Jump to content

Mazda AWD Deneyimi


MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda, Barselona - Les Comes'te düzenlediği etkinlikte i-ACTIV AWD deneyimini iki ünlü sporcu, Ferran Lattore ve Guy Wilks ile test etti. Etkinlikte katılımcılar eşsiz sürüş keyfini hassas araç kontrolüyle bir araya getiren i-ACTIV AWD teknolojisi ile açık hava etkinliklerinin heyecanını hissetme ve adrenalini yaşama şansını elde etti

Hem Mazda araçlarının sürüş keyfini, yaşam tarzı sporlarının en büyük isimlerinden biri olan Ferran Latorre ve efsanevi ralli pilotu Guy Wilks ile yaşamaktan daha iyi ne olabilirdi ki? Hassasiyet, öngörülebilir kontrol ve canlı, cesur sürüş dinamikleri gibi Mazda’nın i-ACTIV AWD teknolojisinin her yönünü tamamen yansıtan iki adam.

Ferran Latorre, dünyanın en yüksek dağlarına tek başına ve oksijensiz olarak tırmanan yalnızca bir avuç dağcıdan biri. Bireysel, yüksek hassasiyete sahip tırmanma hareketleri ve eller ile ayakların koordinasyonu, bireysel kontrolün örnekleridir. Bunlar da Mazda’nın i-ACTIV AWD teknolojisini en iyi şekilde özetliyor. Başarılı bir ralli pilotu olan Guy Wilks ise pistte ve pist dışında kanıtlamaktan mutluluk duyacağımız, Mazda’yla özdeşleşmiş öngörülebilir ve güvenli sürüş ile birlikte canlı ve enerjik dinamikleri barındırıyor.

i-ACTIV AWD

Birçok dört çeker sistemi, akstan aksa tork aktarırken sarsıntılı ve beklenmedik bir his yaratır; i-ACTIV AWD ise kusursuz bir şekilde çalışmak için tasarlanmıştır ve yumuşak, kontrollü dönüş ve gaz kelebeği komutlarına imkân tanır.

CX30360_4WD_image.jpg

Rüzgarlı veya yağmurlu hava koşullarında sakin kuru bir yoldaymış gibi sağlam bir yol tutuşu sağlayan öngörülebilir ve kontrol edilebilir bir sistem, tüketiciye sağlanan net faydadır. Çünkü 4x2 veya 4x4 olsun, yarış pistinde veya buz pistinde de olsa Mazda Mazda’dır ve sürücülere sürüş sırasında markadan bekledikleri keyif ve eğlenceyi sağlaması gerekir. Ancak, zorlu koşullarda ve hatta off-road şartlarında dahi sağladığı kontrole ek olarak i-ACTIV, şehiriçi veya otoyoldaki normal sürüş şartlarında ilave bir güvenlik sağlar.

Normal çalışma sırasında araç, gücünün yaklaşık yüzde 98’ini ön tekerleklere verir. Ancak araç arka tekerleklerde daha fazla güce ihtiyaç duyarsa, tork aktarımı ön-arka arasında 50:50 oranına ulaşabilir. Birçok sistem gücü “kayan tekerleklerden tutan tekerleklere” göndermesi sırasında fazla ses çıkarırken, tepkisel bir sistem olan Mazda i-ACTIV AWD sistemi öngörülebilirdir; yolu, motoru, şanzımanı, havayı, cam sileceği kullanımını, iç ve dış sıcaklığı, savrulma sensörünü, dönüşü ve diğer koşulları saniyede 200 kereden daha fazla okuyarak tork aktarımına karar verir. Genel itibariyle i-ACTIV AWD, bir buz parçasına veya derin bir birikintiye ulaşmadan önce tekerleklerin nasıl kullanılacağına karar vermek için merkezi kontrol modülünü besleyen 27 farklı sensör kullanır.

Les Comes

Kozmopolit Barselona şehrinin yakınında konumlanmış AWD deneyim parkuru, macera, doğa ve kültür hissiyle sizleri oldukça etklileyicidir.

Mazda-AWD-Xperience-2016_21.jpg

Orijinal tarzında restore edilmiş, 518 hektarlık mükemmel Katalan kırsalında yer alan Les Comes, sunumlar, özel etkinlikler, aktiviteler, iş toplantıları, teşvik ve dış mekân eğitim programları için mükemmel bir yer. Les Comes'teki "masia" (kır evi), 10. yüzyıldan beri 40’tan fazla nesle ev sahipliği yapmış, tarihi tamamen yaşatan bir yapı. Çiftlikler ve üzüm bağlarının kırsal düzeninde yer alan bu özel konak, orijinal çekiciliğini ve İberyalı mizacını koruyor. Bina, 460 metre yükseklikte, Orta Katalonya’nın tuzlu çöküntüsünün en tepesinde yer alıyor. 600 metre rakıma sahip konağın en yüksek noktası, kıyıya paralel sıra dağların yanında Pireneler’in de nefes kesen manzarasını sunuyor.

