Jump to content

Mazda 626 Konsolda Yol bilgisayarı ve Dijital Klima Işıkları Yanmıyor

Cihatdag01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar..1999 Model 626 Mazda aldım; Aracın klima düğme ışıkları çalışıyor ancak gece farları yaktığımda tuşları aydınlatma ışıkları yanmıyor, aynı şekilde yol bilgisayarı panelide çalışıyor ancak arka aydınlatma ışıkları yanmıyor..Dolayısıyla geceleri ne klima düğmeleri görünüyor, ne de yol bilgisayarı görünüyor.

Orta konsolun nasıl söküldüğünü ya da klima paneli ile yol  bilgisayarı panelinin nasıl söküldüğü hakkında bilgi verebilir misiniz. Daha önceki aracım Corollaydı ve torpido ile göstergeler dahil tüm ampülleri yenilemiştim kendi forumlardan aldığım bilgi ve yardımlarla..Lütfen yardımcı olun..

.Bir sorun da klima sıcak üflemiyor, gerek yolda dış havaya aldığımda ve gerekse fanı çalıştırdığımda sıcak üflemiyor..Dijital klima ayarlarında mı hata yapıyorum yoksa klima radyatörü veya tüp sıcak su bağlantılarında mı sorun vardır acaba?Dijital klima ayarlarında sıcak-soğuk seçme durumu yok; araç sıcaklığı ortada sabit olmasına karşılık, sıcaklığı en sona getiriyorum yine de sıcak üflemiyor..Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün yukarıda belirttiğim sorunlar için alet edevat takımını ve daha önceki araç için fazladan aldığım ve yedekte duran gösterge ampullerini de alarak arabamın başına geçtim. Öncelikli olarakarabayı çalıştırıp bekledim ısınsın diye, sonrasında sıcak soğuk geçişi için  torpido kapağını kolayca söktüm çünkü vidalı değil geçmeli, sonrasında klapeyi manuel olarak ayarladım ve araba sıcak üflemeye başladı, klima radyotöründe sorun olmadığı ortaya çıkınca sıcak soğuk geçişini sağlayan  air mix ( sıcak soğuk geçişi sağlayan klape motoru) onu söktüm, o biraz uğraştırdı çünkü vidanın biri ters yerdeydi.

Sıra torpidoda yanmayan lambalara geldi; önce küllüğü çıkardım yerinden sonra teybi kızaktan çıkardım; küllüğün içinde torpido çerçevesini tutan bir vida var, üst ve ye taraflar geçme klipsli;teybin sağ ve sol tarafından tornavidayla hafiften kastırınca yerinden çıkıyor çerçeve; sonra yol bilgisayarı ve klima kontrol panelinin yan taraflarındaki vidaları söktüm.

Önce bilgisayar paneli arkasındaki vidaları söktüm ve açtım paneli; 2 tane gösterge ampulünü değiştirdim, tekrar birleştirip kontağı çevirip farları yaktım; düğme lambaları  ve yol bilgisayarı arka aydınlatması çalıştı, sıra klima kontrol paneline geldi, onun da arkasındaki 4 vidayı söktüm ve paneli yavaşça açtım; 2 küçük 1 tane de biraz büyük gösterge ampul yeri vardı ancak 2 duy mevcuttu, 2 duyun ampullerini değiştirdim, duy olmadığı için bişey yapamadım birine; sonra yeniden birleştirdim ve kontağı çevirip farları yaktım; onlarda çalıştı, yalnızca sol taraftaki tuşların arka aydınlatması yanmadı o da duy alınıp takılınca yanacak..Küllük lambası da yanmıyordu, onu da değiştirdim, ancak çakmaklığın lambası yoktu, ona bişey yapamadım..

Sonra yeniden birleştirme ve montaj işini hallettim...Oto elektrikçinin yolunu tuttum, air mix kontrolü için; Elektrikçi, elektriğin geldiğini ancak klape motorunda sorun olduğunu,geç olduğu için hafta içi gelirsem halledebileceğini, gerekirse klape motoru ve devrelerinde işlem yapacağını belirtti geri geldim mecburen..

Sonuç itibariyle, arızalı air mix klape motoru ( inşallah tamir edilebilir); klima kontrol panelinde eksik bir gösterge ampulü duy'u..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar; sıcak soğuk klape motorunu nereden bulabilirim; elinde olan-tanıdığında olan-olduğu yeri bilen var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...