Jump to content

2.Nesil Dizel Mazda 3 Baskı Balatadan Gelen İnleme Sesi ve Koku

Mazda41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Oncelikle iyi bayramlar 2.nesil dizel mazda 3 kaldirim gibi yerlere cikarken ses yapiyor ve rampada kalkarken  ya da park manevralari yaparken yarim debriyaj koku geliyor yanik kokusu gibi performans kaybida 1 nebze var gibi ama devir hiz oranlari ayni aracim 87300 kilometrede

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, katil balina :

inleme sesi nedir abi bu nasıl başlık:)))

(içeriye girdiğimde gaza basıp inliyordu:)))

Abi ses bildigin tiz yuksek sesli inleme

3 saat önce, M.E.G :

Baskı balata gitmiş. Ses daha önce yok muydu? 

Bunların kronik sıkıntısı baskı balata... 

Ses daha once yoktu abi yolda birakir ariza mi bu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Mazda41 :

Abi ses bildigin tiz yuksek sesli inleme

Ses daha once yoktu abi yolda birakir ariza mi bu ?

Benim araçta 12 binde başladı ses ve koku kardeşim. 45 binde değiştirdim baskı,balata, bilya falan. Özellikle kışın,  hafif kar olsun 5 cm falan arabanın içini koku sarıyordu. Yolda bırakmadı bende... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baskı balata yolda bırakır. Öncelikle bitmiş mi kaçırıyor mu onu tesbit etmek lazım. Farklı test yöntemleri var ama ustanın görmesinde fayda var. En yakın zamanda servise gösterin bence. Baskı balata ömrünü doldurmadan teknik bir arıza da olmuş olabilir. Son zamanda aracı zorladınız mı? Baskı balatanın en çok zorlandığı yerler kuma-çamura gömülme gibi veya bir yükseltiye çıkma gibi durumlardır. Son zamanda böyle bir durum oldu mu? 

Bir de araç kaç km de, baskı balata önceden değişmiş mi bilmek lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, M.E.G :

Benim araçta 12 binde başladı ses ve koku kardeşim. 45 binde değiştirdim baskı,balata, bilya falan. Özellikle kışın,  hafif kar olsun 5 cm falan arabanın içini koku sarıyordu. Yolda bırakmadı bende... 

Abi vakit ayirdigin icin tesekkur ederim bu sans isi o zaman dizel mazda da. Degisim mi yapayım sikinti cozulur mu performansta bir etkisi olur mu ? 

22 saat önce, zoptrik :

Baskı balata yolda bırakır. Öncelikle bitmiş mi kaçırıyor mu onu tesbit etmek lazım. Farklı test yöntemleri var ama ustanın görmesinde fayda var. En yakın zamanda servise gösterin bence. Baskı balata ömrünü doldurmadan teknik bir arıza da olmuş olabilir. Son zamanda aracı zorladınız mı? Baskı balatanın en çok zorlandığı yerler kuma-çamura gömülme gibi veya bir yükseltiye çıkma gibi durumlardır. Son zamanda böyle bir durum oldu mu? 

Bir de araç kaç km de, baskı balata önceden değişmiş mi bilmek lazım. 

Araci zorlamaktan kasit performansli kullaniyorum siklikla olmasa da uzun yolda da 140 160  arasi kullanirim araba su an 87500 oldu araci sifir aldim bir degisim de yapilmadi baski balata da

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Mazda41 :

Abi vakit ayirdigin icin tesekkur ederim bu sans isi o zaman dizel mazda da. Degisim mi yapayım sikinti cozulur mu performansta bir etkisi olur mu ? 

Bende performansa hiç etkisi olmadı. Gayet iyi yürüyordu araç. Bunların baskı bakatalarının sıkıntısı birden yolda bırakabiliyor. Yavaş yavaş bitmiyor meret. Kırılıyor biryerleri. @İlhan abi yolda kaldığı için daha detaylı bilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, M.E.G :

Bende performansa hiç etkisi olmadı. Gayet iyi yürüyordu araç. Bunların baskı bakatalarının sıkıntısı birden yolda bırakabiliyor. Yavaş yavaş bitmiyor meret. Kırılıyor biryerleri. @İlhan abi yolda kaldığı için daha detaylı bilir. 

