Jump to content

160 HP'lik Opel Astra 1.6 Dizel Almanya'da Satışta


Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Opel'in ilk kez yeni Astra'da yer verdiği 160 hp güç çıkışına sahip 1.6 litrelik dizel motor seçeneği Almanya pazarına sunulmaya başlandı.

Yeni 160 hp'lik Opel Astra 1.6 Dizel Almanya'da Satışta

İngiltere'de Vauxhall markası altında ilk olarak sunulmaya başlanan 160 hp'lik 1.6 dizel motora sahip Astra hatchback, şimdi de Almanya pazarında sunulmaya başlanıyor. Alman markanın bir çok  modelinde 95 hp, 110 hp ve 136 hp güç çıkışı seçenekleriyle sunulan 1.6 litrelik dizel ünite, biturbo sayesinde yeni Astra hatchbackin kaputu altında 160 hp güç ve 350 Nm tork değerlerine ulaşıyor. 6 kademeli manuel şanzıman ile birlikte sunulan Astra 1.6 BiTurbo CDTI 0'dan 100 km/s hıza 8.6 saniyede, 80 km/s'den 120 km/s hıza ise 7.5 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı 220 km/s olan araç ortalama 4 - 4.1 litre yakıt tüketirken, 106 gr/km - 109 gr/km emisyon değerlerine imza atıyor. Beş kapılı karoser Almanya pazarında yer almaya başlayan Opel Astra 1.6 BiTurbo CDTI, 27.310 Euro'luk başlangıç fiyatına sahip. Yeni Astra'nın bu güçlü dizel motor seçeneğinin sadece manuel şanzıman ile sunulması sebebiyle ülkemizde sunulması beklenmiyor. 160 hp'lik 1.6 BiTurbo CDTI motor, ilerleyen günlerde tanıtılacak yeni kasa Insignia'da da sunulacak olması sebebeyle önem taşıyor.

 

Kaynak

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güçlü bir motor aynı şekilde ekonomik, iki tercih edilen faktör bir arada olunca alıcısı mutlak olacaktır ama oto vites seçeneği de olsaydı daha iyi olurdu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevemedim abi bir türlü bu Opelleri. günün birinde VW bile alabilirim ama Opel hiç sıcak gelmiyor.

Tasarımları çok güzelleşti. Motorları güçlendi, yakıtları düştü. Fakat hissiyat yok araçlarda. Sadece amaca hizmet ediyormuş gibi geliyor.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Mehmet Özdemir :

160 HP ama bizim 1.5 litre atmosferik benzinli MX-5'le aynı 0 - 100 km/s verisi var.

Aynen öyle abi. Süper yakalamışsın. Millet rakamlara o kadar alışmış ki :D "Abi ama bunun torku iyi " :D:D:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başkan kilo/bg oranına bakacaksın. Mx çoğu araçtan iyi zaten kilosundan dolayı [emoji6]

Tamam işte biraz daha hafif yapsın arabayı. Allah'tan awd yokmuş, o da olsa 9 saniyeye çıkacak :)

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevemedim abi bir türlü bu Opelleri. günün birinde VW bile alabilirim ama Opel hiç sıcak gelmiyor.

Tasarımları çok güzelleşti. Motorları güçlendi, yakıtları düştü. Fakat hissiyat yok araçlarda. Sadece amaca hizmet ediyormuş gibi geliyor.

 

Bi ara opel insignia 1.6t kullandım fena değildi. İçimde uktedir passatı aldığım fiyata 2.0 cdti biturbo (195 bg) 4×4 insignia alıyordum 1 haftayla kaçırdım artık kaçırdım mı iyi mi oldu bilemem ama gözüm onlarda :)

Tamam işte biraz daha hafif yapsın arabayı. Allah'tan awd yokmuş, o da olsa 9 saniyeye çıkacak [emoji4]

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mazda3, mazda6 ile kıyasla 😀 MX 5 nere onlar nere 😊

