Jump to content

2017 Model Mazda 3 ve Yeni Kasa Skoda Octavia Arasında Kararsız Kaldım


Adil kandaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 aracı da test edip, ilk önce siz yorumlamalısınız. İkisininde farklı özellikleri var. 

Octavia daha geniş iç hacim, daha hızlı şanzıman, daha geniş bagaj, turbo motor sunuyor. 

Mazda3 daha kompakt, daha sağlam şanzıman, devir çevirmeyi seven atmosferik motor, spor sürüş zevki sunan araç.

Kendiniz bu kararı daha iyi verebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bkim ikiz cocuklarim olacak bu ay Allah kismet ederse mazda 3 un bagajina ikiz cocuk arabasi sigarmi ben volvo s60 istiyordum ancak 380lt bagaj cok az bu 420 ltre ancak yeterli olurmu olmazmi bilmiyorum

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekli çocuk arabası ve birkaç orta boy valiz rahat alıyor. çocuk arabasını seyahat tipi alırsanız rahat edersiniz. benim gibi kocaman bir şey alırsanız yolda sıkıntı. bu arada hayırlı olsun inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba ,

bende 2010 mazda 3 var , bagajına çok fonksiyonlu bebek arabası rahat sığıyor ancak @Weya abimin dediği gibi maalesef valizlere yer kalmıyor. Şemsiye tipi bebek arabaları var onlardan alırsanız hem valizlerinize hemde bebek arabalarına yeriniz olur .

 

selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Adil kandaz :

Kafam cok karisik ikizlerim olacak ikiz bebek arabasi yan yana olanlar baya yer kaplar sanirim  kafam cok karisiik

MPV  araçlara bakmayı düşündünüz mü?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hic dusunmedim cunki aldimmi birdaha degismeyecem  onun icin mazda 3 sedan olmazmi hem donanim cok fazla hemde guzel hemde sorunsuz nerdeyse amaa kucuk gelirmi bagaji icii bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 side güzel araçlardır.. donanımsal olarak mazda3 sizi yıllarca tatmin edecektir. makyajlı mazda çok harika oldu (kapı içi eşya gözleri) birçok eksiklik giderildi..sürüş dinamikleri geliştirildi (G vectoring).

illa bagajı sorun yapıyorsanız port bagajla ikizilerinizle dünya turu atabilirsiniz.. benim 2 çocuğum var.. bebek arabası sığıyor ancak valizden feragat edebilirsiniz.. Normal şartlarda çocuk arabası olmadığında uzun yolda hiç sorun yaşamıyoruz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayni ozelliklerde skoda bugun toplattim 123 milyara  tekabul ettti  o da beni uzer biraz  bakalim birkezdaha kullanayim araci bidaha bakacam isallah 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, Adil kandaz :

Kafam cok karisik ne yapmam lazim mazda alsam sonra pisman olurmuyun

bu kadar pişmanlığı düşünecekseniz almayın.

mesela skoda on yıl üstüste dünyanın en iyi arabası ödülü alsa da şahsen skoda'ya bir kuruş para vermem.

ayrıca bu işler her zaman maksimum fayda üzerinden değerlendirilmez. biraz da zevk ve keyif işidir.

bence siz octavia'nızı alın temiz temiz binin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalıtım 2017 modellerde iyileştirildi deniliyor. 2014 kullanıcısı olarak pek memnun değilim.  Yakıt olayı fazla hız yapmazsan iyidir.ancak biraz performansli kullanımda 7 nin altına hiç düşmez. . Araba işi gönül işidir. . İçinize sinmesi lazım.  Mazdacilar başka arabadan tad almazlar. Sen bize bakma. Ford VW Honda varken biz neden tercih ettik kimseye anlatamayız. Servisi yaygın değil. Parça bekleme süresi uzayabilir.. Özel servisler pek anlamazlar. . Ben sahsen bir sikinti yasamadim. Kafayada takmiyorum zaten.. sizin kafanız çok karışık.  Acele etmemenizi öneririm.. Mazda sizi uzebilir.. her iste bir hayir vardir.. zorlamaya gerek yok..biz onu tüm kötü huylarina rağmen sevdik .:) 

Sormak istediklerini yazabilirsin..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yerinizde olsam octavia ve mazda 3'ten biraz biraz almış olan honca civic rs'e bakarım. Hem performans açısından hem iç mekan ve bagaj genişliği açısından daha çok tatmin edecektir. Ancak yalıtım olarak yaptığım testte kendi aracımdan çok fark göremedim. Yalıtım isterseniz bu sınıfta 1.0 tfsi a3 sedan var. 115 bine bırakıyorlardı ancak bu sefer iç hacim ve bagajdan feragat etmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı içerikteki diğer konunuzu da bu başlık altında birleştirip, konu başlığınızı mesaj içeriğinize göre güncelledim. Bu başlıktan devam edersek daha sağlıklı olacaktır.

