Jump to content

Bir Mazda 3'ün Yerini Hangi Araç Doldurur ?


kaan-kahraman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Otomobillerin her biri bir mühendislik eseri, her birinin karşıladığı farklı kriterler var. Herkesde kendi kriterine göre karar veriyor. Bu sebep ile bu iyi&kötü demek sadece bireyin kendisi için geçerli kriterler çapında doğrudur.

Ülkemizde özellikle büyük şehirlerde araçların kullanım ömrü çok kısa. Örneğin efsane kasa 93 Model corolla’ları 10-15 yıl trafikte bol bol gördük. Ancak ya günümüzün efsaneleri, 3-4 sene içinde siliniyorlar. Komşum harika araç dediği Passat’ını çok masraf yapıyor diye yenisi ile değiştirmişti, yahu 3-4 yıllık araç nasıl “eskimiş” olabilir.

Yani araçları 10 yıl kullanmıyoruz. Bu sefer çoğu kişi için araçların sağlamlık sorunsuzluk kriterleri geriye düşmüş oluyor. Japon araçları bu noktada kaybediyor zaten. En çok önem verdikleri şey artık çok önemli değil.

Örneğin bağımsız test kuruluğu ConsumerReports’a göre 2012 öncesi Passat’lar berbat, her aksamı sorun çıkaran araçlar. Ancak adamlar 2005-2012 arasında çok ciddi satışlar gerçekleştirmediler mi? Ancak 2012 sonrası sorunsuzlukta diğer araçların ortalamasına ulaşabildiler. Aşağıda ki ingilizce olumsuz yönleri güncel modeller için.

Cons
You'll be disappointed if you expect traditional German levels of interior quality
Adding common features quickly drives up the low base price
Interior trim is rather stoic
Currently unknown how changes to comply with emissions standards will affect TDI models
Reliability has been average, but falls below most Japanese competitors

Pros
Gigantic rear seat and trunk
Better ride and handling than many competitors
Easy access
Good visibility
Great four-cylinder fuel economy for such a spacious car

Aynı sitede mazda 6’ya baktığımız zaman ortalamada Passat’ın çok az üstünde puan almış. Ancak sorunsuzluk, kullanıcı memnuniyetinde Passat’ı geçerken teknolojik unsurlarda gerisinde kalmış.

Ama dediğim gibi aracı alıp 2-3 yıl içinde satan insanlar için sorunsuzluk vb geri plana çıkmış oluyor.

Kişisel görüşüme gelirsek, VW araç alımında indirim alma imkanım olsa bile, asla almayacağım bir markadır. Bunun araçları veya VW ile alakası yok.
Türkiye distribütörünün kabul edilmez tutumlarıdır. Benim başıma gelmemesi, kötü muamelere maruz kalmış insanları görmemezlikten gelmeme sebep olamaz. Her türlü hukuka aykırı binlerce VW Türkiye olayı var, biraz dava dosyalarını araştırın, şirket avukatları tüketicileri resmen tehtid ediyor. Dünyada 3.5milyon VW DSG sorunları ile geri çağrılmış, firma bu sorunları kabul etmiş iken Türkiyede 1 adet araç bile geri çağrılmamıştır. Aksine avukatları daha açacak olan müşterilerini dava 3-4 yıl sürer araç serviste kalır, dava bitince sizden otopark parası alırız. Türkiyede mahkemeler en çok araç parası iadesi veriyor yani ek tazminat alamazsınız, yani davayı kazansanız bile aslında kaybetmiş olacaksınız şeklinde tehtid ederken, 
Halkımızın VW’nin ülke içinde ki tutumuna tepkisiz kalması diğer markalarıda tüketici hakları konusunda daha umursamaz davranmasına sebep olmakta. 

Örnek bir davranış:
https://eksisozluk.com/entry/21887267

Özet ile VW en iyi aracı en ucuza satsa bile benim kriterlerim için berbat markadır. 
İnsana saygı benim için en önemli kriterdir. ve sadece bana olan saygıları değil, genel herkese.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar konştuk bir faydamız olsun bari 2016 için consumer reports mid size sedan araç sıralaması 

 

Toyota Camry               -puan : 84     fiyat:  29.052$

Subaru Legacy             -puan : 83     fiyat:  24.837$

Honda Accord              -puan : 82     fiyat:  23.270$

Kia Optima                   -puan : 81     fiyat:  25.860$

Mazda 6                       -puan : 77     fiyat:  23.590$

Hyundai Sonata           -puan : 77     fiyat:  26.950$

Ford Fusion                 -puan : 77     fiyat:  27.720$

Volkswagen Passat     -puan : 76     fiyat:  27.485$

Chevrolet Malibu         -puan : 75     fiyat:  26.790$

 

