotify ve navigasyonu göreyim yeter. WiFi ile bağladığımda ne yaptıysam android auto'yu başlatamadım. Bende usb ile bağlanıyorum. Gayet de iyi çalışıyor. Bir de şu telefon çalınca kimin aradığını göremiyorsun, artık piyangodan kim çıkar diye açma tuşuna basıyorsun mecbur. Ya da android autoyu kapatmak gerekiyor :) 

Bir de bugün benim head-up display ekranına -android auto'yu test ederken- navigasyon dönüş işaretleri ve metre yazısı gelmeye başladı. Aaa ne güzelmiş filan dedim, birkaç saat önce gene yola çıkıp test ettim ama ne yaptıysam tekrar o işaretleri getiremedim. :D Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi?

Bir de şu cx-3 otomatik kapı kitleme konusunu yakından takip ediyorum. Arabada çocuk olduğu için tırsıyorum yoldayken. 

Tekrardan tüm cevaplar için teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, s7e7v7e7n7 :

Bir de bugün benim head-up display ekranına -android auto'yu test ederken- navigasyon dönüş işaretleri ve metre yazısı gelmeye başladı. Aaa ne güzelmiş filan dedim, birkaç saat önce gene yola çıkıp test ettim ama ne yaptıysam tekrar o işaretleri getiremedim. :D Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi

AA yı wifi ile çalıştırmak istiyorsanız öncelikle aracın wifi sini android telefonunuzda oluşturduğunuz hotspota bağlamanız lazım. Ardından telefondaki Android Auto uygulamasını açıp ayarlar kısmına gelin. Ayarlar ekranının en altındaki versiyon yazan yere 10 defa dokunun ve çıkan mesajı kabul edin. Sağ üst tarftaki 3 nokta işaretine basıp start head unit server tuşuna basın. İşlemi bitirdikten sonra araç üzerindeki Android Auto uygulamasına bastığınızda kablosuz olarak bağlanması lazım. Ben bir kere deneyip bağladım ama performansını beğenmediğim için bir daha kullanmadım. AIO tweaksdeki Android Auto yu uzun süre kablolu olarak kullandım ama hem telefonu yavaş şarj etmesi, hem de bazı sıkıntılarından dolayı, orjinal Mazda AA kitini monte ettim. AIO versiyonda olup, orjinal versiyonda olmayan özellik bahsettiğiniz, yönergelerin HUD üzerinde gösterilmesi ama o da sağlıklı çalışmıyor maalesef. Tecrübe ettiğiniz gibi bir çalışıyor bir çalışmıyor. Bazen de yanlış bilgileri gösteriyor. Orjinal kiti tavsiye ederim. 3 kat hızlı şarj ediyor ve hiçbir sorunu yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

AA yı wifi ile çalıştırmak istiyorsanız öncelikle aracın wifi sini android telefonunuzda oluşturduğunuz hotspota bağlamanız lazım. Ardından telefondaki Android Auto uygulamasını açıp ayarlar kısmına gelin. Ayarlar ekranının en altındaki versiyon yazan yere 10 defa dokunun ve çıkan mesajı kabul edin. Sağ üst tarftaki 3 nokta işaretine basıp start head unit server tuşuna basın. İşlemi bitirdikten sonra araç üzerindeki Android Auto uygulamasına bastığınızda kablosuz olarak bağlanması lazım. Ben bir kere deneyip bağladım ama performansını beğenmediğim için bir daha kullanmadım. AIO tweaksdeki Android Auto yu uzun süre kablolu olarak kullandım ama hem telefonu yavaş şarj etmesi, hem de bazı sıkıntılarından dolayı, orjinal Mazda AA kitini monte ettim. AIO versiyonda olup, orjinal versiyonda olmayan özellik bahsettiğiniz, yönergelerin HUD üzerinde gösterilmesi ama o da sağlıklı çalışmıyor maalesef. Tecrübe ettiğiniz gibi bir çalışıyor bir çalışmıyor. Bazen de yanlış bilgileri gösteriyor. Orjinal kiti tavsiye ederim. 3 kat hızlı şarj ediyor ve hiçbir sorunu yok.

Hocam vallahi müthişsiniz bu araçların yazılımları konusunda. Ellerinize kollarınıza sağlık, ne güzel yazıyorsunuz :) 

WiFi ile bağlanmayı sadece ilk dememde beceremedim diye hırs yaptım aslında. Normalde benim için de USB ile bağlanmak daha kolay oluyor. Yoksa diğer türlü wifi noktası oluştur vs bana daha zor geliyor...

