Jump to content

2014 Mazda CX-5 ile İlgili İlginç Sorun


yabanci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese merhaba.Arabami yaklasik olarak 3 yil önce 0 km iken almistim simdiye kadarda oldukca memnun kalarak kullandim ama gecen hafta cok ilginc bir olay oldu.Aksam evden ise gelirken araba calistiktan yaklasik 20 dakika sonra hizim yaklasik olarak 60km civarindaydi aniden sanki sert fren yapmiscasina araba durdu ve yavaslamaya basladi tam emin degilim ama sanki saniyelik olarak motor durdu ve tekrar calisti.Assagidaki fotografta olan ikaz isiklari yandi arabada.Biraz gaz verdim ama araba sallandi ve gazi yemedi.Sonra saga cektim hafif gaz verdim gitti ama ikaz isiklari yaniyordu yine sonra kapattim arabayi tekrar actim ikaz isiklari sönmüstü sorun görünmüyordu normal sürdüm ve eve gittim.

YqARZA.jpg

Ertesi gün ise giderken yine arabayi calistirdiktan yaklasik olarak 20 dakika sonra hizim bu kez 75-80km civarindaydi araba yine oldukca sert bir sekilde fren yapmisim motor durdu tekrar calisti gaz verdim gitmedi yine sansima durabilecegim bir yerde olmustu.Arabayi yine kapatip actim ama bu sefer ikaz isiklari gitmedi ayrica bu sefer bilgi ekraninda "motor:dogrulama gerekli" yaziyordu.Resim assagida.Aksam arabayi actim tekrar uyarilar gitmemisti.

1VX0lG.jpg

Ertesi gün hemen servise götürdüm arabayi park ettim teknik servis elemani geldi acti arabayi ikaz isiklari yanmiyordu sansa ama cektigim fotograflari gösterdim sonrasinda bilgisayara bagladi sorun görünmüyor dedi motorda belki benzin gelirken motora hava yapmis olabilir dedi.Benim yasadigim yerde gelincik denen hayvan oldukca fazla ve arabalara ciddi zararlar verebiliyorlar,daha önceki serviste baya bi kabloyu yemislerdi dedim yine onlar olabilir altina falanda bakti ama dedi sorun yok yememisler kablolari.

Simdi beni endiselendiren ve sizlere sormak istedigim arabanin 3 yillik garantisinin bitmesine yaklasik 3 hafta var.Motor bozulma gibi bir durum olabilir mi?Garantiyi uzatmalimiyim?Garantiyi uzatma icin istediklari para 1 yil icin 600chf 2 yil icin 900chf.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sert fren yapmasa mazot donma ihtimali var diyecektim fakat o sadece gazdan ayağınızı çeker gibi yavaşlar.

Ani fren yapması şehir içi fren sistemi mi devrye giriyor acaba? Ama motor ışığı neden yaksınn

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

garanti uzatma gibi bir şansınız varsa bence düşünmeden uzatın. tekrar edecek bir soruna benziyor, en azından arızanın maddi yönüne kafanız takılmaz.

59 dakika önce, Burak :

Resimleri sadece ben mi göremiyorum? Hızlıresim yerine siteye yükleseniz? 

fotoğraflar oldukça iyi görünüyor, şirket engellemesi herhalde :)

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kaç hafta önce aynı şey benimde başıma geldi,ama benim aracım ani fren yapmadı sadece ''SCBS Inspection Required'' yazısı çıktı,

bende servise götürdüm biligisayara bağladılar basit bişey olduğunu ama tekrarlarsa frenle ilgili bir parçanın değişeceğini söylediler.

Aradan bir hafta geçti bu sefer ''TPMS Inspection Required'' yazısı çıktı,henüz aracı srvise götürmedim müsait olduğumda götürecem.

