Jump to content

2. El Mazda RX-8 Fiyatlarında Ani Yükseliş


Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün bir ark 2006 model bir RX-8 için 85bin TL istendiğini söyledi ben de temiz ve düşük km'li 2010-2011'lere o kadar isteniyor sen herhalde onlarla karıştırdım dedim ve konuyu kapattım. Fakat akşam başka bir forumda rx-8 fiyatlarının bir anda çok yükseldiğine dair gönderiler gördüm ve Sahibinden'e baktım, gerçekten fiyatlar bir günde fırlamış, şaşırdım kaldım. Bir yerde bir hata olmalı, bir günde böyle bir fiyat yükselişi nasıl olur, bir çeşit manipülasyon, bir spekülasyon olmalı. Sahibinden'den bugünkü ekran görüntüsü (ilan başlıkları ve yer bilgileri hariç)

92ovgQ.jpg

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serbest piyasa ekonomisi ve bulunmaz hint kumaşı :) Abi aslına bakarsanız bu aracın hangi fiyattan gideceğini sonuç olarak alıcı ve satıcılar belirler. Tüm satıcılar ağız birliği yapmış gibi fiyatı yükseltirse bu aracı almak isteyenler ya bu miktarı gözden çıkaracak ya da ikame edecek ürün bulacak. İkame edecek ürün olarak da ben S2000'i görüyorum, kaldı ki onun fiyatları da ortada. Bu şekilde olması da hoşuma gitti ne yalan söyliyim. Ben aracı satarken (scirocco) sürekli ihtiyaçtan diyip aracı ederinin 5-6bin altına verenler yüzünden ben de çok düşük fiyattan vermek zorunda kaldım. Sonuç olarak aracın ederini belirleyen ( özellikle de böyle az bulunur araçlarda ) araç sahiplerinden başkası değil. Talep olduğu sürece fiyatı yüksek tutmakta sakınca yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecen gün yolda sordu biri satarmısın diye satarım dedim ne kadar istersin dedi 90 dedim çok deyilmi yav dedi bence ederi bu muadil araç yok şu an alabileceğim tek satma sebebim para olur o yüzden fiyat bu dedim mantık bu  bence bu tür araçlarda her malın fiyatını satıcısı belirler sonuçda şahin satılmıyor efsane olmuş üretilmeyen araçdan bahsediyorum : ) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012'de Mazda üretimi durdurmuş, her geçen sene, gün saysı azalan bir model olunca ekonomi kanunları gereği sayısı azalan şeyin değeri artar. Ayrıca Honda s2000 gibi RX-8'den üstün olmayan bir model 100bin TL ediyorken RX-8'in 50bin TL etmesi garipti, RX-8 S2000'e göre üstün model. Yani ya RX-8 S2000 fiyatlarına yaklaşması veya S2000'in RX-8 fiyatlarına düşmesi gerekiyordu, ilki oldu. Ancak  böyle merkez bankası kararı gibi, hükümet acil toplantısı gibi uygulama ile fiyatların birden yukarı cekilmesi kesinlikle iyi değil. Bu kargaşada her RX-8'in kendini aynı kefeye koyup fiyatına 20-30bin eklemesi hele hiçten iyi değil. Fiyatlar yükselecekti ise bırakın kendi kendine yükselsin ve her bir RX-8 kendi durumuna göre ayrı fiyat belirlesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abı bence ıyı bır karar oldu bu... neden dıyeceksın, aracı dedıgın gıbı degerını bılemeyenlerın elıne gecmemesı ıcın ıyı bır karar.  rx 8 e bınıp araca gerektıgı muameleyı gostermeyen kısılerın elıne gecıp orda burda yanlayan perte cıkan degersız araclar halıne geldı. bu aracın değeri bu olmamalı. aracın motorla alakalı kotu namının sahıbı de bu kısıler. pistonlu araclara gore bakınca cok daha sorunsuz olan ancak bakımsız olunca narınlesen motoru 100.000 de bıtıyor hurafesının sebebıde bunlar. aksıne, dusunun duzgun bakımları yapılmamıs bır motor 100.000 km dayanıyor. buda ne kadar saglam bır motor oldugunu gosterıyor bize...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, karsiyakaliozi :

... bence bu tür araçlarda her malın fiyatını satıcısı belirler ..

Katılmıyorum, ürün fiyatını satıcı değil alıcı belirler. Eğer alıcı belirlenen fiyatı verip alırsa ürün fiyatı o şekilde belirlenmiş olur, hiç alıcısı olmayan bir ürün ya satıştan kalkar ya da fiyatı düşer. Burada önemli olan fiyatların buraya çıkması değil bu fiyatlardan alıcı bulup bulmayacağı.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir gerçek var ki, RX-8 fiyatları son 1 yıldır yükselmeye başlamış olmasına rağmen düşüktü, çok el değiştirmemiş temiz bakılmış km'siyle oynanmamış RX-8'ler yani onların bile fiyatı düşüktü. Ben 2012'te RX-8 bakıyorken satıcı aşırı düşük tekliflere maruz kaldığını söylemişti, nitekim ben normal teklif verdiğim için hemen sattı.

O dönem RX-8 piyasada boldu ve değeri pek bilinmiyordu. Bunların üstüne alıcılar fiyatı daha da indirmeye calışınca RX-8 fiyatları yerlerde sürünmeye başlamıştı. O yüzden bu fiyat ayarlaması bir çeşit misilleme gibi oldu sanki. Ancak, böyle birşeyin 1 günde olması da tuhaf tabi ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Son mesajın üzerinden geçen yaklaşık 1 ay içinde fiyatlar yine eski düzeyine döndü, hatta eskisinden de aşağıya indi! 42bin hatta 39bin TL ye 2006 RX-8 ilanları var, tabi ki hasar kayıtlı olanlar, ancak ocak başında aynı kategorideki araçlar 60bin TL'den başlıyordu.

Fiyatları yapay şekilde arttırmanın ne denli yanlış olduğu görülmüş oldu böylelikle. Geçen aylarda başka bir Mazda forumunda RX-8 'lerin ne kadar yanlış ellere düştüğünü konuşmuştuk, bu fiyat şişirmesi olayı cümle aleme ispat oldu.

zaten sorunlu olan RX-8 piyasas üzerine bu olay tuz biber ekti. Honda S2000'de fiyatlar yüksek olabilir. BMW, VW, hatta Nissan, renault falan bunların hepsi fiyatları yüksek olabilir her aracın piyasası farklıdır. Fiyat düşük geliyorsa, yeni yıla girerken 5% - 10% zam yaparsın olur biter. 60%, 80% zam neyin nesidir, rakamlar yalan söylemez sadece rakam olarak dahi sorun ortadaydı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...