Jump to content
  1. 67Bulent1976

    67Bulent1976

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Fotifoti
      Yazan: Fotifoti
      Bir otomobil ne kadar hafifse, sürüşü de o kadar eğlenceli olur.
      Shigeo Mizuno
      Program Müdürü – Mazda.
      .Kodo tasarım felsefesi ile otomobile yeni bir bakış açısı kazandıran ve ruhunu iade eden Mazda, 2010 yılı ekim ayında duyurduğu konsepti shinari ile açılışı yapmıştı.

      Daha atak, daha hafif, sürüş keyfine odaklı Skyactive teknolojisini barındıran CX-5 2012 , Mazda 2 ise 2014 yılında Japonya'da yılın otomobili seçildiler. Cx-3 ile 2015 ödülünü de aday. Sadece ruhunu harekete geçirmekle kalmayan Mazda, 94 yıllık şirket tarihinde rekor kırarak 1.36 milyar € faaliyet karı elde etti. İçinde bulunduğumuz Avrupa pazarında %28 büyüme elde eden Mazda, sadece Almanya'da %20 büyüyerek 47bin araç sattı.*
      Yönetimini mühendislerin yaptığı tek otomobil firması olan Mazda, dünya devlerine de ilham kaynağı oluyor. Mercedes'in ardından önden çekişli araç üretme sevdasına kapılıp 2 serisi ile hüsrana uğrayan BMW anlaşılan hatasından dönüş yapmış.
      Auto Bild'e açıklamalarda bulunan Finansal İşlemler Yöneticisi Dr. Friedrich Eichiner daha önce 35up mimarisi olarak adlandırılan yeni arkadan itişli CLAR (Cluster Architecture) mimarisinin seri üretime hazır ve gelecek modellerde kullanılacağını bildirdi. Yeni 3,5,6,7 ve x3,x5,x6,x7 modellerinde karşımıza çıkacak CLAR yüksek çekmeli çelik, alimunyum ve karbonfiber karışımı ile daha hafif bir şaşi üretilmesi ile bu şaşinin ortak kullanımına dayanıyor. Bu yönüyle de Mazda'nın gram stratejisi ve skyactive mimarisini çağrıştıran CLAR yeni 5 serisinde 80 kiloluk avantaj sağlayacak.Yıl sonunda x5 ve 3 serisinde göreceğimiz yeni mimari,gelecek sene hibrit 2 serisi ve 7 serisi eDrive'da kullanılacak. **

      Bunlara ek olarak 5 serisinde ilk kez 3 silindirli bir motor kullanılması da gündemde. Giriş seviyesi 518d ‘nin 3 silindirli 150 hp lik bir motorla gelmesi bekleniyor. Beklenilen satışa ulaşamayan 2 serisinin tamamen 4 çeker olarak devam ederek kulvar değiştireceği de bir diğer söylenti. ***
      *http://www.mazda-tr....arllk-bildirdi/
      **http://www.bmwblog.c...future-hybrids/
      ***http://otomobil.habe...ndan-vazgecmedi
    • Mümin
      Yazan: Mümin
      BMW'nin resmi tanıtımını bugün gerçekleştireceği yeni kasa 5 Serisi'nin ilk resmi fotoğrafları ortaya çıktı     BMW, yeni kasa 5 Serisi modelini bugün resmi olarak tanıtacak. Bu tanıtımın hemen öncesinde aracın ilk görüntüleri ortaya çıktı. Öncüsünün genel çizgilerinin korunduğu yeni 5 Serisi, ağabeyi 7 Serisini andıran yüz ifadesine sahip. Arka bölümünde de 7 Serisinden izler taşıyan yeni kasa 5 Serisi, şık ve sportif bir görünüme sahip. İç mekanı da resimlerde ortaya çıkan 5 Serisi'nin selefine göre daha şık ve konforlu olacağının sinyallerini veriyor. Yüksek teknolojisi ile bugün yollarda olan altıncı jenerasyondan ayrılacak olan yeni 5 Serisi ile ilgili detaylar önümüzdeki saatlerde ortaya çıkacak.       kaynak
    • Mümin
      Yazan: Mümin
      BMW'nin ilk olarak sadece Çin pazarına sunacağı yeni kompakt sedan modeli 1 Serisi Sedan'dan yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

      BMW yeni 1 Serisi Sedan modelini Temmuz ayında yayınladığı fotoğrafla duyurmuştu. Çin’e özel üretilecek sedan model ile ilgili detaylar o günden beri karanlıkta kalmaya devam ediyordu.Şimdi ise 2017 BMW 1 Serisi Sedan fotoğrafları ve detayları Kasım’da Guangzhou fuarında yapılacak tanıtımdan önce Çin’de ortaya çıktı. Modelin satışına 2017’nin ilk çeyreğinde başlanacak. Son gelen fotoğraflarda ilk kez otomobilin arka kısmını da görebiliyoruz. Arka kısım ABD versiyonu Volkswagen Jetta/Passat havası taşıyor. Farklı donanım seviyelerinde dış cephede farklılıklar görülüyor.