Yalnız aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda bu yazılar birdaha çıkmadı,ama ben şehiriçi çarpışma (SCBS) sistemiyle alakalı birşey olduğunu düşünüyorum.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mehmet Özdemir :

garanti uzatma gibi bir şansınız varsa bence düşünmeden uzatın. tekrar edecek bir soruna benziyor, en azından arızanın maddi yönüne kafanız takılmaz.

fotoğraflar oldukça iyi görünüyor, şirket engellemesi herhalde :)

 

Cepten bakıyordum görünmedi ama şimdi şirketten görünüyor :D 

@yabanci ilk resimde aracın SCBS ile bir uyarısı var. Bu sistem ile alakalı bir durum olmuş olmalı ki ani fren de bunun göstergesi ama ikinci uyarı direk motor ile alakalı görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi fren sistemi ve motor doğrulama hatalarının olması Ecu sisteminde hatalar var gibi duruyor. Çünkü bağlantı ve radar sistemlerinde bir problem var gibi gözüküyor. 

Çünkü motor doğrulama anahtarı uzaklaştırdığınız zaman arabayı çalıştırmak istediğinizde veriyor. İlk arıza da şehir içi gibi radarı gibi duruyor. 

Radarları bir temizleyin. Servisten yazılım güncellemesi talep edin. Durum değişmezse dikiz aynasında ki radar ve sensörleri bir kontrol ettirip gerekirse değiştirin

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sehir içi fren destek sistemi , sistemin calıştığı sensöre kar buz gb cisim kapladı ise uyarı lambası yakar , genel olarak arac bir arıza algılamış ve tüm lambaları yakmış olabilir kapa ac yapınca lambalardan bazıları söner , uzatma garantiye gelince ise arwç tescil tarihinden ilk 5bin km'ye kadar veya 30 ayını geçmemiş olması lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SBCS den dolayı fren yapmış olacağını zannetmiyorum zira 30 km/h üzerinde devreden çıkıyor. Ben de mazot kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama @SafaTR nin de dediği gibi elektronik bir şey olabilir. Bence hiç düşünmeden uzatın garantinizi. Bu sorun için olmasa da başka çıkabilecek sorunlar için de kafanız rahat olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hızlanma durumunda, ecu birden ateşlemeyi keserse,  gaz kelebeğini de kapatır.  sert fren yapmışcasına öne doğru yığılır araç. bilmeyen birisi de fren yaptı zannedebilir.  

öte yandan yine ecu açı sensörlerinin birinden bilgi alamazsa, ESP lambası yakar. aracı korumaya alır. bazen çok yavaş, 50 km hıza kadar filan gider. bazen gitmez çalışmaz. açı sensörleri : krank sensörü.  egsantrik sensörü, gaz pedalı konum sensörü, gaz kelebeği pozisyon sensörü, vuruntu sensörü vsvs.  

yeni araçlarda esp hatası yerine SBCS  hatası verebilir. 

arabanın motora bağlı olan ana şase kablolarından biri gevşemiş olabilr. bunun sonucunda aynı böyle hatalar verir. 

Bu olayların hepsi ecu bağlantılıdır. ecu arızası gibi de gözükebilir.   yani motora bağlı şase kablosunu takmazsanız p0606 PCM malfuction = ecu bozuldu  hatası alabilirsiniz.

bir elektronekanikçi tarafından detaylıca bakılması lazım. hata tekrarlarsa,  bir parçanın eşdeğeri ile değişip denenmesi lazım

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm cevaplar icin cok tesekkür ederim,verdiginiz bilgileride servis elemanina aktaracagim.Garanti uzatma sansim varsa hemen uzatmak istiyorum en azindan 1 yil.Sorun devam ederse yada servis sorunu bulduk sorun budur derse bu konudan tekrar örnek olmasi icin bilgilendirme yapacagim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Merhaba, umarım sorununuz çözülmüştür ama ben de 2.2 dizel aracımda benzer sorunlar yaşadım ve benimki tamamen turbo kaynaklı idi.  Turbo değişti ve sorun ortadan kalktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...