Jump to content

Mazda 323 El Freni İkaz Lambası


Guest Chopper
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sorun ikaz lambasının önceden elfreni çekikken yanıuyo olası şim di elfrenini indirdikten sonrrada yanıyor aracın yakıtı yagı suyu tamam acaba bu sorun neden olabilir.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    8

  • Dündar

    4

  • Cagkan Cavusoglu

    5

Guest mustafa_g

hidrolik seviyesine bi bak. eksilmiştir büyük ihtimal. hidrolikte eksik yoksa balataları kontrol et. hidrolik eksilmişse tamamla ve arabayı kuru bir yere park edip 1 gün kadar hiç elleme. sonra arabayı oradan çek ve yere sızıntı var mı diye kontrol et ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok kullandım baya bi 30 km kadar şehir içi hatta bi 50 metre kadar el freni 2 diş çekılı gittim balatalar yendiyse ki yenmiştir fark eder mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten iyi tutmuyo tam kitlemiyo ondan olacagını sanmıyorum ama  ayara ihtiyacı var zaten ilgilendiginiz için tesekkur ederim . saolun .

Bu en son dediğinden yola çıkarak bana da sanki hidrolik ile ilgili bir problemmiş gibi geldi.

Eski arabamda el freni teli de sürekli gevşerdi ve çok yukarı çekmek zorunda kalırdım kavraması için ama hiç ışık yanmasına sebep olmadı. Çok ciddi bir durum olmasa gerek. Bir usta kısa sürede halledecektir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bencede cok oınemlı bi sorun deil cunku şimdiye kadar bişey olmadı switch ten yapabilir gibi geliyor bana.eski arabayla urasmak zor abi ya ama bi o kadar da keyıflı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

eski mazdalarda ön paneldeki ışıklar farklı arıza ikazı olarak çalışır. bu konuda yaşadığım tecrübelerimi başka bir forumda ayrıntılı olarak yazmıştım ama o forumdaki tüm mesajlarım üyeliğimle birlikte silindiği için uçtu gitti.

senin bu söylediğin ışık fren sistemiyle ilgili bir sıkıntı olduğu anlamına geliyor. bak şimdi aklıma geldi yaaa tüh hay allah kahretmesin. frene bastığında arka stoplardan yanmayan var mı ona bi bak ;)

aradan zaman geçtikçe unutmaya başlıyor insan :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

kadranur7.jpg

sinyal lambalarından biri kesilirse/yanmazsa o tarafa sinyal verdiğinde konsoldaki sinyal lambası daha hızlı yanıp söner.

sağtarafta görülen ışıklardan breake ışığı haricindeki 3 ışığın yanması demek aracın şarjı kestiği anlamına geliyor, şarj dinamon sizlere ömür. arada sırada kızarıp sönmesi ise ya yakında dinamonun gidecektir ya da sağlam bir su birikintisinden geçmişsindir o yüzden geçici bir sorun olabilir.

frene bastığında breake ışığının yanması yanması, balatanın bittiğini gösterir.

frene basmadan normal seyir halinde braeke ışığı yanıp sönüyorsa hidrolik eksilmiştir devamlı yanıyorsa hidrolik tamamen eksilmiştir acilen tamamla.

frene bastığında rear ışığı yanıyorsa, arka stoplardan biri yanmıyordur. ampul kesik olabilir veya kabloda temassızlık olabilir. bunlar sağlam ve tüm stopların yanıyorsa, o zaman stop ampulleri olması gereken watta değildir, değiştir. yanlış hatırlamıyorsam büyüklerin 11watt lık küçüklerin 5 wattlık ampul olması lazım.

umarım işinize yarar bu bilgiler. olaki zaman aşımından dolayı yanlış hatırladıklarım varsa şimdiden özür. O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bilgiler, eline sağlık acaba bu bilgiler mazda3 içinde geçerli mi?

Geçerli ise yazının printi alıp torpidoya koyucam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok yaaaa... :D

türkçe sitelerde ara da bul bakalım bu bilgileri herhangi bir yerde bulabilecek misin ;):)

Aslında bu tür bilgileri döküman haline getirip PDF formatında Download bölümüne ekleyelim derim ben.

İçine de hem Mazda ClubTR hem de senin ismini gömeriz ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...