En son AIO'nun hangi sürümüne baktınız bilmiyorum ama dün aracı Ankara'dan aldıktan sonra İstanbula gelene kadar %60 civarında aşırı yavaş şarj etmişti USB. Bugün şu AIO kurulumlarından sonra telefon hızlı şarj olmaya başladı, en azından dün çıkmayan şu hızlı şarj ikonu çıkıyor artık. (aio'dan sonra şarj hızını test etmedim, yarın eder yazarım). Belki de aio nun son sürümünde ekledikleri bir özellik olabilir diye düşünüyorum. 

Mazda AA kit'i kaç paraya taktırdınız acaba? Arabayı almadan önce sizin bir çok forum mesajınızı okumuştum. Yanılmıyorsam bundan bahsetmiştiniz hatta hatırladığım kadarıyla orjinale geçmeye değer filan gibi bir şeyler yazmıştınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, s7e7v7e7n7 :

Mazda AA kit'i kaç paraya taktırdınız acaba? Arabayı almadan önce sizin bir çok forum mesajınızı okumuştum. Yanılmıyorsam bundan bahsetmiştiniz hatta hatırladığım kadarıyla orjinale geçmeye değer filan gibi bir şeyler yazmıştınız. 

Yanlis hatirlamiyorsam 700 tl gibi bir fiyata almıştım. Montajini kendim yapip iscilik parasi odemedim. Yazilim ile hizli şarj etme imkanınız yok maalesef. Kullandığınız usb portun maksimum cikisi 0,5 amper. Orjinal kitin ise 2,1 amper. Orjinal kitin tek olayi zaten amperi yüksek olan usb portu. Baska bir degisiklik olmuyor teknik olarak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Tarahumara :

Yanlis hatirlamiyorsam 700 tl gibi bir fiyata almıştım. Montajini kendim yapip iscilik parasi odemedim. Yazilim ile hizli şarj etme imkanınız yok maalesef. Kullandığınız usb portun maksimum cikisi 0,5 amper. Orjinal kitin ise 2,1 amper. Orjinal kitin tek olayi zaten amperi yüksek olan usb portu. Baska bir degisiklik olmuyor teknik olarak. 

haklısınız 0.5 amper çıkışlı bir port'u 2.1 yapmanız mümkün değil.

işin aslı çok da pahalı değilmiş. 4000 km sonra bakıma götüreceğim zaten, orada bir sorarım. 

teknik olarak cevap bulamadığım son birkaç küçük sorum var hocam. kusura bakmayın hapsettim sizi :) 

1- bendeki multimedyanın versiyonu 56. Bunu güncellemeye gerek varmı?

2- bu aio daki içerikleri yüklüyoruz, bakıma gittiğimizde araç garanti kapsamı dışında kalır mı? Servise gittiğinizde hiç problem yaşadınız mı? 

3- yanlış hatırlamıyorsam ayarlar bölümünde "fabrika ayarlarına dön" gibi birşey vardı. Eğer bu yapılırsa tüm yüklenen app'ler silinir mi? aio kullanarak app silmek istemiyorum şimdi gider önemli bir şey siler arabayı bozmayalım :) 

çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, s7e7v7e7n7 :

haklısınız 0.5 amper çıkışlı bir port'u 2.1 yapmanız mümkün değil.

işin aslı çok da pahalı değilmiş. 4000 km sonra bakıma götüreceğim zaten, orada bir sorarım. 

teknik olarak cevap bulamadığım son birkaç küçük sorum var hocam. kusura bakmayın hapsettim sizi :) 

1- bendeki multimedyanın versiyonu 56. Bunu güncellemeye gerek varmı?

2- bu aio daki içerikleri yüklüyoruz, bakıma gittiğimizde araç garanti kapsamı dışında kalır mı? Servise gittiğinizde hiç problem yaşadınız mı? 

3- yanlış hatırlamıyorsam ayarlar bölümünde "fabrika ayarlarına dön" gibi birşey vardı. Eğer bu yapılırsa tüm yüklenen app'ler silinir mi? aio kullanarak app silmek istemiyorum şimdi gider önemli bir şey siler arabayı bozmayalım :) 

çok teşekkürler

Versiyonu guncellemenize gerek yok. Ben de orjinal kiti takana kadar 56 da kaldım. Orjinal kiti takacaginiz zaman mecbur 70 e gecmeniz gerekiyor zaten. 

