Jump to content

Satılık Rx8


zoptrik

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayırlı satışlar olsun inşallah Fatih'çim. Umarım forumdan ve değerini bilecek bir arkadaşımıza nasip olur.

Umarım gönlüne ve bütçene göre bir Mazda 6/626 bulabilmen dileği ile..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, İlhan :

Hayırlı satışlar olsun inşallah Fatih'çim. Umarım forumdan ve değerini bilecek bir arkadaşımıza nasip olur.

Umarım gönlüne ve bütçene göre bir Mazda 6/626 bulabilmen dileği ile..

Bence bu araba forum dışından birine satılır cunku satıştaki diğer RX-8'lere göre cok temiz ve fiyatı da uygun, bir şekilde birinin aklını celer ve alır.

Burada @zoptrik aracın kaçıncı sahibisin? (Soru soruyor kendi birşey söylemiyor durumu olmasın, örneğin ben şu anki RX-8'in 3. sahibiyim)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, zealot :

arkadaşlar fatihin arabaya besmelesiz binilmemiş,  içinde küfür bile edilmemiştir. 

Dün akşam Fatih'in kulaklarını çınlattım. Eylül benim telefonla oynarken şu fotoğrafı görmüş..

Akabinde tepkisi şöyle !

Heyecanlı bir ses tonuyla...Babaaaa bu ne yaaaa. Çooook güzel... 

Ne zaman kullandın ?

Konya'da kullandım kızım.

Ben niye yoktum ?

Beni niye götürmedin ?

Mx-5 gibi 2 kişilik mi ?

Mx-5 gibi üstü açılılıyor mu ?

Mx-5 gibi hızlı mı ?

Bende binmek istiyorum bu araca..

Selim var mıydı peki Konya'da ?( @Burak abinin oğlunu soruyor. ) Hayır eğer olsaydı ayvayı yemiştim yani. :D Selim varsa ben niye yoktum diye.. :D

r6QG5P.jpg

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, zealot :

@İlhan    

heh  arabayı sattırmaktan vazgeçtiricen

Eeee benim arabayı değiştirememe temel sebeplerinden birisidir Eylül..

Mevcut Guzuma bağlı olduğu kadar..Mazda markasına çok bağlı...

Şu an 10 yaşında, 5 yaşından beri tüm MazdaClubTR etkinliklerine katılmıştır.

Guzuyu sattırmak istemediği gibi. Yeni araba alacaksanda Mx-5 al diyor. :D 

Bizim guzuya ve Mazda'ya o kadar çok bağlı ki...

Anlatacağım durum aslında özetliyor...

Yaklaşık 1,5-2 yıl önce Çekmeköy Subaru bayisine beraber gidip, XV bakıyoruz Eylül'le. Ben aracın içine girdim, orasına, burasına bakıyorum inceliyorum. Sonra inip bagajına bakayım dedim. Sonra ne göreyim.. Eylül sessiz sedasız içini çeke çeke göz yaşları içinde ağlıyor.. Dedim herhalde el filan bir yeri sıkıştı arabaya canı yandı ağlıyor.. Dedim ne oldu kızım !! Baba ne olur arabamızı satma, ben başka araba istemiyorum !!  Ben Mazda'yı çok seviyorum. Jip istiyorsan git CX-5'e bak...

Ben şok..

Satış temsilcisi Arzu hanım şok...

Kadın o kadar çok şaşırdı ki.. Yani ilk defa bu kadar küçük yaştaki birinin bu denli duygusal olarak bağlı olduğuna şahit oluyorum dedi..Aynı zamanda kadının çok hoşuna gitti bu durum..Kendisine MazdaClubTR ve SubaruClubTR forumlarından bahsettim..Etkinliklerimizden vs..Eylül'ün hepsine bu güne bu gün katılmıştır diye anlattım.. Vallahi kızınızda zaten bir potansiyel varmış, sizde üzerine ilave etmişsiniz. İleride bir gün kadın ralli pilotu vs olursa şaşırmayın demişti. :D

Yolda Mazda görür..Bağırır baba bak Mazda..Sahibini tanıyor musun ?

Okuldan gelir, baba bu gün okulun bahçesinde park etmiş bir Mazda 3 gördüm. :fiuw:

Gelde sat Mazda'yı..geç bir başka markaya...

