Jump to content

2. Nesil Mazda 3 İçin Halojen Ampul Tavsiyesi


muhendisxy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

son durum nedir? ne takıyoruz? uzunca bir süredir nightbreaker kullanıyorum. stoğumda tükendi, ömür/fiyat oranı epey verimsiz bana göre. xtrem vision deneyim mi bir de?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mehmet Özdemir :

son durum nedir? ne takıyoruz? uzunca bir süredir nightbreaker kullanıyorum. stoğumda tükendi, ömür/fiyat oranı epey verimsiz bana göre. xtrem vision deneyim mi bir de?

Niken led tak bir daha da ampul, görüş vs düşünme Mehmet abi hiç. 1.5 yılı geçti kullanalı.

  • Beğen 1
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mehmet Özdemir :

odaklanma probleminden falan bahsediyordu @Mersinden_Ersin ama sende böyle bir sorun oldu mu mutlu?

olmadı abi. nikende  yaşamadım.

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2017/01/led-mi-xenon-mu-led-vs-hid-for-low-beam.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kısa Farlar...:  Görme sorunumdan dolayı gece daha iyi aydınlatma sağlaması amacı ile daha önceki araştırmalarımda bizim araçlara en iyi takılabilecek ampülün xenon olduğunu kanaat getirdim. Daha önceki aracımda xenon takmadan önce Osram night breaker'de kullanmıştım, fakat uzun ömürlü değillerdi. Kısa farlarda 5-6 yıldır xenon far kullanıyorum, farklı kelvin değerlerini test etme imkanım oldu. En son 4300k , sonrasında 6500k kullandım.  Sadece muayeneye giderken eski halojen ampülleri takarak gittim, yoksa muayeneden geçmiyor. Şu anda ise Aliexpresten aldığım (link aşağıda)  H11 led ampülleri 8 aydır kullanıyorum. Deneme amaçlı almıştım, fiyatı uygun olanından.  Bence xenon ampülden farkı yok. Aydınlatma mesafesi gayet yeterli, odaklanma ve üst çizgi makul düzeyde, normal ampül gibi montajı çok basit, xenon gibi arada balast kullanılmıyor, uygun soketle geldiği için tak çalıştır. Bence halojen ampülden daha iyiler. Uzunları değiştirmedim çok ihtiyaç duymuyorum. 

Gündüz farı...: Bir ara bu konuya merak sardım. Sonradan farklı yerlere takılan aydınlatmalar orjinal görüntüyü bozduğu ve yakışmadığını düşündüğüm için aşağıda linkini verdiğim sistemi monte ettim. Bana göre en kolay yöntem buydu. Far içine takılan neon veya yuvarlak angel ledler daha şık oluyor fakat uğraşması ve sök-tak işleri uzun iş. Kullandığım sistem far içinde bulunan sinyal ampülü sökülerek yerine takılan çift renk yanabilen bir ampül. Sigortadan alınan bir elektrik ile kontak açıldığı andan itibaren sürekli beyaz renk yanıyor, aynı ampül sinyal verildiği anda sarı renkte yanıp sönüyor. Bir tane led ampül ile iki işlevi görüyor. 

 

 

Led :    https://tr.aliexpress.com/item/TCX-Super-Bright-H7-LED-Car-Headlights-H1-H3-H8-H11-HB3-9005-HB4-9006-Auto/32655482284.html?spm=2114.13010708.0.0.JGomF3

Gündüz farı : https://tr.aliexpress.com/item/New-2x-Dual-Color-54SMD-4014-White-Amber-T20-7440-LED-Bulbs-For-Front-Turning-Lights/32633677417.html?spm=2114.13010708.0.0.8z4ghY

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mehmet Özdemir abi bi süredir pc de değildim de geç gördüm, gerçi telefondan konuştuk da, hala led işine girmedim ben, o yüzden de araştırmadım güncel ledler ne durumda. 

 @abdullah07 sinyalli gündüz farı olayı güzelmiş. Farlar kapalı gündüz, farlar açık gece bir kaç fotoğraf/video atabilirseniz mükemmel olur. Bir de farları yakınca çok parlak kalıyor mu geceleri? Kısadaki ledlerin çizgi tutması güzel gibi de fazla soğuk ışık olduğundan mıdır nedir performansı bi garip geldi bana.


@Servet abi sen anlıyordun bu işlerden yanlış hatırlamıyorsam, kısalarda kullanılabilecek (iyi iş yapacak) bir led önerin var mı? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...