Jump to content

Alınık Mazda 3 1.6 Dizel (2012-2013)


canerkaraman

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar,

2011 model Mitsubishi Lancer 1.6 manuel aracımı çarşamba günü satıyorum, kısmet ise mazda 3 dizel veya ASX alma planım var.

Tekirdağ yolları kötü, ayda 1-2 defa köy yoluna giriyorum, maddi olarak masraf açmayacak bir araç arıyorum, mazda da en sorunsuz olduğuna göre doğru seçim gibi geliyor. ASX de aynı şekilde ama mazda 3 den fiyatı biraz pahalı o yüzden çok zorlamak istemiyorum...

Malum sitede bulduğum bir iki araç var ama forumlarda okuduğum çok yakıyor (dizel), motoru çok gürültülü, konfor yok tarzı şikayetler görüyorum. 

Benim önceliklerim az yakması, sıkıntı çıkarmaması, içi ve bagajının geniş olması, yerden de hafif yüksek olması (bir honda civic gibi olmasın yeter) :)

mazda 3 dizel manuel tavsiye eder misiniz? Tekirdağ civarı satmayı düşünen düşük km temiz mazda sahibi arkadaş var mıdır? Nelere dikkat edeyim?

Kusurumuz varsa affola.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla köy yolu dediniz o noktada ASX i tek geçerim. Yerden yüksek gayet rahat, konforlu ve ciddi anlamda az yakan bir araç. Lpg ile hem çok mutlu eder, hem de köy yollarında da altını vurdum mu derdiniz olmaz. 

Mazda 3 güzel araç ama altı yere çok yakın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3, benim 2. nesil kesinlikle yere çok yakın. Şehir içi kasislere sürtmüşlüğüm var. Belki lastiklerin yanakları 55 olmasındandır ama köy yolları için mazda 3 iyi bir seçim değil. Bu arada 2. nesil dizel ile ortalama 5-5,5 lt yakıt tüketimim var. Kesinlikle çok yakan bi araç değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar,

Yukarıdaki yorumlara katılıyorum. Mazda 3'ün altı honda civic kadar olmasa da alçak. Ben de bir kaç defa kasise sürttüm. Köy yollarına gelecek bir araç değil. Bence yalıtımının zayıf olması haricinde bir kusuru yok. Çok yaktığı eleştirisine katılmıyorum. 5.5 ila 7 litre arasında yakıyor kullanıma göre. Bakım masrafları da, yakıt tüketimi de, jantların 16" olması dolayısıyla lastiklerin fiyatı da düşük. Yani km başına masrafı bayaa az bir araç. 30bin km'dir kullanıyorum ve 85bin'e geldi, periyodik bakım hariç masraf yapmadım. Kronik problem olarak bazı araçların baskı balatasinda sorun var ve 50bin km'den değişiyor. Sanırım sadece debriyaj yayı ücretli değişiyor. Bu konuda daha detaylı yardımcı olacak arkadaşlar vardır forumda. 

Bagaj orta karar. Ne çok geniş, ne de küçük. Bebek arabasını koyduktan sonra bayaa yer kalıyor, benim için önemli olan kriter bu :)

Arka diz mesafesi kısıtlı. Ben 1.72 olmama rağmen arkama oturan yetişkinler şikayet ediyor. Bayanlar ve çocuklar için sıkıntı olmuyor.

İç mekan malzeme kalitesi idare eder. Burası da elinin zayıf olduğu noktalardan birisi. Koltukların kumaş ve sünger kalitesi düşük. Sadece şoför cami otomatik. Tüm saklama alanları sert plastik, hic bir saklama alanında sunger, kumaş ya da kadife kaplama yok. Direksiyon derisinin kalitesi vasat. 50Bin km üstü araçlarda direksiyon ve vites topuzunun erimeye başladığını görürsünüz.

Yol tutuşu, direksiyon tepkileri ve motoru oldukça başarılı. Burası da elinin oldukça güçlü olduğu kısım. Viraj karakterinden, çukur geçerken ki başarısından uzuun uzun bahsedebilirim ama özetle oldukça iyi. Motor esnek ve güçlü. 1500 devirden itibaren gayet güzel ilerliyor araç. Ani güç isteklerine de iyi tepki veriyor. Direksiyon hisli ama hız yükseldikçe sertleşmiyor. 

Son olarak yalıtımın zayıflığını kafaya takmayan, müziğimi dinlerim onları duymam diyen ve iç mekanını beğenen herkese tavsiye ederim. Memnun kalacaklardır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlan No  391622081

yorumların hepsine katılmakla beraber, düşünürseniz ilan numarası yukarıdadır. Tekirdağa fazla yakın olmamakla beraber

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için çok teşekkürler, yeterince aydınlatıcı oldu.

Benim için yalıtım vazgeçilmez değil, lancer da çok yalıtım yok ama şikayet edilecek kadar da değil. Malzeme kalitesi olarak mazda ile benzerler en nihayetinde japon :)

Yerden hafif yüksek olması çok önemli çünkü içim gider her kasise çukura girdiğimde gelecek olan sürtme sesinden, lancer o bakımdan iyi idi altı yüksek ama onun bile sürttüğü zamanlar olmuştur.

Maddi durumu biraz zorlayıp ASX almak mantıklı olacak o zaman. Durum elvermezse yine beğendiğim mazda 3 dizel araçları burada sizlere danışırım...

 

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, eski bir ASX kullanıcısı olarak size şunu söyleyebilirim. Yerden yüksekliği 18cm ve kullandığım sürece girmediğim yol kalmadı desem yalan olmaz. Tarla yolu, köy yolu, dağ, tepe bir kez dahi altını vurmadım. Aracın alırken çok severek almıştım. Ancak İstanbul trafiğinde aracı hergün 75km kullanınca anladım ki güzellik bir yere kadarmış. ASX te halen ve ısrarla otomatik vites seçeneği gelmemesi sonucu aracımı 2016 Nisan ayında sattım ve Mazda 3 aracımı aldım. CAM00382.jpg

ASX ile girdiğim tarla yollarına Mazda ile de girdim. Çok yüklü değilse altı sürtmüyor. Ama derin traktör yoluna girersem dikkatli olmam gerekiyor. Sonuç olarak her ikisi de Japon aracı ve Güvenlik ön planda. ASX te otomatik seçeneği olsa Mazda alırmıydım bilmiyorum. 

20160508_155319.jpg20160508_155358.jpg

ASX 1.6 Benzinli Düz Vites ClearTech Atmosferik motor teknolojisi ile şehir içi Yakıt ortalamam 7.5 Lt/100km idi.

Mazda 1.5 Benzinli Otomatik Vites SkyActiv Atmosferik motor teknolojisi ile şehir içi Yakıt ortalamam 8.3 Lt/100km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

×
×
  • Yeni Oluştur...