Jump to content

Mazda 3'ün piyasası nedir?


M4A1

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır hayalini kurduğum Mazda 3'e bu yaz içerisinde artık kavuşmak istiyorum. :) Aslında ikinci el araba satış sitelerine baktığımda biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü geçen yıl 25bin liradan satılan 1.nesil mazda 3'ler bir anda 30 35'bin bandında dolaşmaya başlamış. Diğer yandan 2.nesil Mazda 3'ün fiyatı 37 38den başlıyor ki kafamı karıştıran durumda bu tam olarak bu. 1.Nesil Mazda 3'lere bakıyorum donanımsız araç için minimum 30bin fiyat istiyorlar, ikinci nesil kasalara bakıyorum 37'ye donanımsız koyuyorlar araç daha 5 yıllık. (Tabi bunlar minimum fiyatlar ve genelde ya yüksek hasar kaydı yada çok hor kullanılmış araçlar.) Yani çok dengesiz fiyatlar var aklım fikrim almıyor çok çok saçma fiyat koyan satıcılar var belki diğer satıcılarda bunlar yüzünden mi yükseltiyor fiyatları. Sırf bu yüzden 35bin verip gidip chevrolet cruze almayı bile düşündüm gidecekse benzine gitsin para diye :) 

Size sormak istediğim şey şu bu araçları kullanıyorsunuz ve ortalama fiyatlarını siz daha iyi bilirsiniz atıyorum 2006 model bir Mazda 3 için maksimum ne kadar vermeliyim, 2010 model ikinci nesil kasanın ortalama fiyatı nedir? Açıkcası kazık yemek istemiyorum nedense piyasada Mazda 3 satışlarıda azalmış gibi en azından geçen yıl ankaradan en az 40 45 tane ilan çıkarken bu sene 10 tane göremedim bu fiyat aralığında :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim arkadasim fiyatlar yukselmeye baslamisken bir kac ay once 2007 dynamic aldi 31 bin tl'ye. üstelik dokunmatik multimedya takmislar geri görüş kamerasi falan var. boya yok kaza yok. cok iyi takip ediyordu her gun. aklina yatan ilk ilanda bi kac saat icerisinde anlaşıp bi gün sonra ankara'dan gitti aldı arabayi tekirdağ'dan. adam araba ilana cikali bir iki saat olmustu ki satmis oldu arabasini (fena şaşırmış tabi) bi gün sonra da işte teslim aldı.  araba 100 binde bu arada lpg falan hiç takılmamış. (pazar konmustu pazartesi noter moter hallettiler) 

fiyatını makul koyan her adam anında satar arabasını. ondan bundan görüp şişirense bekler. ortalık "fiyat düştüüü" tarzı ciddiyetsiz ilanla dolu.. istedikleri kadar düşürsünler onlardan almam şahsen, gıcık oluyorum.

demem o ki tek bir markaya ve modele yoğunlaşıp iyi takip ederseniz çok güzel arabalar bulunuyor. ama sırf araba almak icin yola cıkılınca kafa karışıklığından ve usanmış olmaktan dolayı bir an önce halledeyim derken kazık yemiş oluyoruz.

size iyi şanslar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.nesil impressive 2010 model 45.000 ile 50.000 arasında sanırım ( servis bakımlı, değişeni olmayan, kazasız ve boyasız)

En azından kendi aracıma biçtiğim değer bu :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.nesil Comfort temizler bence 30-32 bandında alınabilir. Touring olursa ve 20072009 makyajlı olursa 35000 i kesinlikle gözden çıkarmak gerek. 35 e alabilirim dediğin araba 100bin i geçmemişse alınabilir.

2.nesiller ise Touring ve Impressive ler 42000 den aşağı temiz alınabilir araç bulamazsınız. 1 yıldır günlük bakıyorum fiyatlara.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır hayalini kurduğum Mazda 3'e bu yaz içerisinde artık kavuşmak istiyorum. [emoji4] Aslında ikinci el araba satış sitelerine baktığımda biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü geçen yıl 25bin liradan satılan 1.nesil mazda 3'ler bir anda 30 35'bin bandında dolaşmaya başlamış. Diğer yandan 2.nesil Mazda 3'ün fiyatı 37 38den başlıyor ki kafamı karıştıran durumda bu tam olarak bu. 1.Nesil Mazda 3'lere bakıyorum donanımsız araç için minimum 30bin fiyat istiyorlar, ikinci nesil kasalara bakıyorum 37'ye donanımsız koyuyorlar araç daha 5 yıllık. (Tabi bunlar minimum fiyatlar ve genelde ya yüksek hasar kaydı yada çok hor kullanılmış araçlar.) Yani çok dengesiz fiyatlar var aklım fikrim almıyor çok çok saçma fiyat koyan satıcılar var belki diğer satıcılarda bunlar yüzünden mi yükseltiyor fiyatları. Sırf bu yüzden 35bin verip gidip chevrolet cruze almayı bile düşündüm gidecekse benzine gitsin para diye [emoji4] 

Size sormak istediğim şey şu bu araçları kullanıyorsunuz ve ortalama fiyatlarını siz daha iyi bilirsiniz atıyorum 2006 model bir Mazda 3 için maksimum ne kadar vermeliyim, 2010 model ikinci nesil kasanın ortalama fiyatı nedir? Açıkcası kazık yemek istemiyorum nedense piyasada Mazda 3 satışlarıda azalmış gibi en azından geçen yıl ankaradan en az 40 45 tane ilan çıkarken bu sene 10 tane göremedim bu fiyat aralığında [emoji4] 

İkinci el bir aracın fiyatı belirlenirken bir çok unsur vardır. Böyle düz çizgisiz kağıda yazmakla belirlenemez. Aracın kmsi, rengi , hb mi sedan mı, otomatik mi düz mü, kaç, boya var mı var ise nerelerinde, değişen var mı varsa kaç parça ve nerelerinde, neden dolayı boyanmış ve ya değişmiş, aracın döşeme , torpido vs aksamının o anki hali, kaporta kısmının o anki durumu ve masrafi var mi, durumu, mekanik kısmının son durumu ve masrafı var mı, elektronik kısmının son durumu ve masrafı var mı, lastik durumu, evrak durumu (muayene), hangi donanım sonra hasar kaydı var mı yani göreceli bir kavramdır. Kisacasi 2010 model mazda 3 touring ile 2010 mazda 3 touring aynı fiyat olamaz, 2006 mazda 3 dynqmic ile 2006 mazda 3 dynamic ayni fiyat olamaz.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...