Jump to content

Mazda, SEMA 2016’ya “Devrimsel” Modeliyle Geliyor


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda, bu yılki SEMA Fuarı’nda sergileyeceği yeni nesil MX-5 Speedster EVO ve MX-5 Roadster RF ile kullanıcıların karşısına çıkacak. MX-5 Speedster EVO ise ayrı bir ilgiyi hak edecek değerlere sahip.

Mazda, MX-5 Spyder ve MX-5 Speedster ile geleneksel çizgiler ilham alınarak yüksek sürüş keyfini yenilikçi KODO tasarımıyla harmanlayıp kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda olduğu gibi bu yılki SEMA Fuarı’nda kullanıcıların karşısına oldukça etkiliyi bir tasarımla çıkmayı hedefleyen Mazda ekibi, yeni nesil MX-5 konseptleriyle karşımızda olacak. Lakin bu sefer “devrimsel” modelindeki kayda değer farkıyla.

mazdamx5kuro

Mazda’nın SEMA 2016’ya getireceği MX-5 Roadster RF ve MX-5 Speedster Evolution modelleri yine hitap ettiği kitlenin tüm ilgisini üstüne çekecek gibi gözüküyor. Modellerden ilki olan MX-5 Roadster RF Kuro konseptinin adı Japon dilinde, modelin karakterini belirten kömür rengine atıfta bulunularak belirlenmiş. Siyah mat tasarımıyla oldukça mistik bir yapıda görünen MX-5 Kuro’un dış kısmında metalik hatlara da rastlamak mümkün. MX-5 Kuro’yu özel kılan özelliklerden biriside MX-5 Cup‘ta kullanılan modellerde yer verilen BFGoodrich Rival G-Force sport lastikleri ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi olarak göze çarpıyor.

mazdamx5speedster

Mazda’nın bu yılki en dikkat çeken hikayesi ise Speedster modelinde yatıyor. Geçtiğimiz yıl Mazda’nın kullanıcılarla buluşturduğu Speedster konsepti bu yıl karşımıza çok daha gelişmiş bir şekilde çıkacak. Speedster ve Roadster modelleri için en kilit teknik değerler arasında yer alan ağırlıkparametrelerinde, Mazda bu yıl gerçekten “devrimsel” rakamlar yakalamayı başarmış. Geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan Speedster konseptindeki yaklaşık 944 kg‘lık ağırlık değeri, 46 kg‘lık ağırlık kazanımıyla, 898 kg gibi gerçekten ciddi bir değere gerilemiş şekilde kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu değerin ne kadar iyi olduğunu anlamak adına şu örneği verebiliriz; MX-5 Speedster Evolution’ın toplam ağırlığı standart MX-5’ten de neredeyse 158 kg daha hafif bir değerde. Her iki modelde SEMA 2016’da tüm ihtişamıyla otomobil tutkunlar ile buluşmak için gün sayıyor.

Kaynak: LOG


Tüm haberi görüntüle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

speedster de ön emniyet camı yok ilginç !!!

onun yerine sürücüye kask zorunluluğu var sanırım

Genç kullanıcılar kendilerini pistte sansınlar diye ...

 

"Kuro" ise mükemmele yakın duruyor

"pörfekto" O0

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

z4 çizgilerimi taşıyor bana mı öyle geldi ? ön kısım porsche. gerçi ne önemi var bu yalnızca benim çizgim diyebilen kaç araç kaldı ? 2 side efsane yakışıklı duruyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...