Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Kapı Gergisi


premoster
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar..2.nesil 2009 model mazda 3ümde km düşük olmasına rağmen ön kapıların gergileri o kadar etkisiz ki ha varlığı ha yokluğu :)) kademeli açılması gereken kapılar hafif yokuşta üstüme düşüyo resmen.. bunun bi tamiri varmı bildiğiniz? bi de değiştirmeli miyim pahalı mıdır??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapı gergisini kendisi değiştirenler ve tamir edenler var. Tamir konusu biraz kafamda soru işareti. Sorunun kaynağı çünkü sert ve yumuşak malzemelerden oluşan takozların deforme olmasınan kaynaklı. Bunları değiştirmeden sorun ne kadar sağlıklı çözülebilir soru işareti. Bilmiyorum sökme takma montaj eliniz yatkın mıdır ? Tork - alyan anahtarı vs bir takım alet edavatınızın olması lazım. Bu parçayı söküp çıkarabilmek için kapı pandozitini sökerek, kapı içersinden söküp alabiliyorsunuz parçayı..

İlgili resim

Yukarıda ki ortadaki parçayı söktüğünüzde (kapağını açmak için klips tırnakları tornavida yardımı ile ayırıyorsunuz gövdesinden) Aşağıda görünen muhtemelen sizin aracınızda da 4 parçadan oluşan küp ve H şeklinde yumuşak ve sert takozlar çıkıyor.. Kimisi bunları bulup tedarik edip değiştiriyor. Kimisi bunları temizleyici spreyle temizleyip fırçalayıp, girdiği yeride temizleyip tekrar montaj yapıyor. Temizleyip takmak benim kafama pek yatmıyor, buradaki temel sorun bence deforme olup özelliğini yitirmesi..

AkLaLL.jpg

ilgili parçaların sökülmüş hali bunlarda. Fırçalayıp, temizleyip takıyorlar..

0B1d1B.jpg

Çıkmacılardan bu parçayı bulup tedarik edebilirsiniz.  50-70 ira gibi çıkma fiyatları var..

Geçmiş olsun kolay gelsin.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkürler detaylı cevap için. aslında elim yatkındır tamir işlerine ama korkuyordum kapıyı sökmeye..

geçen gün kırıkkale nin sökmeye korktukları için mi yoksa anlamayıp beni başından savdıkları için mi anlamadığım beceriksiz cam kilit ustalarını gördükten ve evde netten de bikaç video izledikten sonra ben de söküp elimden geleni yapmaya karar verdim.. inşallah resimlerini çekip buraya yükleyecem başarabilirsem :))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En iyisi değişim bu parçada , benim mazda 6 dada şoför kapısında açılış kapanışta çıt çıt sesi geliyo , değişeyim dedim . Servis te orjinali 160 tl idi gergi çubuğu. + işçilik . Sonra o ses kuşağıma hoş gelmeye başladı [emoji1][emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...