Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Devir Saati Yükselmesi


mafe
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar forumda yazılmıştır muhakkak ama mobilden bulamadım. istanbuldan yalova tarafına geldim. yolda farkettim umarım sorun yoktur ama devir saati sık sık yükseliyor gibi geldi aracın. öyle çok dik yokuş olmasa da yapıyor. araç 106 binde. yaşayan oldu mu acaba bu sorunu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kilidinden ayrıldığında 200 civarı yükselir. Yolun eğimine göre gaza basışa göre bu olabilir. Ekonomi ve konfor için mümkün olduğunca hız sabitleyici kullanın. Yokuşlarda vitesi manuele alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl bir  yükselme oluyor bunu devir saatinden mi yoksa motor sesinden mi anlıyorsunuz? 

Rölanti devrinde yükseliş varmı sadece hareket halinde iken mi var? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hareket halinde yokus yukarı çıkarken. hem sesten hem saatten anliyorum. manuele alirsam düşüyor.  önceden oluyordu ama sanırım bu kadar değildi. vitesi de daha geç yukseltiyor gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor istop etmemek adına devir yükseltiyor olabilir şanzımanlar yokuş yukarı bu tarz tavırlar gösterebilir. Yokuş çıkarken yüksek viteste düşük devirde ayağınız gazda sabitse ve araç bunun yeterli olmadığını düşünürse otomatik olarak devrini yükseltmek ister devirsiz kalmamak için. 

Vites geçişi yapmama sebebide ondandır muhtemelen yetersiz kalacağını düşünüp devir yükselmeden bir üst vitese geçmiyordur. Fakat yinede servise bir göstermekte fayda var mekatronik bir arızada olabilir. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yokuş yukarı çıkarken hız sabitleyici hızı sabit tutmaya çalıştığından belirli bir süre sonra yokuş belirli bir eğimden fazlaysa gaza sonuna kadar basıyor, öyle olunca da vites düşürüyor. Eskisine göre artmasının sebebi eskisine göre daha eğimli yokuşlara girmenizdendir. Yokuşta hız sabitleyiciye müdahele etmezseniz yakıt tüketimini çok artırır. Vitesi manuele atarsanız hız sabitleyici gaza sonuna kadar da bassa da vites düşüremeyeceği için hem ses olmaz hem yakıt tüketimi boşuna artmaz. 

Şehiriçi kullanımda da öyle olmasının sebebi gaza fazla basmanızdan olabilir, ya da yüksek devirli kullanıyorsanız eğer şanzıman yüksek devirli kullanıma alışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler arkadaslar. hız sabitleyiciyi bu gün hiç kullanmadim. dönüş esnasında bakalım ne yapacak.  genelde sehir içi ve düzde kullanıyordum uzun zamandır.  belki gerekli devirde sürmemişimdir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...