Mazda6 ile aynı kiloda mazda6 5 bg daha fazla?? 😊

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Efebey
      Yazan: Efebey
      İngiltere pazarında Vauxhall markası altında satılan Opel Astra da, 160 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel motor seçeneği sunuluyor.       İngiltere'de Vauxhall olarak faaliyet gösteren Opel'in yeni jenerasyon Astra modeli, bu ülkede satışa sunulan güçlü dizel motor seçeneği ile dikkat çekiyor. Opel Astra'da 110 hp ve 136 hp güç çıkışları ile sunulan 1.6 litrelik dizel CDTI ünite, Vauxhall markası altında İngiltere'de yeni kasa Astra'da 160 hp güç çıkışı ile de tercih edilebiliyor.    Opel Astra 1.6 CDTi 160 hp BiTurbo olarak satılan modelde görev alan 1.6 litrelik dizel 160 hp güç değerinin yanında 1.500 ile 2.250 devir arasında ürettiği 350 Nm tork değeri ile, 136 hp'lik kardeşinden 30 Nm daha fazlasını sunuyor.    Sadece manuel şanzıman ile kombine edilen bu güçlü dizel motor, yeni Astra'nın başarılı performans ve tüketim değerlerine ulaşmasını sağlıyor. Bu kombinasyona sahip yeni Astra, 0'dan 100 km/s hıza 8 saniyede ivmeleniyor ve 220 km/s hıza çıkabiliyor. Ortlama'da 4 litrelik yakıt tüketim değerine sahip olan aracın emisyon değeri ise 108 gr/km.    Yeni Astra'nın bu motor seçeneği henüz Almanya'da sunulmuyor. İlerleyen günlerde diğer pazarlarda da yer alması beklenen bu motorun ülkemizde Kasım ayında satışına başlanacak yeni Astra'da sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor.      
    • Ali
      Yazan: Ali
      İşte karşınızda yeni opel astra

      Opel çok tutulan Astra modelinin 2016’ yollara çıkacak olan ve bir önceki versiyonuna göre 200 kg daha hafif olan yeni versiyonunu tanıttı.
      İlk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan 2016 Opel Astra’nın ilk fotoğrafları bugün yayınlandı.
       
      Opel’in en beğenilen modellerinden birisi olan Astra’nın görünümü 2016’da bir kez daha yenileniyor. 2016 Opel Astra bir önceki modeline göre 200 kg daha hafif ve iç mekanda da selefine göre bir çok değişiklik göze çarpıyor.
       
      2016 Opel Astra, markanın yeni platformu üzerinde geliştirilmiş ve Opel’in son teknoloji ve motorlarıyla donatılmış. Yeni görünüm yanında 2016 Opel Astra’nın en önemli yeniliği hafifleşmesi. Karoserde ve şaside ciddi anlamda bir hafifleme söz konusu.
       
      Alman markanın en beğenilen modellerinden biri olan Astra, yeni nesliyle gün yüzüne çıktı. 1991 yılından bu yana yollarda olan Astra’nın yeni nesli, selefine göre 200 kg daha hafif. Buna ek olarak, iç mekanda daha geniş yaşam alanı sunuyor.
       
      Markanın yeni platformu üzerinde yükselen model, Opel’in en son teknoloji motor ve teknolojileriyle donatılmış. Yeni nesil Astra’da en önemli yenilik, yeni platformun getirdiği hafif karoser. Yaklaşık yüzde 20’lik bir diyete gidilen karosere ek olarak, şasi de 50 kg daha hafif.
       
      2016 Opel Astra 4370 mm uzunluğuyla selefine göre 50mm daha kısa. Ayrıca 26mm daha alçak tasarlanan model, 1460 mm’lik yüksekliğe sahip. Aracın aks mesafesi de ilginç bir şekilde 20mm daha kısa… Opel yetkilileri tüm bu boyut küçülmelerine rağmen, iç mekan genişliği arttırmayı başarmış.
       
      Sonuç olarak, arka koltuklardaki yolcular için 35mm ekstra diz mesafesi ve ön sıra ile arka sıra koltuklar arasındaki mesafede de ekstra alan elde edilmiş. Küçülen boyutların Yeni Astra’ya en önemli etkisi aerodinamik yapı denilebilir. Nitekim otomobilin sürtünme katsayısı 0.30cd’ye kadar düşürülmüş.
      Yeni Astra’nın kaputunun altında da seçenekler oldukça fazla. 1.6 litrelik benzinli ve dizel üniteler, 95 HP’den 200 HP’ye kadar farklı güç seçenekleriyle sunulurken, tüm dizel motorlar start/stop sistemine sahip. Aracın en küçük hacimli motoru ise 1.0 litrelik direkt enjeksiyonlu 105 HP güç üreten Ecotec olurken, en dikkat çekici motoru ise yeni 1.4 litrelik direkt enjeksiyonlu, tamamen alüminyumdan yapılmış turbo beslemeli benzinli ünite. Bu ünite, 145 HP gücü ve 250 Nm torkuyla dikkat çekiyor.
       
      Kaynak : http://www.trf1.net/otomobil-haberleri/109809-2016-opel-astra-gorucuye-cikti.html






×
×
  • Yeni Oluştur...