Gelelim konumuza-sorumuza...

Skoda Octavia çocuklu geniş aileler için biçilmiş bir kaftan bence. Tam bir fiyat=performans otomobili diyebilirim.

Sınıfının en geniş bagaj hacmi..Yine aynı şekilde sanırım sınıfının en geniş iç arka hacmi. Bagaj kapağının hb otomobillerde olduğu gibi arka camla birlikte açılma olayı çok kullanışlı hale getiriyor bagajı. Süspansiyon olarak Torsiyon kullanıldığı için, arka koltuk ve bagaj hacminden yer kazanılmış durumda. 

Skoda grubunuda takip ediyor ve arada orada da yazıyorum... Yakın zamanda sizinle ortak ihtiyaçlar doğrultusunda Octavia almasına vesile olduğum bir abim var...Halen daha araca alışma-tanıma -çözme sürecini tamamlamadığı için burada konu açmadı..

Her iki aracında artıları eksileri var...Mazda 3'le ilgili forumda her şey var...O yüzden yazmıyorum..sorduklarınızı yazarız..

Skoda grubunu takip ettiğimi söylemiştim.. Yaşanılan sorunların başında boya-vernik atması sorunu geliyor. Hatta bu konuda organize olarak imza kampanyası başlattılar change.org aracılığı ile..

DSG yaşanılan şehrin trafik yoğunluğuna göre arıza riski artıyor-azalıyor.. Ama bir gerçek var ki şu söz var.."Her DSG Bir Gün Arızayı Tadacaktır"

Arka süspansiyondan ses konforu açısından bayağı bir rahatsızlık var. Bunu da gerekçe olarak Torsiyon süspansiyona bağlıyorlar. Ama makyajlı kasa da durum böyle midir hiç bir fikrim yok..

Skoda sayfasındaki paylaşımlardan edindiğim izlenimlerden bazıları;

1 Yıl-15 bin km klasik periyodik bakım ücreti olarak minimum 750 liradan kapı açılıyor..880 liraya kadar yolu var..

Servis hizmetleri konusunda bayağı bir kullanıcı dert yanıyor. Servis hizmeti kalitesinden ve ücretlerinden hayıflanıyorlar. Ama en önemlisi randevu sıkıntısı var. Örneğin Ankara'da bir Super B kullanıcısı normal periyodik bakım için  randevu almaya çalışıyor, 15 gün sonraya randevu veriyorlar !.. 

Bu başlığı gören abimiz eminim bir şeyler yazar..

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba alacak herkesin aşağı yukarı aklında bir iki model vardır,Mazda'yı bir görürsün aklın karışır.Bende yaşadım aynı şeyi.

Bütçe ne kadar bilmiyorum ama ikiz bebek bekliyor olsaydım c-max tarzı arabalara bakardım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkcası genişlik konfor ve rahatlık bakımından İkinci el süperb alın ( Dizel alacaksanız almayın.). Ben octavia ile mazda3 kıyaslamam çünkü aralarında kalite farkı donanım ve sürüş dinamikleri bakımından farklılık var. Skoda belli bir dönemden sonra arıza vermeye müsait bir araç olduğunu size hatırlatayım. Yani arabayı alıyorsun bir mazda gibi sorunsuzluk beklemek hayal. Çünkü arkadaşımda fabia var araç 60 bini geçmeden bazı sıkıntıları var. Şanzuman konusu tamamen şans ama çevremde çoğu kişide dsg problemi var. Ama burda vw aslında müşteriyi korumak için 10 yıl amerikada vs garanti verirken bizim ülkemizde kaz yolacakları için 2 yıl verip insanlara belli bir süreden sonra gel paranı alalım deniyor. Motor zaten beğendiğim 1.4 125 bg gayet güzel ivmelenip sürücüsünü tatmin eden bir araç.  Fakat golf ile leon, octavia kıyaslayınca nasıl kalite olarak düşük olduklarını görürsünüz. Golf ile mazda3 kıyaslaması yapıp aradaki kalite farkını zaten görmüş oluyorsunuz. Arka süspansiyon sesli can sıka bilir. Ben olsam almam açıkcası ama siz daha doğru kararı verirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...