Jump to content

Mazda 626 Motordan Gelen Ses ve Duman


626metin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar sizce ne olabilir sorun motor gidik mi? aracı yürütmüyorum çünkü motor yapılacaksa durum yok görüşlerinizi alabilirmiyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor ciddi sorunlu, triger sentesi bozulmuş, daha fazla çalıştırma,çekici ile götür, piston kolu yerinden çıkıp motor blokuna zarar verebilir, durum daha da ciddileşir. Masraf; içi açılmadan hasar durumu görülmeden bilinmez. Tahminim en ucuz 3-5 bin arası tutabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biliyorum orayı Tosun usta el emeği fazla alıyor diye duydum .5 bin civarında masraf varsa hiç yapmam çünkü akıl kârı değil 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben başka yere gitmediğim için fiyat karşılaştırması yapamam ama en basit örnekle şöyle bir şey anlatayım;

9 günlük bayram tatilinin son Cumartesi günü rot balansçıya gittim. Bana değişim listesi verdi, Z rot, viraj demir lastiği vs vs. parçaları aldım Tosun Usta'ya gittim. O gün kapalıydı. Ertesi hafta tekrar gittim, rotbalansçının değiştirilmesi gereken parçaları inceledi, bunlar sağlam diyerek değiştirmedi. Onun yerine değiştirmem gereken aks körüğü motor takozu falan almamı söyledi. (motor takozunu ayrıca alacaktım iyi denk geldi) Döndüm parçacıya motor takozu yokmuş. 2 güne getiririz fiyatı 150 TL dedi. Aradım Tosun Usta'yı, beni kendi parçacısına gönderdi. Motor takozunu 100 TL'ye aldım. 

Sonuç olarak hem gereksiz parça değişimi ve işçilikten kurtulmuş oldum, hem de alacağım parçayı daha ucuza aldım. Tosun Usta hep şöyle der; ''Gereksiz parça değişimi milli servet kaybıdır''. 

 

Yine bir gün aracımda ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan bir rölanti dalgalanması vardı. Örneğin kavşakta dönüyorum, debriyaja bastığımda araç stop ediyor. Resmen kazaya davetiye. Ama bu sorunu 2-3 hafta hiç yapmazken birden yapabiliyor. 5-10 dk sonra bir daha yapmıyor. Yine bu sorunun olduğu bir gün gittim Tosun Usta'nın yanına. 1 vida ayarıyla sorun çözüldü. Aylardır rölanti saat gibi. Halbuki bu sorundan ötürü gidilen usta sorunu çözemediği gibi bir ton parça değiştiren bir ton para döken insanlar var. 

 

Ustanın iyisi hem arabanıza hem cebinize iyi bakar. Bu yüzden başka bir yere gitmiyorum. 

 

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

arabamın aynısının kazalısını buldum motorunu söktük  şu anda tosun ustanın ve kalfası ozan ının güvenli ellerinde motor taktırıcaz elimde bayağı fazladan parça oluştu ihtiyacı olan iletişime geçebilir

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gördüğüm motorsuz kırmızı 626 sizindi demek. Epey emek gerekiyor toplanması için. Umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...