 

 

En iyi Compact araç sıralaması:

Subaru Impreza                 -puan : 79     fiyat:   21.345$

Mazda 3                             -puan : 74     fiyat:   21.740$

Honda Civic                       -puan : 73     fiyat:   20.275$

Toyota Corolla                    -puan : 72     fiyat:   20.652$

Kia Forte                            -puan : 71     fiyat:   19.570$

Volkswagen Jetta               -puan : 71     fiyat:   21.235$

 

Not: Consumer reports puanlamalarında müşteri memnuniyeti, sorunsuzluğada ciddi önem veriyor. Bunun için anket çalışmaları yapıyorlar. Eğer yeni çıkan bir model ise markanın benzer segmentte ki daha önceki araçlarının ortalamasından tahmini değerler alıyorlar ilk yıl için, buna beklenti diyorlar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Epey zaman olmuş gerçekten performansı dışında çok sevdiğim Mazda 3 ümü yaklaşık 3-4 ay önce forumdan bir arkadaşa sattım umarım memnundur[emoji4] 3 Aydır 2014 BMW 1.16 i 136 hp kullanıyorum size izlenimlerimi yazmak istiyorum öncelikle Mazda'nın iç mekan tasarımını işlevselliğini hatta kalitesini arıyorum ve hatta konforunu.Gerçekten Mazda premium sınıfa kafa tutacak bir araç yapmış derdim hep hala fikrim aynı. Ama bunların hepsi sürüşe geçene kadar ne zaman ki BMW'yi çalıştırıp yola çıktım herşeyi unutturdu.Sizinle bu kadar bütünleşen ne istediğinizi anlayan keyif veren bir araç olamaz. Şanzıman motor çok iyi hiç kararsız kalmıyor heran tetikte direksiyon inanılmaz hisli (Mazda da öyleydi) yani kısaca BMW sanki tek şeyi düşünmüş sürüş keyfi uzun zamandır aradığım şey. Bu arada 2 gün önce Audi Q2 ye niyetlendim ciddi ciddi dedemin engelli raporuyla 99 bine geliyordu çok beğendik eşimle tasarım 10 numara motor kağıt üstünde 10 numara . Gel gör ki sürüşe çıktım tam bir hayal kırıklığı BMW 1 serisi kat kat daha iyi hemen vazgeçtim. Şimdi ki düşüncem yine raporla sıfır BMW 1.16d almak 87 bin 500 fiyat aldım aracı da çok beğendim yalnız bu aracımı henüz satamadım ilanda isteyen olursa iletişime geçsin iyi fiyata verecem [emoji4]velhasıl aşk üç harfdir B M W derlerdi şimdi anlıyorum


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada BMW 1 serisinin eleştireceğim yönleri 1- iç mekan çok sıradan ve sıkıcı
2- çok yakıyor tabi bu sürüşle de alakalı ama araç gidince basıyorsun işte ister istemez Mazda da o sıkıntı yoktu bassan da gitmiyordu [emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, kaan-kahraman :

Bu arada BMW 1 serisinin eleştireceğim yönleri 1- iç mekan çok sıradan ve sıkıcı
2- çok yakıyor tabi bu sürüşle de alakalı ama araç gidince basıyorsun işte ister istemez Mazda da o sıkıntı yoktu bassan da gitmiyordu emoji1.png


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayırlısı olsun arabanı güle güle kullan. :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Bu arada BMW 1 serisinin eleştireceğim yönleri 1- iç mekan çok sıradan ve sıkıcı
2- çok yakıyor tabi bu sürüşle de alakalı ama araç gidince basıyorsun işte ister istemez Mazda da o sıkıntı yoktu bassan da gitmiyordu [emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


hayirli olsun :)
sehir ici basinca ve basmayinca ne kadar yakiyor :)


SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş



hayirli olsun [emoji4]
sehir ici basinca ve basmayinca ne kadar yakiyor [emoji4]


SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Merhaba şehir içi 10 lt civarı yakıyor ama Eco pro da kullanırsanız 8 lt civarı yakar diye tahmin ediyorum ben hiç Eco pro da kullanmıyorum çok hissiz geliyor araba


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi ecopro'yu yerinde kullanınca yelken modu bazen işe yarıyor ve tüketim yarım litre kadar düşüyor. Uzun yolda ise tam tersi yarım litre arttırıyor, 8. viteste cut off yaparak zaten boştaymış gibi akıp, üstüne birde 0 tüketen kullanım stilinin yerini alamıyor yelken modu, gereksiz yere arabayı boşa alıyor. Klima kapalıyken şehir içinde de çok iş yapan bir mod değil.

