Jump to content

VIOFO A118C - Maalesef Kaza Yaptım


Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın diyeyim.. olay geçip gittiği için biraz daha rahat sorabileceğim: araç içi kameranın marka modelini öğrenebilir miyim hatta link verebilirsen çok güzel olur O0 bu aralar ona taktım kafayı her şeye o gözle bakar oldum :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam.

Teşekkürler. :)

Kamera VIOFO markalı, ama daha çok A-118C model adıyla bilinen bir cihaz. Genel ve basit kullanımda çok başarılı. Araç-Kamera sitesinden inceleyip satın almıştım. Sayfada tüm bilgiler, indirim kuponu, GearBest link'i vb. herşey mevcut.

Madem konu açıldı; Geçen hafta geldi elime, bu cihazın A119 modelini aldım. 118'i eşimin araca monte edeceğim. Verdiğim sitede 119'un da incelemesi var. Fiyatına göre çok güzel ve güvenilir cihazlar. Tavsiye ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam.

Bir soru: Aşağıdaki videoda Mazda 3 ile düşük hızda çarpışma testi uygulamışlar. Hız ise komik: 15.23 km/saat. Benim kazada sanmıorum ki ben öndeki araca 15'ten düşük hızda vurmuş olayım. Tamponun sol bölümü kırıldı falan. Arkamdaki de iyi yerleşti taponuma.

Bu videoda ise ta motor kaputu bile büküldü. Anlamadım ben bu işi.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ettim verdiğin bilgiler için O0 bir de paylaştığın videoda duvarın esneme payı yok uygulanan kuvvetin hepsini geri araca veriyor, yaptığın kazada caddy duvar kadar sağlam olsaydı sanırım senin aracın da motor kaputu gidebilirdi, tekrardan geçmiş olsun :rolleyes:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

@Burak; Bu konu, benim yaz sonu tampon dayanıklılık testi yaptığım kazam da belki Araç Kamerası etiketiyle Video bölümüne taşınabilir.

Kamera VIFIO A118C idi.

Teşekkürler.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Devrim Babacan :

@Burak; Bu konu, benim yaz sonu tampon dayanıklılık testi yaptığım kazam da belki Araç Kamerası etiketiyle Video bölümüne taşınabilir.

Kamera VIFIO A118C idi.

Teşekkürler.

 

 

İşlem tamam ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Tarahumara
      Yazan: Tarahumara
      Yine bir can sıkıntısı ardından kendimi yollarda buldum. Ataşehir'den taksime gidip 2 ıslak burger yedim  Geri dönerken de yolu uzatıp sahilden süzüldüm. Bu arada gece dediysem, sabaha yakın.
       
    • Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Ciggggabaytlarrrrca video kaydı oldu elimde. Atsam atamıyorum, silsem silemiyorum, satsam satılmaz, şikayet etsem ... ... olabilir.
      Aşağıdaki ters şeritten gelen Mercedes'i EGM'ye şikayet ettim. "Plaka takibe alındı." şeklinde yanıt geldi. Bilmiyorum ne olacak...
      Bu videoda şöyle bir miktar (afedersiniz) "Oha!" dedirtecek şeyleri bir araya getirdim.
      İyi seyirler.
       
    • Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Selamlar. Geçenlerde AliExpress'ten Xiaomi Car Charger (Çakmak Çoklayıcı) aldım. Ön camdaki Viofo A119 kamerasının enerji kablosu USB portlarından birini işgal ediyordu. Arkadaki Viofo A118C'nin kablosu da (adaptör şeklinde) çakmaklıktaydı. Adaptörden kurtulmak için Viofo'dan uzun bir USB kablo satın aldım ve bu iki kameranın kablolarını, Xiaomi adlı arkadaşa girip, onu da çakmaklığa soktum.
      Akümüzün güçlü olduğunu ve çakmaklık çıkışının bu yoğun çekimden etkilenmeyeceğini ümit ederek kablolamayı yaptım (gerçi çok önce zaten yapmıştım) ve çoklayıcıya girdim. Videoyu hazırlayalı biraz oldu. Test sürüşündeydim kaç gündür. Neticede sıkıntı yok. Çakmaklık halen çalışıyor. Kameralar çalışıyor. I-stop da düzgün çalışıyor, yani aküde bir sıkıntı görmedim şu kadar günlük yoğun kullanımda.
      Aslında orta konsolda bu kadar kablo girdi-çıktısına gerek yok. Doğrudan Viofo'nun kitini alarak, elektrik işini doğrudan bir sigortaya da bağlayabiliriz. Sonraki adımım belki öyle bir şey olur ama pek sigortalarla oynamak istemedim şimdi.
      Buyrun video.
       
    • Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Evvvvet! Yine ufak bir kaza anıyla karşınızdayız sayın seyirciler.
      Bu arada, şaka maka 9 aydır yoktum. Çok özür diliyorum, kusura bakmayın. Doçentliği hallettim geldim de, ondan yani.  8 ay sonra açtığım ilk konu bu olacaktı demek ki. Eylül ayında bir araba arkadan bindirdi bana. Onun videosu bu.
      Normalde arka camda da kameram vardı fakat SD kartıyla ilgili yaşadığım bir sıkıntı yüzünden kapalıydı o bir kaç gün ama asıl senaryo ön kamerada. Buyrunuz.
       
      Şimdi siz karar verin ben ne yapayım?
      Akmakta olan bir trafik var. Gelen araçlar var ama adamın umrunda mı, arabasının burnunu çıkarıyor gitgide. Bu esnada bir bisikletli de bunu gördüğü hâlde adamın solundan sıyrılmaya çalışıyor. Benim solumdan da araçlar aktığı için fren yapıyorum yavaştan. Derken arkamdan biri bindiriyor. İşin tuhafı, ben olay mahalline yaklaşırken arkamda kimse yoktu. Ara yoldan bir yerden çıktı ve süratle geldi herhalde arkamdaki...
      Arka tampon değişti.
    • Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Selam.
      Geçenki Mersin dönüşü yoluma çıkan köpekten sonra bu kez de Antalya'ya sempozyuma giderken iki oynak köpek çıktı karşımıza.
      Videoda, 6'ncı saniyede duyulan sinyal sesi, arkadakileri uyarmak için açtığım dörtlüler. Sağ olsunlar, arkadakiler bunu dikkate aldı ve yavaşladılar. Zira köpekler yolu hemen terketmemişti.
      Trafikte "umulmayanı ummak" sevdiğim bir sözdür. Daima tetikte olmak lazım.
       

×
×
  • Yeni Oluştur...