Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Şanzıman Arızası


bozkurt358
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sanırım 1. vites de takılı kalıyor. 2. vitese attığı an her iki vites kavramaya çalıştığı için kilitliyor. Kabaca 1. vites selenoidi veya programsal bir hata da olabilir diye düşünüyorum. Bunlar tamamen farazi varsayımlar. Eğer bu şekilde ise problemin çözümü basit. Ama otomatik şanzuman tam bir okyanus. Ne olduğunu servis daha iyi analiz eder tahmin ediyorum. 

Geçmiş olsun. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.06.2017 at 11:34, Mutlu Tekir :

Kaç tane ürün satılıyor aradan 1 tane de çıksın. 

Yurtdışında sadece 100 satılmıyor 120 satılan yerler de var. Emisyon değerleri nedeniyle kısıtlanıyor güç. Ayrıca velev ki dediğiniz gibi 100 hp için tasarlandı da 120 hp ye çıkarıldığı için böyle olsun. Bu adamlar salak mi? Eski nesilde 105 hp iken yeni nesilde 100hp olarak üretilmesi ne kadar akla yatkın? Bir insan motoru sürekli son devirde mi kullanır? Tüm gücü son devirde verir çünkü. Sürüş esnasında en fazla %50-60 güç alırız normal kullanımda. Yoksa şanzıman 60 hp ye de mi dayanamıyor? 

Sorunu mazda çözecektir. Olan sorun da toplu üretimler olabilecek birşeydir. Aradan 3-5 tane sıkıntı çıkması da mazdanın sorunsuzluğunu azaltmaz, satış sayısına oranlanırsa rakam küçük. 

Herkes rahatça alabilir. En sorunsuz otomatik şanzıman yine mazdadadır. Diğer markaların forumlarını dolaşırsanız anlarsınız. 

Üretenler salakmılar bilmiyorum. Ama maliyet unsuru nedeni ile bütün otomotiv üreticilerinin aracın her parçasından maksimum kar almaya çalıştığı bilinen bir gerçek. Belki şanzıman dizayn edilirken daha dayanıklı parçalarla kullanımı üzerine tasarlanmıştır, ancak maliyetleri düşürmek amacı ile testlerde yeterli geldiklerini düşündükleri dayanımda malzeme kullanılmıştır. Bu konu hakkında üretici dışında hiçbirimiz kesin konuşamayız.

Ben mazda servisi yada yetkilisi değilim hatta mazda sahibi bile değilim ancak yeni Mazda3 şanzıman arızası ile karşılaşan 20den fazla araç hakkında yazı-yorum okudum yada duyum-bilgi aldım. Benim gibi ortalama bir tüketici bile bu kadar aracın şanzıman arızası ile karşılaştığını öğreniyorsa, serviste işlem gören araç sayısının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Sorun yaşayan kullanıcıların bir görüşlerini alın bence, mesela @goodpasture isimli kullanıcının bir görüşlerini alın.

Bana göre Mazda elde ettiği teknolojik gelişimlerin bir kısmını erkenden kullanıcıyla buluşturmak yeterince test etmeden piyasaya sürdü, sorunsuzluğu biraz ikinci plana attı. Bazı parçaların testlerini yeterince tamamlamadan piyasaya sürdü. Yine bu forumdaki @jackjoker , @Servet gibi birçok Mazda CX-3 kullanıcısı yakıt filtresi yüzünden soğuk havalarda enteresan motor sesleri duyuyorlar (problem daha çözülmedi gibi duruyor). Mazda CX-3 kullanıcı yorumlar kısmından bakabilirsiniz.

Sorunsuzluk kavramı birinci planda olan kişilere benim şahsi tavsiyem, skyactiv teknolojisinin kronik sorunları çözülene kadar Mazda almak için acele etmesinler. Şahsen kendim deli gibi istememe rağmen Mazda3 alamadım, 2 kere ucundan döndüm ancak kendimce gözlemlediğim otomatik şanzımanla ilgili sorunların çözüldüğünden emin olmadan da almayı artık düşünmüyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
5 saat önce, bozkurt358 :

Malesef ses yok

Ses yok derken son durum nedir? Neredeyse 1 ay olmuş siz arabayı servise bırakalı. Öylece yatıyor mu araç serviste? Neyi bekliyor, neden bekletiyorlar yani?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanziman degisecek ucretsiz.
Siparis verilmis yolda. Insallah haftaya hallolacak


Super ne guzel. Beklenen haber buydu zaten. Hayirli olsun. Sorunsuz olarak kullanmaya devam edersiniz insallah.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, bozkurt358 :

Malesef ses yok

 

9 saat önce, bozkurt358 :

Şanziman degisecek ucretsiz.
Siparis verilmis yolda. Insallah haftaya hallolacak

Bu aradaki 6 saat fark diliminde mi, ses çıktı haber geldi. :D  :geyik::fiuw:

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok ben arabayi elime alinca yazacakdim ses vardi da :)

Cunku süremedegim arabanin bana faydasi yok [emoji52][emoji58]

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, bozkurt358 :

Yok ben arabayi elime alinca yazacakdim ses vardi da :)

Cunku süremedegim arabanin bana faydasi yok emoji52.pngemoji58.png

Yok anlıyorum sizi...ben sabah sabah esprisine takıldım size..:tey:

Bu arada gerçekten çok sevindim sizin adınıza. Ama garantiden yapılacağı konusunda en ufak bir şüphem tereddütüm yoktu benim. Mazda'yı bir çok konuda eleştirebilirz.. Ama bu tür büyük arızalarda, sorunlarda ürünün arkasında durup, müşteriyi koruyorlar. Buna bir çok defa forum ve servisim sayesinde şahit olmuşumdur..

Guzunuza bir an önce kavuşmanız dileği ile...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
18.07.2017 at 22:57, bozkurt358 :

Şanziman degisecek ucretsiz.
Siparis verilmis yolda. Insallah haftaya hallolacak

hayırlı günler..öncelikle geçmiş olsun..maalesef ki aynı sorunu ben de yaşamıştım bana da ücretsiz değişim yaptılar ama tekrar şanzıman problemi yaşadım..sebep olarak da aracı fazla zorlamışsınız yüksek devirde kullanmışsınız dendi..madem yüksek devirlere dayanabilecek bir şanzıman yok neden bu araca gereğinden fazla güç yüklüyorlar anlamadım ama onu da iyi niyet garantisi altında kendilerini hoş göstererek yaptılar..sonra da aracımı sattım zaten ama performans düşüşü yaşamıştım son onarım sonrası aracınızı test edip öyle teslim alın gerekirse ustayla birlikte zorlayın..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun. Bu tarz şikayetlerin sonucu hep olumlu sonuçlandı gördüğüm kadarıyla bu da biz Mazda kullanıcıları için olumlu bir durum. Sizin aracınızı hertere gittiğimde göstermişti @ASALET bey gerçekten ilgili biri. Burada birkaç arkadaş bahsetmiş 100 hp için üretilmiş diye ama bu sonuca nasıl vardılar acaba? Çünkü benim aracımda da aynı şanzıman var diye biliyorum(175 hp) bu bir şehir efsanesi mi yoksa :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 de dönem dönem bahsi geçen otomatik vites arızası hakkında detaylı bir bilgi elimizde var mıdır? Yurtdışı paylaşım yapanlar bu gibi durumlar ile karşılaştı mi?

 

Ek olarak dizel otomatik vites Mazda3 lerde bu tarz arıza bildirimi oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...