Jump to content

Mazda'dan Cenevre 2016 Yenilikleri


Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda Cenevre’de 1.5 Dizel Mazda 3 ve ödüllü rotary spor otomobil konsepti Mazda RX-VISION ile iki Avrupa prömiyeri yapıyor

Mazda'dan Cenevre 2016 Yenilikleri

 

Büyük bir başarı dalgasını 2016’ya taşıyan Mazda’nın Cenevre’de tüm Avrupa model serisinin yanı sıra iki özel vurgusu olacak: Avrupa’da satılan en düşük emisyona sahip Mazda3 ve ödüllü rotary spor otomobil konsepti Mazda RX-VISION. Saf spor otomobil tarzıyla dolup taşan ve Avrupa tanıtımını Cenevre’de gerçekleştirecek olan RX-VISION konsepti, firmanın keyif veren sürüş makinelerinin son sembolü. Mazda’nın araç dururken bile hareketin ruhunu yakalama hedefindeki KODO tasarım felsefesinin eşsiz bir yorumunu içerisinde barındıran RX-VISION’ın zemini kucaklayan şekli, SKYACTIV-R rotary motorunun kompakt doğası ile mümkün duruma geldi. Paris’te Ocak ayında gerçekleştirilen Uluslararası Otomobil Festivali'nde Yılın En Güzel Konsept Otomobili unvanını alan RX-VISION, Mazda'nın hafif arkadan itişli spor otomobil mükemmelliğinin yanı sıra rotary gücüne olan bağlılığının da bir göstergesi.

 

Otomobil üreticisi ayrıca muhteşem Mazda3 güç aktarma serisine en tutumlu motoru SKYACTIV-D 1.5’i de ekledi. Tüm SKYACTIV motorlar gibi aşırı sıkıştırma özelliğine sahip 77kW/105PS temiz dizel motor, yalnızca 3.8l/100km ortalama çevrim yakıt tüketimiyle 270Nm maksimum tork sağlarken, 100g/km* altında CO2 emisyonu üretiyor. Şu anda Mazda CX-3 ve Mazda2 ile sunulan SKYACTIV-D 1.5 yeni özelliği ise, pistonlardaki titreşimi emerek dizelin vuruntusunu daha da azaltan “Doğal Ses Yumuşatıcı”. An itibariyle sağdan sürüşlü otomobil piyasalarında mevcut durumda olan bu yeni Mazda3 versiyonu, ilk baharda tüm Avrupa’da satışa çıkacak.

 

Mazda’nın mevcut nesil serisi ve firmanın standında gösterimde olan (Salon 5’te 5150 numaralı stand) modeller için talep sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Geçen yıl ile karşılaştırıldığında Avrupa’daki Ocak satışları %33.5 oranında artarken Mazda, Ocak 2015’te pazar payını %1.4’ten %1.8’e yükseltti ve 2012’nin aynı ayından %0.9 oranında daha yüksek satışlara ulaştı**.


Tüm haberi görüntüle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda gerçekten çok güzel konsept araçlar tasarlıyor. RX8'den sonra üretimini durduracaklarını açıkladıkları Rotary motorların Mazda'nın gelecek planlarında yer alacağını öğrenmek güzel oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...