Jump to content

Mazda Rx-8 Motorunun Sağlıklı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

BigSexy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar tekrar merhaba bu aralar yeni araç alacagim icin stresliyim :)butun konulari okudum fazla konu kirliligi yapmak istemiyorum ama rx-8 motorunu bitik ve ya bitmeye yakin oldugunu gosteren en onemli husus nedir ?

(Test harici)

Saygilar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak o konuda deneyimim yok yani bitmeye yakın motor gerçekte görmedim fakat ceşitli sitelerde gördüğüm gönderilerde motor çalışma sıcaklığına ("operation temperature") ulaştıktan sonra durdurup calıştırmak en cok yapılan testlerden biri olarak geçiyor. Motor sıcakken hemen calışması gerekli. Buradaki mantık ise, kompresyonu düşmüş motorun sıcakken basınç yükseldiğ için daha fazla hava kaybetmesi sonucu çalışmada zorlanacağı yönünde. Fakat bazı motorlarda komp düşük olmadığı halde marş motoru eskidiği için yeterli devir alamadığı için de sıcak veya soğukta zorlanarak calıştığı söyleniyor. Bence bir diğer test, otobanda tam düz ve rüzgarsız yolda en az 234km/h hıza rahatlıkla ulaşabilmesi gerekli. Bir düşününce bitmek üzere olan motor bu süratlerde muhakkak zorlanacak ve ulaşamayacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, revivo73 :

Tam olarak o konuda deneyimim yok yani bitmeye yakın motor gerçekte görmedim fakat ceşitli sitelerde gördüğüm gönderilerde motor çalışma sıcaklığına ("operation temperature") ulaştıktan sonra durdurup calıştırmak en cok yapılan testlerden biri olarak geçiyor. Motor sıcakken hemen calışması gerekli. Buradaki mantık ise, kompresyonu düşmüş motorun sıcakken basınç yükseldiğ için daha fazla hava kaybetmesi sonucu çalışmada zorlanacağı yönünde. Fakat bazı motorlarda komp düşük olmadığı halde marş motoru eskidiği için yeterli devir alamadığı için de sıcak veya soğukta zorlanarak calıştığı söyleniyor. Bence bir diğer test, otobanda tam düz ve rüzgarsız yolda en az 234km/h hıza rahatlıkla ulaşabilmesi gerekli. Bir düşününce bitmek üzere olan motor bu süratlerde muhakkak zorlanacak ve ulaşamayacaktır.

Cok tesekkurler bir sonraki bakicagim aracta deniyecegim bunu. Bu zamana kadar hep bmw araclarla haşir nesir oldugum icin mazda uzak geliyor ozellikle boyle hassas motorlu rx8. Motor calisma sicakligina gelmesi icin aracla cok fazla gezmeyede gerek yok denemesi kolay olur cok tesekkurler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, BigSexy :

Cok tesekkurler bir sonraki bakicagim aracta deniyecegim bunu. Bu zamana kadar hep bmw araclarla haşir nesir oldugum icin mazda uzak geliyor ozellikle boyle hassas motorlu rx8. Motor calisma sicakligina gelmesi icin aracla cok fazla gezmeyede gerek yok denemesi kolay olur cok tesekkurler :)

BMW'yle ilgili yaklaşık 2 sene önce şöyle bir gönderim vardı .)

Bir saat önce, BigSexy :

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, revivo73 :

No permission yaziyor maalesef ben goruntuluyemedim mesaji :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm kardeşim.rx8 motorları kurallara uygun kullanıldığı sürece kolay kolay arıza yapmaz.deneyimlerime göre ,tabiki serviste kompresör ölçümü yaptırmaktır.veya motor soğu ve sıcakken tek marş alıyorsa motor iyi sayılır.yinede mazda servisi deneyimli ekiplerine göstermekte yarar var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...