@İlhan abiden degerli yorumlarini bekliyorum

Ayrica sen neden 45 binde degistin abi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Mazda41 :

Benim mesele çok uzun :) Araç garantiliydi, 12 binde götürdüm aracı servise, kullanıcı hatası dediler. Ben direndim, onlar direndi, servis müdürüyle tartışma, şikayet derken 45 binde garantiden değiştiler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.06.2017 at 11:20, M.E.G :

Ben de yolda kalanlardanım malesef :( Debriyaj sert ve yukarıda kavrıyorsa baskı yayı sertleşmiş ve kırılması yakındır. Kırılınca debriyaj ayırmıyor ve yolda kalıyorsunuz. Bu arada volana zarar verme ihtimali var, 1500 tl ekstra masraf demek. Debriyaj değişikliği için uygun km'ye gelmişsiniz yolda kalmadan aceleye gelmeden halledin işinizi. Rahat rahat parça arayın ucuza bulursunuz. Sonra el mecbur ilk bulduğunuzu alıyorsunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, MjR :

Ben de yolda kalanlardanım malesef :( Debriyaj sert ve yukarıda kavrıyorsa baskı yayı sertleşmiş ve kırılması yakındır. Kırılınca debriyaj ayırmıyor ve yolda kalıyorsunuz. Bu arada volana zarar verme ihtimali var, 1500 tl ekstra masraf demek. Debriyaj değişikliği için uygun km'ye gelmişsiniz yolda kalmadan aceleye gelmeden halledin işinizi. Rahat rahat parça arayın ucuza bulursunuz. Sonra el mecbur ilk bulduğunuzu alıyorsunuz.

Abi servis harici nerelere bakayim pek anlamiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.06.2017 at 02:57, Mazda41 :

Benim baskı balata 105 bin km'de değişti.

Bu sorun öncesinde en ufak çekişten-performanstan düşme, yakıt artışı vs hiç bir bulgusu yoktu.105 bin km'ye kadar zıpkın gibi fişek gibiydi.

Bunlardaki sorun baskı balata yayının kırılması sonucu oluşuyor.

Dönem dönem rampalarda ilk kalkışta eğer direksiyonu sola-sağa çevirip, çapraz şekilde çıkmaya kalktığında bir ses çıkarırdı. Ama direksiyonu çevirmeden dümdüz kalkarsan bir ses seda çıkmıyordu.

Bu arada Japonlar yapmış arkadaş..

Araç yolda bırakmıyor !, En güvenli yer olan evin garajında bıraktırmaya ayarlamışlar.. Benim baskı balatanın sorun çıkardığı gün, tüm gün gezdim tozdum eve geldim..Tam garaj kapısının önünde gitti baskı balata, rampa aşağı salıp park etmiştim. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.06.2017 at 08:25, İlhan :

Bu arada Japonlar yapmış arkadaş..

Araç yolda bırakmıyor !, En güvenli yer olan evin garajında bıraktırmaya ayarlamışlar.. Benim baskı balatanın sorun çıkardığı gün, tüm gün gezdim tozdum eve geldim..Tam garaj kapısının önünde gitti baskı balata, rampa aşağı salıp park etmiştim. :D 

Beni evime 60 km. uzaktaki okuldan çıkarken, son minibüs kalktıktan yarım saat sonra, 3. vitese atarken bıraktı. Tek başıma olsam yerinden oynatmaz çektirirdim ama "araba var" diye 3 arkadaş daha almıştım. Aragazla falan debriyajsız 4. vitese kadar çıktım sabit geldim. şehir içinde de 1. viteste sanayiye kadar 4'ler açık akşam trafiğinde kullanmak zorunda kaldım. Allah'tan volana zarar vermeden getirmişim sanayiye kadar baskı balata ole yırttık.

Yani durumu ciddiye alın en kısa zamanda halledin. Aloparca.com'dan bir fiyat alın, sanayideki japoncuları bi dolaşın. (Focus balatası olmuyor bu arada.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba ,

Ben de 1 ay önce 50.000 km de bakımı gelmiş 2012 dizel mazda aldım. Aldıktan 2 hafta sonra yolda giderken vites geçmedi, sağa çektim denedim olmadı, ustama götürdüm çekiciyle. Usta balatanın iyi durumda olduğunu baskının içindeki yayın kırıldığını ve çıkma bir baskı bulup onu değiştirdiğini volan ı da tornaya sokarak sorunsuz bi şekilde tamiri gerçekleştirdiğini söyledi. Sonraki süreçte yoğun trafikte ışıkta dururken hafif bir uğultu sesi (gıcırdamının yoğun olanı) duydum ama benden geldiğine ihtimal vermedim. 4-5 gün sonra tekrar geldi ses ve fren balatalarından ya da debriyajdan gelebileceğini düşündüm. Dün daha yoğun ve sık tekrarladı.İlginç olan ise ne frene ne de debriyaja basmamama rağmen uğultu geliyordu. Kalkarken , hızlanırken , boşa atıp frene basmadan durmaya çalışırken gelebiliyor ses. Ne olduğuna anlam veremiyorum.. Yarın ustaya götürsem belki de onun kontrol sürecinde hiç böyle bir ses gelmeyecek,. Çünkü sürekli yapmıyor. Yardımlarınıza ihtiyacım var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...