Çok zor....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yabancıya gitmesin bu alet ya, üzülürüm :) Yakıtına yetişebileceğime dair en ufak umudum olsa takas teklifiyle gelirdim, denkgelmez böyle fiyatlı temiz güvenilir alet, renk de muhteşem. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, mersinden_ersin :

Yabancıya gitmesin bu alet ya, üzülürüm :) Yakıtına yetişebileceğime dair en ufak umudum olsa takas teklifiyle gelirdim, denkgelmez böyle fiyatlı temiz güvenilir alet, renk de muhteşem. 

Yabancıya, tanıdığa değil, parayı çıkartana gider. Yakıtına bakan kişiye gitmez.  4 sene önce şu anki RX-8 'i gördüğümde yakıt makıt bakmadan parayı çıkartıp RX-8'i aldım. 

Anlatımım uzun olmamıştır umarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vaay ben yeni gördüm yorumları. Hepinize teşekkür ederim. Tek nefeste okudum. @İlhan abi foto için ayrıca teşekkürler. @zealot la ilk görüşte aşık olmuştuk önce rengine sonra aracın kendisine :D İyi ki almışım. 

@mazda_ozan her an kapına getirip bırakabilirim. Maddi olarak çok çetrefilli bir çıkmazdayım. Gittikçe kötüleşiyor durumlar. Hiç Rx8 falan görecek durumda değilim yani. Bir de beni bilen bilir, boğazımdan kısarım arabamdan kısmam, bir ihtiyacı varsa hiç acımam alırım. Öğrenciyken arabaya binmiş adamım. O zamanlar bile arabam dipdiriydi.

İki ihtimal var ya satılacak az yakan LPG li veya dizel bir araç alınacak,  ya da LPG. Onu da baya ayrıntılı araştırıyorum. Yakında bu konuda bir başlık görürseniz şaşırmayın :D

@revivo73 ben benden önceki 2 sahibini tanıyorum. öncesini bilmiyorum. Belki de yoktur. Aracın 2. plakası sadece onu biliyorum. 

Tekrar tekrar teşekkür ederim. 

iyi forumlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12/6/2016 at 02:19, zoptrik :

<-- -- > Maddi olarak çok çetrefilli bir çıkmazdayım. Gittikçe kötüleşiyor durumlar. Hiç Rx8 falan görecek durumda değilim yani.<-- -->

@revivo73 ben benden önceki 2 sahibini tanıyorum. öncesini bilmiyorum. Belki de yoktur. Aracın 2. plakası sadece onu biliyorum. <-- -->

RX-8'i alırken kredi veya borç ile mi aldın (özel soru deyip yanıtsız / yorumsuz bırakabilirsin)

önceki sahiplerini biliyor tanıorsan onu da açıklamada yazman avantajlı olur. araç belli ki düzgün tabi ki ancak hemen hiç kimse önceki sahip bilgilerini kimse yazmadığı için sen yazarsan o açıdan düzgün olur, buradaki önemli konu,  RX-8 son yıllarda cok hızlı el değiştirdiği (ben de hevesimi alayım olayı) için önceki sahip sayısının az olmasının önemli olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki gelip geçici bir heves değil. Bundan 5-6 sene önceki mesajlarımda bile Rx8 geçer. Buradaki çok insanla çok önceden tanışıyoruz onlarla muhabetlerimden de bunu bilirler. Aracı kredi ile aldım. Kredi bitti ama farklı bir sebepten başka bir kredim var. Onu ödemekte artık zorlanıyorum. Bir başka sebep ise, her ne kadar Türkiye ortalamasının üzerinde bir gelirim de olsa (en azından bana yetiyor çok şükür) 680 km olan memleketime bile giderken yol yorgunluğunu değil de yakıtı düşünmekten bıktım. Arabam varsa kafama esen herhangi istediğim bir zaman yola çıkabilmeliyim. 2. aracım varken bu gayet keyifliydi ama şimdi öyle değil maalesef. LPG olsa uzun yolda tahmini 10-13L arası LPG sarfiyatı olacak bir nebze olabilir, benzinli 1.6 araca binmişim varsayarım ama bu halde 9-11 L benzin yakıyor pek çıkamıyorum uzun yola doğrusu. Ayrıca LPG olsa senede yaklaşık 20 bin km yapacağım 2 sene sonra 120-130bin km de LPG li bir rx8 im olacak zaten kulaktan dolma bilgilerle bu güzelim araca binmeyen insanımız iyice kıllanacak. Bu ülkede yaşıyoruz, istemesek de ülkemizin gerçeklerini kabullenmek durumundayız. 