Ecopro'nun en güzel yani göstergenin sağındaki "ayağını gazdan kaldır da bir üst vitese geçeyim sonra basmaya devam et" pedal göstergesi, çok kullanışlı.

116i çok keyifli bir otomobil, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

Hangi Araç Doldurdu ? Yada Hangi Araç Dolduracak ?

Bmw-1 denedik şimdi Cx-3'mü ?

Yoksa Mazda 3'e devam, CX-3'e geçiş mi ?

Kafamda deli sorular... :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda3'ün yerini pek çok araç doldurabilir. ben de citroen cactus'ten vazgeçtikten sonra mazda 3 alacağım hiç denemememe rağmen kesinleşmişti. hiç denemeden de aldım zaten. 18  yıl önce ilk otomobilim de mazda'ydı ta oradan biliyorum pişman da olmadım.

ama hani hangi araba olur hangisi olmaz muhabbetine küçük bi not düşmek isterim. geçenlerde bolu'ya kampa gittiğimizde -burada bi iki foto da paylaşmıştım- kamp girişindeki abi ile bi dialog yaşandı. biz dört kişi ankara'dan üç kişi de istanbul'dan bolu'da highway'de buluşup her zamanki kamp alanımıza gittik. istanbu'dan arkadaşlar  arkadaşın 2016 BMW 320i'si ile gelmişler. onlar önde biz arkada kampa girerken benim arabayı kullanan arkadaş kapıdaki dayıya şaka yollu "abi bizim aracın parasını da öndekinden al, adam patron arabasına baksana" diyince dayı şöyle bi baktıktan sonra "valla arabalara bakacaksak parayı senin ödemen lazım" demişti. hatta geçen bodrum' da aracı park ederken bir otoparkçı diğerine şaka yollu bağırıyordu. "kırmızı arabadan 20 lira al aracı yakışıklıymış" diye takılıyordu. 

bi ara araba bakarken tam bir BMW sever olarak ki almanya'dayken pek çok modelini çok uzun kullandım) ( 316i'ye şöyle baktım 2012-13 arası 110bin küsürlere bulunuyordu ama vazgeçmiştim.  sürenlerin bileceği nefis otomobiller yapıyorlar ama şahsen uzun vadede bendeki 2015 mazda 3'ü yeni kasası çıkcaya kadar kullanıp sonrasında bunu vererek yenisi almak istiyorum ilerde. çünkü türkiye'de araçlar çok pahalı. ha ama ne zaman ki şöyle dolu paket bir sıfır 320d alacak param olur işte o zaman gözüm arkada kalmadan gider alırım tabi. şimdilik 3 ya da 6 mazda'ya zevkle devam...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-3 olsa ama benzinli olsa..?

Olmaz tork çok güzel :)

Sayın balina :) mersoya, BMW'ye bırakınız binsinler. Her yerde olan şahsen dönüp bakmadığım , heyecanlandırmayan araçlar .
Elazığ'da trafik Işık'larından bir enstantane paylaşayım, dün çektim :)

Hem Bu iki merso yerinde iki Mazda olsa kesin muhabbet yürür giderdi :)

aff86a56930e0a4bd6468062942c42b4.jpg
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Fotifoti :


Olmaz tork çok güzel :)

Sayın balina :) mersoya, BMW'ye bırakınız binsinler. Her yerde olan şahsen dönüp bakmadığım , heyecanlandırmayan araçlar .
Elazığ'da trafik Işık'larından bir enstantane paylaşayım, dün çektim :)

Hem Bu iki merso yerinde iki Mazda olsa kesin muhabbet yürür giderdi :)

aff86a56930e0a4bd6468062942c42b4.jpg

kesinlikle haklısınız. kapinızı açsanız beyaz BMW'ye çarpıyor. e BMW olsun  çamurdan olsuncu olmadığım için de kısa sürede kapattım muhabbeti. o zaman tok kapı sesli boşline golfçülerden farkımız kalmazdı:))

(bu arada bahsi geçen araçlar  tas gibi araçlar ama işin rengi türkiye'de çok değişti. thaf bir hal aldı. kimse alinmasin yanlış anlaşılma olmasın. kendi forumumuzda atıp tutuyoruz:)))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...