Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Sol Tabla ve Rotil Hakkında


matarese
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

 

Geçtiğimiz Pazar akşamı Ankara'da sokak aydınlatmasının ve yol çalışması tabelalarının yetersiz olmasının da etkisiyle İncek'ten Ümitköy'e giderken yolda orta refüje yapılan bir çiçeklendirme çalışmasının olduğu yerde, çiçeklerin etrafına yerleştirilen yerden yaklaşık 10cm yükseklikteki kaldırım taşlarına aracın sol 2 tekerini çarparak üstünden geçtim ve çarpma sırasında büyük bir gürültü meydana geldi (Hızım 60-70km/sa idi yaklaşık olarak) 

 

Daha sonra kenara çekip inip baktım ama bir şey göremedim ve yola devam ettim ancak araçtan bir ses gelmeye başladığını farkettim bir parçanın bir parçaya düzenli olarak sürtme sesi gibiydi dırrrrıt.....dırrrrıt....dırrrıt... Ses belli bir hızın üzerine çıkınca duyuluyordu. Çarpmanın etkisiyle rot balansta bir sıkıntı olmuş olabileceğini düşünerek Şaşmaz'da bildiğim bir rot-balansçı vardı oraya gittim orda yapılan incelemede aracın sol tablası ve rotilinin değişmesi gerektiği söylendi. 

 

Biraz araştırdım sanayide bu parçaları satan 1-2 yer buldum eş dost tanıdık vasıtasıyla. Tabla için 130TL rotil için 30TL fiyat aldım. SK Mazda Yetkili servisine sordum onlar da tabla için 895TL liste fiyatı olduğunu işçilikle beraber 1000TL'ye yapacaklarını söylediler. Sanayideki bulduğum parçalara da orjinal diyorlar ama bu kadar fiyat farkı olduğuna göre %100 orjinal olduğunu pek zannetmiyorum belki orjinal yan sanayi ürünüdür. 

 

Açıkçası iyi bir şoför olduğumu düşünüyorum ama arabalardan çok da anladığımı söyleyemem o yüzden tecrübeli arkadaşlardan destek almak istedim ne yapmalıyım? Orjinal parçayı SK Mazda'dan daha uygun tedarik edebileceğim bir yer var mıdır? Elektronik aksama dair bir parça olsa fiyatı ne olursa olsun yetkili servise yaptırırdım ama düz demirden oluşan bir parça için yetkili servise o fiyat uçurumuna değer mi?

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ucuz olanların fiyatları yan sanayi ürünlerin büyük ihtimalle. orijinal mazda parçası yalnızca mazda türkiye'de bulunabiliyor maalesef. bu tip konforu ve yol tutuşunu etkileyen mekanik malzemelerde orijinal parça alınması taraftarıyım. babamın 94 model mazda 626'sına ne kadar yan sanayi ürün denediysek 3 -4 ay anca dayanabildi ve her defasında aynı sorun yeniden baş gösterdi. çareyi orijinal mazda parçası getirterek çözebildik ancak. 2 yıldır sorunsuz :)

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Sol tablanın yan sanayisini Ankara'da hiçbir yerde bulamadık. Eski kasaların sol tablası vardı ama güncel kasanınki yokmuş. 

Servis olarak da Ankaradaki 2 servis, Bursa, Konya, Kocaeli, İzmir vs bayağı sordum fiyat aldım, yine en uygunu S&K Mazda verdi Ankarada. Üstüne yapılan incelemede sol taraftaki ön ve arkadaki porya bilyelerinin de hasar gördüğü ortaya çıkınca artık kaskodan yaptırmaya karar verdim ve dün itibariyle hallettim. Herkese teşekkürler. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...