Jump to content

Mazda 2 Sürücü Tarafı Camı Kapanmıyor


Attiwolf
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, bugün arızalarda 2 de 2 yapmış bulunuyorum. Gün içerisinde sıkıntısız çalışan şöför tarafı camım, tam sahile inip biraz stres atacakken, arabayı park ettiğim sırada kapanmadı.

Biraz el ile çeksem de nafile hiç oynamadı. Sigortasını söküp taktım, kılavuzda bahsediliği şekilde camı tamamen indirip, sonra cam kaldırma düğmesine basılı tutmama rağmen cam yine hareket etmedi. Bunun üzerine belki panel altından müdahele edebilirim düşüncesi ile, otoparkçıdan bulduğum yıldız tornavida ve eski bir kart ile ile paneli söktüm fakat bana mısın demedi.

Sanırım dünyanın en sıkıntısız araba markası diye aldığım araç bana ters tepti. İlginçtir bugün sağ arka cam şöför tarafından açılmıyordu fakat şöför kısmından kapatabiliyordum. Sağ arka kapı düğmesinden ise sorunsuz çalışmaktaydı. Sizlerin başına bu tarz bir olay geldi mi, ya da geçiçi olarak camı nasıl kapatabilirim bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de şöför tarafındaki kontrol düğmelerinde problem var. Mazda 3 te şöför camı kontrolünde bir ışık var. Arıza anında o ışık yanmıyor, belli ki bir temassızlık var. Düğmeyi hafif geriye çekince düzeliyor. 1-2 ay içinde servise gidince o grubu söktürüp bir baktıracağım belki bir soğuk lehim, temassızlık vardır. 

Anladığım kadarı ile sen arızalara direk müdahale etmeyi seviyorsun, Bu bazı durumlarda iyi ama bazen de arızları derinleştirebilir :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cam açma düğmelerinin bulunduğu yeri açabiliyorsanız, ilgili camın butonunu kapatmak için kısa devre yapın. hem bu şekilde arızanın düğmelerden mi yoksa başka bir yerden mi kaynaklandığının da tespitini yapmış olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun cam motorundan kaynaklıymış, ayrıca şöför cam kontrol düğmelerinin olduğu kısımda da problem varmış. Kadir usta halletti sağolsun. Bu parçaların yenisini sipariş verip en kısa zamanda değiştireceğim artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...