Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Koltuk Rahatsızlığı ve Çözüm Önerileri

agk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

3 aydır forum üyemiz sevgili @anilcanatan dan satın aldığım 2. nesil 3'e biniyorduk, üç gün önce 3. nesil bir power sense aldık. (bu arada konumuz dışı ama ilgilenen varsa 2011 impressive hala satılık :)

eşim arabaya ilk bindiğinde koltukta (ön sağ) bir türlü rahat edemedi, daha kısa boylu olduğu için yan desteklerin omuzlarını öne ittiğinden ve kafalığın başını öne eğdirdiğinden şikayet etti.

ikinci ve üçüncü binişinde de aynı şikayetleri oldu, hatta 1 saatlik bir yolculuktan sonra sırt ağrısı hissettiğini ifade etti.

ilk başlarda "hanımın naz yaptığını" düşündüm ancak internette araştırdığımda yabancı forum ve sitelerde benzer şikayetler olduğunu gördüm. öyle ki google'da "mazda 3 seats uncomfortable" ve "mazda 3 headrest uncomfortable" diye "suggestion"ların olduğunu gördüm. 

bizde de her evde olduğu gibi hanımın rızası şart :) bu nedenle eşim rahat edemeyecekse çok sevdiğim arabam satılacak... dünya tarihine mazda bayii ya da mazdacı ayhan olmamasına rağmen aynı anda iki tane mazda 3 satan adam olarak geçmek istemiyorum. 

şaka bir yana sormak istediğim sorular şöyle;

1. sizin ya da çevrenizin de benzer şikayetleri oldu mu?

2. koltuğa küçük bir modifikasyon yaparak bir şeyler değiştirmem mümkün mü? (sırt minderi vs)

3. yan yükseltileri döşemicide kestirsem hava yastıkları etkilenir mi?

4. tamamen farklı koltuk takma işi nasıl olur? recaro vb. koltuklardan ziyade normal araç koltuğu.

5. bunu servise sormak lazım ama 3. nesile 2. nesil koltuğu monte edilebilir mi?

6. biz de benzer bir sorun yaşadık ve şu yöntemle çözdük diyebilecek olan var mı?

maruzatım bu kadardır, tavsiyem eşinize göstermeden araç almamanız yönündedir.

saygı ve selamlarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir seneyi geckindir kullaniyorum ben esim veya baskabiri biyle bi rahatsizlik duymadik arka koltukta fabrikasyon bi hata vardi oturma yerinde kenarlar biraz kalkiyodu onuda servis yenisiyle degistirdi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koltuklar biraz sert olduğu için yumuşayana kadar biraz alışma süreci gerekiyor. Fakat koltuk değişimi, kesimi yerine dediğiniz gibi sırt minderi, belki kılıf ve koltuk ayarlarıyla oynayarak alışabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence biraz kalınca bir minder koyun eşiniz öyle seyahat etsin belki biraz yükselince sıkıntı geçer ve ona göre davranırsınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceden Opel veya Ford kullanmış olsaydınız Mazda'nın koltuklarınada konforunada inanın hayran olurdunuz. Yahu Opel'i kullanırken kendimi sıkıyordum koltuk değilde sanki taşın üstünde oturur gibi tamam alman teknolojisi iyidir ama bunlar almanyanın hangi kapısında çıktı bilmiyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@agk 2. nesil koltuk değişimini servise sordum mümkün değil dediler. 

Eskilerinden farklı olarak kenar çıkıntıların daha fazla vücudu sarması sebebi ile biraz daha farklı olduğunda hemfikirler ama bugüne kadar ciddi anlamda bir şikayet almamışlar.

Belki yan yükseltileri döşemecide kestirmeyi düşünebilirsiniz ilk etapta..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 Şubat 2016 at 17:26, riot03 :

Önceden Opel veya Ford kullanmış olsaydınız Mazda'nın koltuklarınada konforunada inanın hayran olurdunuz. Yahu Opel'i kullanırken kendimi sıkıyordum koltuk değilde sanki taşın üstünde oturur gibi tamam alman teknolojisi iyidir ama bunlar almanyanın hangi kapısında çıktı bilmiyorum 

2. nesil mazda 3'ten önceki arabam opel astraydı o zaman sorun yaşamamıştık.

3 saat önce, Burak :

@agk 2. nesil koltuk değişimini servise sordum mümkün değil dediler. 

Eskilerinden farklı olarak kenar çıkıntıların daha fazla vücudu sarması sebebi ile biraz daha farklı olduğunda hemfikirler ama bugüne kadar ciddi anlamda bir şikayet almamışlar.