      BMW’nin Audi A3 ve Mercedes-Benz CLA ile rekabet edecek modelinin en az üç versiyonla çıkacağı söyleniyor. 118i versiyonunda 136 hp gücünde, benzinli, 1.5 litre turbo 3 silindirli motor, 120i versiyonunda 192 hp gücünde 2.0 litre dört silindirli motor, 125i versiyonunda ise bahsi geçen 2.0 litre motorun 231 hp gücündeki versiyonu bulunacak.

      Firma yetkilileri 1 serisi Sedan modelini duyurduklarında bunun BMW’nin ilk kompakt spor sedan modeli olacağını belirtmişlerdi. Bugünkü kompakt ve orta boy modellerle kıyaslandığında bu doğru olsa da, 4456 mm uzunluk, 1803 mm genişlik, 1446 mm yükseklik ve 2670 mm aks açıklığı ile 1 Serisi Sedan aslında E36 3 Serisi modelinden daha uzun(4432 mm).
       
      MINI, BMW X1 ve 2-Series Gran Tourer gibi önden çekişli UKL mimarisi kullanan 1 Serisi Sedan, Brilliance Auto ortaklığı ile Çin’deki Shenyang fabrikasında üretilecek.
       
      Kaynak
       
    • Efebey
      Yazan: Efebey
      BMW'nin sürücüsüz elektrikli otomobil modeli i NEXT, 2021 yılında yollardaki yerini alacak.

      Alman otomotiv devi, BMW, sürücüsüz elektrikli modeli için tarih verdi. 
      Şirketten yapılan açıklamada 'i NEXT' isimli elektrikli ve sürücüsüz otomobil 2021 yılında kullanıma sunulacak.
       
      2018 yılında BMW'nin i8 Roadster'ı piyasaya süreceğini belirten şirketin CEO'su Harald Krüger, BMW'nin Munich'deki toplantısında açıklamada i NEXT ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 
      Krüger, merakla beklenen modelin, yeni nesil modelin otonom sürüşe, hafif ağırlığa, dijital entegrasyon ve yeni bir iç mekana sahip olacağının altını çizdi. 
    • Efebey
      Yazan: Efebey
      BMW, 9 Serisi 4 kapılı Coupe ve i6 adını vereceği elektrikli sedan modelini 2020 yılına kadar yollara çıkarmayı planlıyor

      BMW'nin zengin ürün seçenekleri arasına yenileri katılacak. 2018 yılında 1 Serisi'nin yerine geçecek yeni model, arkadan çekişli eski mimarinin yerine daha ucuz, daha hafif modüler önden çekişli sürüş platformu kullanacak. 
      Aynı platform daha sonra yeni X2 ufak crossover için de kullanılacak. Daha büyük 2 Serisi coupe ve cabrio ise bir süre daha arkadan çekişli platformda kalacak ancak yeni 2 Serisi Gran Coupe 2020 yılında çıktığında BMW'nin modüler önden çekişli platformu ile gelecek.
       
      Aynı zamanlarda, yeni bir dört kapılı lüks coupe modeli de 7 serisi ve Rolls-Royce Ghost arasında konumlanmış şekilde göreceğiz. Firma pek tutulmayan 8 serisini canlandırmak istemediği, 10 serisi isminin de haklarına sahip olmadığı için modele 9 serisi adı verilmesi bekleniyor. 
      9 serisi dört kapılı, dört yolcu kapasiteli bir coupe olacak ve 7 serisi platformunun uzun aks açıklıklı bir versiyonu üzerine geliştirilecek. 2020 yılı başlarında piyasaya çıkması beklenen model şu anki 7 serisinin makyajlı versiyonundan 6 ay sonra altı silindirli plug-in hibrit, çift turbo V8, 650 hp V12 motor seçenekleri ile gelecek. 
      9 serisinin Rolls Royce tarafından yeni Phantom için geliştirdiği güç aktarım mekanizmalarına sahip, tamamen elektrikli bir versiyonunun çıkması da muhtemel. Pekin'de tanıtılan Vision Future Luxury konsepti BMW'nin yeni amiral gemisinin nasıl görüneceği hakkında fikir veriyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...