Jump to content

Dizel Mazda 3 Düşük Hızlardaki Uğultu Türü


aton1981
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba.

Bu gün yeni lastikleri taktık. Öncesinde lastik gürültüsü / uğultusudur diye düşündüğüm hadise lastikten değilmiş sanırım.  Pirelli cinturato p1. 

Tanımlar isem;  Şehir içi 20 km hızlarda hissedilmeye başlayıp 60-80 km/hız civarlarına kadar devam ediyor. 100-120-160-170 km/hızlarda gayet sessiz güzel tısıl tısıl gidiyorum. Lastik uğultu / gürültüsüne benziyor. Kesik kesik lastik uğultusu gibi algılanıyor. Asfalt' a göre hafiften şiddeti değişiyor. Tonu, sesi yaptığı aralıkta her hızda aynı. Sesin tonu İncelip kalınlaşmıyor. Sadece şiddeti kesik kesik gelip gitme esnasında yükselip alçalıyor.  Frenleme, gaz verme, gazı bırakma ya da boşa alma esnasında değişmiyor.  Sanki, İnce metal bir boru içine uzaktan üflediğinizi düşündüğünüzde çıkan ses gibi. Tanımı mazur görünüz. Tanıdık usta ya göre kesinlikle lastik gürültüsü imiş.Her 16' inc de benzer ses olur imiş. Dedim hadi senin doblo'na binelim varmı? Kesin var dedi. Bindik. tabiki temiz. Ses mes yok. Birde ben duyuyorum sen duymadınmı demezmi :D öldüm....

Acaba, lastik olabilir mi? Teknik olarak mümkün . Hatta TOYO marka lastiklere bunu bağlamış idim. Uğultuyu ben hariç arkadşalara duyuramadım bu arada. Demekki benim kulaklar hassas

Fikri olan var mı ?  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğiniz uğultu bana porya bilyesi sesini anımsattı. Aracımda sol arka porya bilyesi çok az ses yapıyor. 60 km hızda aşırı belli oluyor. Ustam dinlediğinde nasıl duydun sen bunu dedi, yeni gitmeye başlamış dedi. Fakat kışlık lastiğe geçtiğimde çok fena uğultu yapıyor yol sesi azaldığından düşük hızlarda. Değiştireceğim o nedenle. Lastiği çevirip hemen üstünde kaportayı tutarsanız çok çok hafif bir vurma/tıklama hissetmeniz gerekir. Öyleyse porya bilyesindendir. Bir de ne taraftan geliyor diye de anlamaya çalışın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Henüz bakmadık. Lastiktendir denildi geçildi. 

Aks bilyası veya tekerlek rulmanı değil. Lastikler takılırken hepsi bakılmıştı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün İstanbul a geldik. Yaklaşık 500 km kullandım. Uğultu tanımı aynen yukarıdaki gibi. 5 km hızda başlıyor. 80.90 lara kadar devam ediyor. Sanıırm lastik. Öyle çok bir uğultu değil. İçerideki arkadşalar duymadı bile :)

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir önceki konuda bahsettiğim durum, lastikten cıktı. Arkadaşta da aynı durum aynı lastikten kaynaklanmış. Sonra durum düzelmiş. Yedek latikler ile denedik. Sorun ortadan kalktı. Sanrım lastiğin alışması gerekiyor. 1000 km içinde bir balans yapıp durum düzeleceği kanaatindeyiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun süre farklı marka aracımda bende p1 in 15 inç olanlarını kullandım. Maalesef aynı ses bende de oluyordu ama genel olarak lastikten memnundum.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi



Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun...

Gerçi siz sorunun kaynağını bulmuşsunuz ama. Uğultu ile ilgili birde şöyle bir görüş var. İleride bir başkasına yardımcı olabilir belki.

Uğultu

Bu ses tipi tekerleklerin bağlı olduğu yataklardan gelebildiği gibi arkadan çekişli araçların difransiyelinden de gelebilmektedir. Yıpranmış rulmanlar ve difransiyel dişlilerinin neden olabileceği bu ses her türlü devir bandında, hızlanırken, yavaşlarken veya sabit bir hızla giderken duyulabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 yıl sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...