Aracın 2 önceki sahibi rx8 camiasında bilinen bir grubun yöneticisiymiş. Zaten bu aracı o zamanlar bilen nadir insanlardan. Benden önceki sahibi de prosedürlere uyarak kullanmış aracı bunu bizzat gözümle gördüm. Titiz bir insandı yani. Herşeyden önce dürüst bir insandı. Servise giderken ne dediyse o çıktı. Bir de rengi eklenince aldık gitti. Çok şükür hiç sıkıntı çıkarmadı. Pişman etmedi. Uzun süre kaskolu kullanılmış. Halen kaskolu olarak severek kullanmaktayım. 

Bizim rx8 grubunda geçen muhabbetleri görseniz, bu araçlar gerçekten çok sağlam. Motor olarak da sağlam diğer aksamları da sağlam. Hele ülkemizde eşdeğerleri sayılan şirokko, mini cooper araçlarla kıyasla çok daha sağlam. Honda s2000 ile kafa kafayadır sağlamlıkta. Bunu nereden biliyorum, Bu tür araçlar birbirleri arasında takas ediliyor ve bu araçları kullanan kitlelerle rx grubunda muhabbet ediyoruz, kronik problemleri tartışılıyor. Mesela minilerde olan "aks kırması" gibi bir kronik problemi yok rx8 in. şirokko gibi "turbo patlatması ve bu sebepten yağ eksiltip yatak sarması" gibi bir kronik problemi yok. Daha minimal olan motor suyu sensörü bozuluyor (benim başıma gelmedi), sunroof dan açıkken titreşim sesi gelebiliyor (bu da yok aracımda) vs vs. 

Ayrıca bu araç @zealot un dediği gibi 8.5J 18" ( yeni kasada 19") jantı hiç zorlanmadan çeviriyor. Öyle sonradan takma da değil. Stock olarak bu jantlarla geliyor. Bu jantların her biri lastikle birlikte 18-20 kg bunun atalet momenti var, aktarma organlarına binen yükü var, motorun bütün bu yükleri karşılaması var vs. Bunlar büyük bir mühendislik çalışmasını ürünü. 

Mazda bu aracı (diğer her aracı gibi) özene bezene yapmış. Tam olarak amacına uygun yapmış. Özetle istemeden satıyorum. Aracımla ilgili (artıları eksileri vs.) saatlerce konuşabilirim. Yaklaşık 10 senelik bilgi birikimi ve 1 senelik tecrübe var. Bu keyfi ölmeden tatmak lazım. 

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) Uzun yol konusuna şöyle yaklaşımım var: Yıllarca Racing motor kullandım. Racing 'le cok uzun mesafe yolculuk yapmak pek pratik deil ve kışın da kullanılmıyor. Racing'i 2011 gibi sattım, ardından RX-8 aldım. O yüzden RX-8'ü herzaman her yere kullanmayınca Racing'i de  zaten kullanamıyorum diyorum. Racing'le en cok Ankara, İzmir ve İstanbul yaptım, bir Antalya yapmadım cunku RX-8'i stok kullandığım gibi Racing motor'a arka bagaj kutusu bile takmadım o yüzden birkaç gün kullanmama yetecek kadar giysi eşya koyacak yer yok. O açıdan bakınca RX-8'i etrafı kapalı ve oldukça geniş bagajı olan bir motosiklet gibi gördüğüm bile oluyor bazen :) Uzun yol konusuna gelince: Sadece ihtiyaç oldukça uzun yola cıkıyorum örneğin İstanbul'da havalimanına gitmek gibi, iş icabı. Tatil olaraksa zaten senede bir defadan fazla tatile git gel yapmak bence tatilden cok zaman israfı. Senede 1 tatile gitmek için RX-8 pekala kullanılabilir ve bütçeyi bozmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...