Jump to content

Mazda RX-8 Gaza Basınca Arkadan Gelen Ses

burakagan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, son bir kaç aydır gaza basınca sanki biri arabaya arkadan çarpmış gibi tak diye bir ses geliyor ve ayrıca araba yine birisi çarpmış gibi hafiften sarsılıyor. İnternette biraz araştırdım, motor kulakları ya da debriyaj baskı balatadır diyor herkes. Bu sorunla karşılaşanınız var mı acaba daha önce? Araç 2010 model. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar,

tarif ettiğin arkadan çarpma sesi ve sarsıntısı aklıma torsen diferansiyelin dişlilerinde bir sorun olma ihtimalini getiriyor. Bu ses normalde kalkışta oluyor değil mi, yanlarken oluyorsa dişliler zorlanıyor olabilir.

Öte yandan İstanbul da isen Evo Mazda ya bir uğramanı öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 hours ago, SweepeR said:

selamlar,

tarif ettiğin arkadan çarpma sesi ve sarsıntısı aklıma torsen diferansiyelin dişlilerinde bir sorun olma ihtimalini getiriyor. Bu ses normalde kalkışta oluyor değil mi, yanlarken oluyorsa dişliler zorlanıyor olabilir.

Öte yandan İstanbul da isen Evo Mazda ya bir uğramanı öneririm.

Yanlarken oluyor mu bilmiyorum ama normal kullanırken hissettim bunu. Kalkışta da bir ses yok. Mesela otobanda 120'yle giderken ayağımı gazdan tamamen çekip tekrar basınca oluyor. Benimde aklıma diferansiyel geldi, pazartesi evo'ya gideceğim zaten ama gitmeden aklımda bir fikir olsun diye sormak istedim. Cevabınız için teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, İlhan :

@revivo73 abi sahneye bekleniyorsun. :)

Mesajı aldım .=) Hm arkadaşın sorunundan hiç yaşamadım, otobanda giderken ayağı gazdan çekip tekrar gaz verince oluşan bir ses ve arkadan biri carpmış gibi deiyor ki bu da sesten ötede bir mekanik carpma oluyor demek. motor kulakları ve debriyajdan geleceğini pek sanmam cunku zaten arkadaş ses arkadan geliyor demiş.  @SweepeR ses diferansiyelden gelebilir demiş fakat öyle ses diferansiyelden nasıl gelebilir ki. Arka süspansiyondan geliyor olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim diferansiyelde çok sayıda dişli var, birinde gevşeklik olabilir diye düşündüm. Fakat 120 ile giderken gazdan çekip tekrar basınca çıkıyorsa egzoz da bir gevşeme olabilir diye düşündürdü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm kardeş .büyük ihtimal şaft mafsalların bozuk. bir kaç kez aynı şikayetleri olan arkadaşlar olmuştu. ve şaftın iki ucunda bulunan artı şeklindeki bilye bozuk çıkmıştı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...