Araci garanti kapsamindan cikaramazlar ama multimedya sistemi ile ilgili bir sorun yasarsaniz garanti disi kalir. 

Her tweak in calisma sekli farkli. Fabrika ayarlarina don dediğinizde bazıları islevini yitirebilir ama tavsiye etmem. Cihaz calismama durumuna bile gelebilir. Fabrika ayarlarina donmek istiyorsaniz tweaklerin hepsini teker teker silip oyle yapin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Tarahumara :

Versiyonu guncellemenize gerek yok. Ben de orjinal kiti takana kadar 56 da kaldım. Orjinal kiti takacaginiz zaman mecbur 70 e gecmeniz gerekiyor zaten. 

Araci garanti kapsamindan cikaramazlar ama multimedya sistemi ile ilgili bir sorun yasarsaniz garanti disi kalir. 

Her tweak in calisma sekli farkli. Fabrika ayarlarina don dediğinizde bazıları islevini yitirebilir ama tavsiye etmem. Cihaz calismama durumuna bile gelebilir. Fabrika ayarlarina donmek istiyorsaniz tweaklerin hepsini teker teker silip oyle yapin. 

teşekkür ederim hocam. dikkatli olmak gerekiyor anladım :) şarj olayına baktım her zamanki gibi haklısınız, yavaş şarj  ediyor ama ilginç şekilde benim telefonda hızlı şarj gibi gösteriyor.

Bir de resim atayım, yolda görürseniz selam beklerim :) 

 

IMG_20191102_161921.jpg

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.11.2019 at 16:41, s7e7v7e7n7 :

teşekkür ederim hocam. dikkatli olmak gerekiyor anladım :) şarj olayına baktım her zamanki gibi haklısınız, yavaş şarj  ediyor ama ilginç şekilde benim telefonda hızlı şarj gibi gösteriyor.

Bir de resim atayım, yolda görürseniz selam beklerim :) 

 

IMG_20191102_161921.jpg

aracınız tekrardan hayırlı olsun Allah kazsız belasız kullanmak nasip etsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...
07.09.2019 at 14:53, AreY :

Max bütçe ?

Otomatik şart mı ?

Malum sitede 1.6 hdi Citröen Cactüs bakıyorum eşime fena durmuyor, sizde bir bakın :)

1 tane kırmızı buldum ama satılmış. Hoşuma gitti araç.

07.09.2019 at 14:53, AreY :

Max bütçe ?

Otomatik şart mı ?

Malum sitede 1.6 hdi Citröen Cactüs bakıyorum eşime fena durmuyor, sizde bir bakın :)

1 tane kırmızı buldum ama satılmış. Hoşuma gitti araç.

 

 

Cx 3 çok istiyordum ama 1 ayda mazda fiyatları uçtu.

Ben 105 e 60binde mazda 3 sattım. şuan en az 10bin fark var. Power sense paketti. Powerları daha pahalı :D

 

Uygun cx 3 bulsam alacağım ama bulamadığım için cx 3 sevdasına birkaç yıllığına elveda diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.11.2019 at 15:41, s7e7v7e7n7 :

teşekkür ederim hocam. dikkatli olmak gerekiyor anladım :) şarj olayına baktım her zamanki gibi haklısınız, yavaş şarj  ediyor ama ilginç şekilde benim telefonda hızlı şarj gibi gösteriyor.

Bir de resim atayım, yolda görürseniz selam beklerim :) 

 

IMG_20191102_161921.jpg

Aracınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar. Bu aralar CX-3 almayı düşünüyorum  ancak çevremde ve şikayet var da da aynı sorunun defalarca tekrarlaması beni biraz tedirgin etti . Sizlerden de bu konu hakkında bilgi almak istedim. Oluşan şikayet şu yolda giderken aniden stop etmesi. Çok büyük bir problem ve bir aile bu yüzden kaza geçirmiş.(geçmiş olsun) Sizlerden bu konuyu bilen veya bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-3 sahiplerinin en çok sıkıntı çektiği durum aşağıdaki linkteki konu. servisler yeni program güncellemeleriyle bu durumun sona erdiğinden falan bahsediyorlar

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...