Jump to content

1.6 litre, 4 silindir, 400 beygir güç


Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Koenigsegg neyin peşinde?

koenigsegg-1.6-litre-400bg-696x465.jpg?4

Koenigsegg, 1.6 litrelik 4 silindirli bir üniteden tam tamına 400 beygir güç elde etmek istiyor. Bazı partnerlerine satmayı düşündükleri bu motoru GT86 veya MX-5 gibi giriş seviyesi spor otomobillerde görmemiz şu an için muhtemel gözükmüyor.

Peki partnerleri kim? Seri üretim otomobillerde kullanılmak üzere geliştirilmiş eksantiriksiz motoru tanıtmış olan Qoros isimli Çinli bir otomobil üreticisi.

Koenigsegg firmasının kurucusu Christian von Koenigsegg seri üretim araçlarda kullanılabilecek devrim niteliğinde bir içten yanmalı motor üzerinde çalıştıklarını; bu riski alabileceklerini, fakat büyük firmaların bunun gibi şeyleri deneme imkanlarının olmadığını açıkladı. Bu proje için aceleci olmayacaklarını, bu motordan 400 beygir güç elde edemeseler bile içten yanmalı motorlarda mühendisliğin hâlen gelişebileceğini kanıtlamak istediklerini belirtti. Ayrıca motorun üretim ve geliştirme kısmı İsveç’te yapılacak olup, Çinli partnerler de projenin devamlılığı için destek sağlayacak.

Bu üniteyi üretirken yeni şeyler denemek yerine önceki süper otomobillerinde kullandıkları yöntemleri kullanacaklarını; pistonların silindir içindeki çalışma aralığını arttırırken, silindir çapını azaltacaklarını belirtiyorlar. Halk arasında da “uzun-strok” olarak bilinen bu tip motorlar genellikle alt devirlerde en yüksek tork değerlerine ulaşabilmesi ile tanınır. Koenigsegg ise bu uygulamayla, ısı değişiminden faydalanarak motoru daha verimli kullanmayı hedefliyor.

İleride bu motoru görür müyüz görmez miyiz bilemem ama spor otomobiller konusunda bu kadar başarılı olan bir üreticinin böyle şeyler denemesi beni oldukça heyecanlandırdı.

Kaynak


Tüm haberi görüntüle

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında çoktan o degerlere ulaşılması ve hatta 2 litre falan benzin tüketmesi gerekiyordu ama en hantal hımbıl üreticiler bu arabacılar olduğu için olağanüstü bir şeymiş gibi geliyor. 

hepimiz görmüşüzdür işte 1950'lerde bi hard disk bilmem ne kadarmış diye. şimdi onun kaç bin katını kıç cebimizde taşıyoruz.. yine benzeri pek çok teknoloji o şekil katlanarak almış yürümüş ama içten yanmalı motorlarımız ne hikmetse yerinde sayıyor.

o yüzden hiç kıymet vermiyorum bu tarz haberlere.. ötede geliştirip öyle gelsinler bi zahmet. ne de olsa bi araba için on binlerce hatta yüz binlerce dolar cukka ediyorlar hala..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda otomobil sevdalısı bir arkadaşım, bir iki görüş ve kaynak paylaşmıştı benimle. Onları burada paylaşmak istiyorum.

Alıntıdır

Bu motor BMW 2002' lerde de kullanılan yol motoruymuş. 1,5lt 1400HP' ye kadar çıkmış, 4 silindir.1986'da. Tekte değilmiş..

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M12

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M12

Motor hacminden beygir gücü üretmenin yolları herkes tarafından biliniyor.Bir üretici bir motorda belirli kriterlere göre seçimler yapar. Çıkan neticeye bakarken, eğer sağlıklı bir yorum gerekiyorsa bu kriterleri bilmesi gerekir.

2 seneye kadar gerçek hayat emisyonlarıyla, test emisyonları arasındaki farkları azaltmak maksatlı. Bir standart devreye girecek AB'de bu durum devreye girdikten sonra, piyasada daha gerçekçi rakamlar göreceğiz hem emisyon hem Hp anlamında.

Diğer bir nokta ise.

Emisyon standartları ve petrol fiyatları sebebiyle güç sevdası sonumuz olacak. Bu durumla ilgili şöyle bir röportaj var.

https://www.goodwood.com/grrc/road/news/2014/6/qa-gordon-murray-wants-to-prove-hybrid-hypercars-wrong/

Alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,6 400 hp görünce aklıma direk oo vergisi düşük olur geldi =)))

ne hale geldik altındaki teknoloji uğraş başarı verimlilik vs bunlardan önce vergisi düşük olur gelmesi akla bence çok kötü.

ayrıca gt86 yı bilmemde yeni görünümdeki mx5 e böyle bir motor vs takarlarsa s2000 çırak çıkar yanında =))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Yapmak istedikten sonra... Yanlış görmediniz binbeşyüz si si ve binbeşyüz beygir. 

Hem burada sıkıntı bu gücü almak değil böyle bir motoru standartlara yasalara uyarlamak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güç iyide motor ömrü nedir?  Bit taraftan aşırı sarj diğer tarafta extrem besleme ve yakıt v.s derken güç elde edilebilir belki ama bu motor kaç saat çalışır? F1 arabaları gibi bir kaç yarıştan sonra motoru değiştireceksek bir espirisi yok bu kadar güç elde etmenin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...