Jump to content
  1. okkko

    okkko

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Efebey
      Yazan: Efebey
      Firma henüz yeni parçaları hazırlamamış, bu yüzden kullanıcıların tamir için biraz beklemesi gerekiyor.

      Mazda, 2004 ve 2008 arasında üretilen ve Amerika Birleşik Devletleri'ne satılan 69,477 adet RX-8 modelini yakıt sızıntısı ihtimaliyle geri çağıracak. Etkilenen spor otomobillerin üretim tarihleri 10 Nisan 2003 ile 18 Şubat 2008 arasında.
      Motordan ve egzozdan gelen ısı iki yakıt pompası segmanının çatlamasına neden olabiliyor. Bu segmanlardan birisi ana pompaya, diğeri tank altındaki yakıt transfer pompasına ait. Sonuç olarak yakıt sızıntısına neden olabilecek bir problem potansiyel bir yangın riski taşıyor.
      Firma bu sorunu, aldığı bir şikayet üzerine 2013 yılının eyül ayından beridir araştırıyor. 2014 yılının ocak ayının sonlarında Japon üretici düzgün yapılmayan bakımların parçaların işlevini kaybetmesine neden olabileceğine karar verdi. 
      Ekim 2014'te gerçekleşen bir diğer olay ve 2015'in ocak ayında gelen bir diğer şikayet üzerine çatlamış yakıt pompası segmanı sorunun 5 araçta ortaya çıktığı görüldü. Mazda, Aralık 2015'te ısı ve gerilmelerin plastik parçaların zarar görmesine neden olduğu sonucuna vardı. Otomobil üreticisi 24 Ekim 2016 tarihinde geri çağırmanın gerekli olduğuna karar verdi.
      Mazda, geri çağırma prosesi için araç sahipleriyle e-posta yoluyla iletişime geçecek. Bayilerde yeni bir yakıt pompası segman seti takılacak araçların yakıt tanklarına da ısıl izolasyon uygulanacak. 
      Ancak şu anda parçalar hazır değil, bu yüzden kullanıcılara iki e-posta gidecek. İlkinde probleme dair bilgi alacak kullanıcılar, ikinci bildiri ile yedek parçaların gelip gelmediğini öğrenecek.
      Japon üretici, bu sene içinde RX-8'i bir kere daha geri çağırmıştı. O zaman problem yolcu kısmının yan hava yastığı inflatöründeydi. Araçlarda bulunan Takata hava yastıkları kaza anında patlayabiliyordu.
      Mazda, RX-8'in üretimine 2012'de son verdi ve şimdiye kadar araca getirilecek Wankel motorlu bir haleften söz etmedi. RX-Vision konsepti olası bir yeniden doğuşun işaretlerini veriyor olsa da, güzel coupe'nin yollara çıkma ihtimali oldukça düşük görünüyor. 
      Wankel motorun modern emisyon ve yakıt tüketimi kurallarına uyum sağlaması oldukça zor bir durum. 
×
×
  • Yeni Oluştur...