Jump to content

Türkiye Otomobilde Vergi Rekortmeni Oldu


Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Türkiye, otomobilden alınan vergi oranında bugüne dek gerisinde yer aldığı Danimarka’yı yakalayarak tüm dünyada birinciliğe ortak oldu. Geçtiğimiz Kasım ayında en yüksek vergi oranı yüzde 206,8’e çıkarken, Danimarka’da bu oran yüzde 212’ye geriledi. Danimarka bu oranla Türkiye’nin önünde gibi görünse de teşvik oranları hesaplandığında Türkiye’nin gerisinde kalmış durumda.

20171005114937_image-1.jpeg

 

Ajans Press’in medya incelemesine göre otomobil sektöründe yaşanan MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) zammının son bir hafta içerisinde Türkiye gündemini belirlediği ortaya çıktı. MTV hakkında şiddetli tartışmaların yaşandığı son dönemde, yazılı basında bin 492 haber çıkışı tespit edildi. ITS Medya’nın internet portal incelemesinde ise MTV ile ilgili 4 bin 867 yansıma tespit edildiği belirlendi.

Türkiye ve dünyada farklı kriterlere göre şekillenen vergiler, son 12 yıl içerisinde yüzde 86,3 artış gösterdi.100.000 TL’lik sıfır km bir aracın vergi ve diğer masraflarla beraber 290.000 TL’ye kadar çıkabildiği belirtiliyor. Öte yandan dünyada çevreciliği ile ön plana çıkan Norveç, araç vergilerinde Türkiye’den daha yüksek vergi alan tek ülke konumunda oldu fakat motor hacmi, karbondioksit gibi farklı kategoriler baz alınarak sıralama yapıldığında Türkiye’nin Norveç’in önüne geçtiği saptandı.

Kaynak: Ajans Press


Tüm haberi görüntüle

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vergiyle geçinen bir ülkeyiz bunu kimse inkar edemez. Üreten satan bir ülke olman gerekli,bir yerde tıkanacak çok fena şekilde patlayacak

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi kendini sömürgeleştiren en büyük ülke de bizizdir herhalde (Ne yazık ki)

Bari bi Devrim markası adında arabamız olsaydı :( 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'de sıfır konut satışlarında KDV %1.

Danimarka'yı bilmem fakat Almanya'da sıfır konut ve araba satışlarında KDV aynı 19% KDV konut ve araba boyutu ne olursa olsun. Almanya'da başka ilginç şeyler de var; hizmet sektöründe KDV 19% fakat doktora gittiğinizde doktor ücretinde KDV %0 , eczanede ilaç alırken 19%. Marketten ekmek aldığınızda KDV indirimli olarak 7% fakat fastfood dükkanından alırsanız aynı ekmeğin KDV 19% . Veya aynı ekmeği hayvanları beslemek için kullanırsanız KDV yine 19% Taksi bindiğinizde taksi ücretinde de KDV indirimli 7%, sebebiyse 'günlük ihtiyaç' kategorisinde olması. Kahve aşırı tüketildiği için devlet sürümden kazandığı için KDV 7%. Posta pulunda KDV 0% Ve Almanya'da belediyelerin işlettiği cok sayıdaki kapalı yüzme havuzu da 'günlük ihtiyaç' kategorisinde olup KDV 7%. Şebeke suyu kullanımında herşey 7% (bizde katı atık toplama, bakım bedeli üzerinden 18% KDV uygulanıyor) kiracıların ödedikleri kira üzerinden KDV 0%.  Fakat hakkaniyeti falan almanlardan öğrenecek değiliz tabi ki!

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üretim ve satış yapmadıgımız surece yapacak bırsey yok. Cogumuzun alım gucu cok dusuk ve gıderek dusuyorda. Yolsuzluk, rusvet ve rant olduğu surece daha da fakirlesecegız. Adaletli bir vergi sistemimiz olmadıgı gibi gelir dagılımındaki orantısızlık artıyor. Cogumuz fakirlesirken az bır azınlıgın geliri artmakta. Yolun kazları mantıgını bıraksınlar artık. 

Gerci bir kısım zumrenın zaten hıc umru degil. Para cok onlarda dunyada nerde ısterlerse yasayabılırler. Bıze de faturalarını odemek duser.

“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Demin Bloomberg HT kanalini izliyordum.  Muhasebe uzmani bir akademisyen 2019 senesinde devletin bir defaya mahsus olarak vatandaslardan ek vergiler alacagini iddia etti ve örnek olarak tasit sahiplerinden ek MTV ve ÖTV alinacagindan bahsetti.  Gerekçe olarak da devletin bütçe açigini ileri sürdü.

Ben böyle bir uygulamanin ne derece adaletli olup olmayacagini sorguluyorum.  Devletin kullandigi sayisiz V6 veya V8 (hatta V12) motorlu araçlar varken biz tüketicilerin kullandigi mütevazi araçlardan ek vergi almak acaba ne kadar adaletli olur?  Bütçe açiginin sorumlusu gerçekten bizler miyiz?

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her yerden oluk oluk vergi alınan, devletin kasasına bu kadar çok vergi giren bir ülkenin kriz yaşaması inanılmaz bir durum. Ya kasanın dibi delik yada hava çok güzel günlük güneşlik. İnsanlar mutlu ve umutlu.👏

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

54 dakika önce, AKayhan :

Ben böyle bir uygulamanin ne derece adaletli olup olmayacagini sorguluyorum.

türkiye gibi yönetilen yerlerde adalet aramak zaten başlı başına iyimser bir arayış.

şu bahsedilen vergi şayet gelecek olsa eleştirenler; dış güçlerin maşası,  pkk, pyd, fetö işbirlikçiliğiyle suçlanıp, ahaber denen kanalda iftira bombardımanına tutulurlar. bir ay sonra da hepimiz tıpış tıpış gider vergimizi öderiz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...