MAZDA_AWD_XPERIENCE_CX-5_PRO_DRIVE_08.jpg

Genel itibariyle dış mekan etkinlikleri ve heyecanlı sürüşler konusunda Les Comes, 60 km’den fazla orman yoluyla bir insanı nasıl etkileyebileceğini çok iyi biliyor. Bu yönüyle Les Comes, arazinin şekline uygun farklı zorluk seviyeleriyle off-road sürüş etkinlikleri için mükemmel bir konum haline geliyor. Ayrıca Les Comes’in etrafında Bages bölgesi olarak bilinen alan, üzüm yetiştiriciliği için ideal koşullar sayesinde eşsiz şarapları ile de dikkat çekiyor.

AWD Modelleri

Mazda CX-3

Yepyeni Mazda CX-3; mühendislik, tasarım ve esnek sürücü odaklı yaklaşımından oluşan başarılı bir kombinasyonla dikkat çekiyor. Diğer yeni nesil modellerle birçok KODO tasarım özelliğini paylaşırken, Mazda CX-3’ün gövde tasarımı kaliteyi, hız hissini, özünü ve amacını açıkça ifade ediyor. Bugünün sınırsız sayıdaki seçimleri arasında öne çıkan bir görünüm olarak dikkat çekiyor. Kabin de, sınırsız sürüş, süper görüş ve daha geniş bir araç sınıfını andıran eşsiz ergonomik konfor için dünyanın en iyi özelliklerini bir arada barındırıyor. Emniyet ve kullanışlılık, Mazda’nın yeni nesil insan-makine ara yüzünün önceliklerini oluşturuyor ve sürücüye CX-3’ün kapsamlı teknolojisinden tam olarak yararlanma imkanı sunuyor. SKYACTIV güç aktarma organları, Mazda CX-3’ün güçlü doğrusal hızlanma ve güçlü torkla birlikte sürücünün doğal sürüşü hissedeceği şekilde sürülmesini sağlıyor. Hareketsiz haldeyken güçlü lineer tepki sunmak için ayarlanan CX-3 aynı zamanda önemli yakıt ekonomisi sunuyor.

MAZDA_AWD_XPERIENCE_CX-3_LES_COMES_08.jpg

Mazda CX-5

CX-5, tümüyle yeni bir Mazda nesline yolu açan bir modeldir. Yapılan birçok yenilikle Mazda CX-5 şimdi yeniden markaya öncülük yapıyor. 2012 Avrupa Auto Bild Tasarım Ödülü’nün sahibi geliştirilmiş bir yüz, jantlar ve ışıklandırmaya sahip. Alanın daha da verimli kullanılmasını sağlamak için kabin ayrıca yeni bir tasarım seviyesi ve malzeme kalitesi sağlıyor. CX-5, Mazda’nın en güçlü SKYACTIV-G* benzinli motoru ve i-ELOOP fren enerji yenileme sistemiyle geliyor ve MZD Connect araç içi bağlantı sisteminin yanı sıra çeşitli yeni sistemler de dahil i-ACTIVSENSE aktif güvenlik teknolojisinin son serisini içerisinde barındırıyor.

MAZDA_AWD_XPERIENCE_CX-5_LES_COMES_05.jpg

 

Mazda 6

Mazda’nın öncü modeli, ödüllü KODO-Hareketin Ruhu tasarımı ve ultra verimli SKYACTIV  Teknolojisine umut verici yeni önemli noktalar ekliyor. Gövdede, Mazda6 ön kısma, aydınlatmaya ve tekerlerlere güç ve derinlemesine bir yenilik getiriyor. Kabinde, devrim niteliğindeki baş üstü kokpit kullanılabilirliğe yeni bağlantı, eğlendirici bir bilgilendirme teknolojisi ve oldukça incelikli kaliteli malzemelere sahip yeniden tasarlanmış iç tasarımı barındıran yeni bir anlam getiriyor. Mazda’nın eşsiz yeni nesil dört çeker sistemi (AWD), ilk kez Mazda6 dizelde sunuluyor. Mazda6 ayrıca tam LED farlar, Mazda'nın eşsiz araç içi akıllı telefon bağlantı sistemi MZD Connect de dahil şimdiye kadar geliştirilmiş en güvenli i-ACTIVSENSE koruma düzeni de dahil çeşitli yeni aktif güvenlik sistemlerini de barındırıyor.

MAZDA_AWD_XPERIENCE_MAZDA6_LES_COMES_09.jpg

 


Tüm haberi görüntüle

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Awd gerçekten epey gelişmiş. Birçok awd aracım oldu. Ancak en hızlı geçiş yapan cx3. Bunu geçen hafta yaz lasokileri ile karda deneyerek gözlemledim. Nasipse 18 nisanda birde pistin 8.virajında göreceğim :)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Servet :

Daha iyi video beklerdim açıkçası. Diagonal testler, çamur yavaş geçişler, espyi zorlayacak manevralar vs

Evet, teknikten ziyade görsel bir video olmuş. Yayınlanan haberde de çok fazla bilgi paylaşılmamış. Özellikle pilotların yorumlarını bilmek güzel olurdu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...