Belki yan yükseltileri döşemecide kestirmeyi düşünebilirsiniz ilk etapta..

kestirme olayını araştıracağım çok teşekkürler, airbaglerden endişeliyim sadece.

en iyisi özel bir sırt minderi diktirmek sırt bir de kafalığın geri itilmesi gibi geliyor. umarım hanım razı olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

işlerim çok yoğundu bu konuyla ilgilenememiştim.

bugün grammer bölge bayisi başkent oto koltuk'a gittim (ostim)

özel bir kumaşçıdan da (nadir ticaret ostim) bizimkinin döşemeye çok uygun bir kumaş aldım.

4 cmlik sert süngerden koltuğun tam iç sırt kısmının ölçülerinde minder diktirdim ve lastiklerle alt ve üstten bağlattım. görüntü olarak kötü bir şey ortaya çıkmadı.

akşam hanım test etti, oldukça memnun kaldı, sırt öne geldiği için hem yan yüksekliklerin hem de kafalığın baskısı azaldı.

bir ara fotoğraf da paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.02.2016 at 23:15, agk :

işlerim çok yoğundu bu konuyla ilgilenememiştim.

bugün grammer bölge bayisi başkent oto koltuk'a gittim (ostim)

özel bir kumaşçıdan da (nadir ticaret ostim) bizimkinin döşemeye çok uygun bir kumaş aldım.

4 cmlik sert süngerden koltuğun tam iç sırt kısmının ölçülerinde minder diktirdim ve lastiklerle alt ve üstten bağlattım. görüntü olarak kötü bir şey ortaya çıkmadı.

akşam hanım test etti, oldukça memnun kaldı, sırt öne geldiği için hem yan yüksekliklerin hem de kafalığın baskısı azaldı.

bir ara fotoğraf da paylaşırım.

Yapılan işlemler hiç bir şekilde hava yastığının açılmasına engel olmuyordur sanırım.

Kafalığın baskı azaldı derken, artık sürücünün kafasını/boynunu kavramıyor mu ? Allah göstermesin bir kaza anında koltuk başlığının kafayı kavraması desteklemesi gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Banamı öyle geliyor bilrmiyorum ama bu yeni nesil araçların hepsimi böle rahatsız nee. 

Arkadaşlar konfor arıyorsanız yeni aracınızı satmaya lüzum yok biraz para biriktirip  hemen gidip 89-94 mazda 323 sedan veya HB alıyorsunuz konforun ve rahatlığın tadını çıkarıyorsunuz. :D:D:D  >:D:fiuw::fiuw:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 Şubat 2016 at 13:02, İlhan :

Yapılan işlemler hiç bir şekilde hava yastığının açılmasına engel olmuyordur sanırım.

Kafalığın baskı azaldı derken, artık sürücünün kafasını/boynunu kavramıyor mu ? Allah göstermesin bir kaza anında koltuk başlığının kafayı kavraması desteklemesi gerekiyor.

Hava yastıklarına bir etkisi yok İlhan Bey, koltuğun sırt kısmının yan yükseltilerden ayrı olan yüzeyine birebir ölçüde bir minder dikildi. minder yaslanıldığı zaman kişinin koltuğa tamamen gömülmesini engelliyor ve böylelikle sırt daha geniş bir yüzeye yaslanmış oluyor. fotoğrafını paylaşınca daha iyi anlatabileceğim. kafalıklarla ilgili şikayet de yaslanıldığında kafayı öne doğru eğmek zorunda bırakmasıydı ama yeni minderle o kadar geriye yaslanmak zaten mümkün olmadığı için sorun kalmadı. 

29 Şubat 2016 at 13:29, NoooFearrrr :

Banamı öyle geliyor bilrmiyorum ama bu yeni nesil araçların hepsimi böle rahatsız nee. 

Arkadaşlar konfor arıyorsanız yeni aracınızı satmaya lüzum yok biraz para biriktirip  hemen gidip 89-94 mazda 323 sedan veya HB alıyorsunuz konforun ve rahatlığın tadını çıkarıyorsunuz. :D:D:D  >:D:fiuw::fiuw:

ya esasen bizim hanım da öyle düşünüyor. sadece mazda 3 değil son kasa passat ve c serisi mercedes'te de rahat etmiyor :) ama e serisinde çok rahat ediyor çünkü koltuk baya bir geniş. para olsa mazda 6 alıp rahatlayacağız da 2000 cc vergisine verecek para yok :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...