Jump to content

orjinal çap hangisi?


kumsaati14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba. geçtiğimiz hafta içi 2006 model dynamic paket otomatik mazda 3 aldım. aracın üzerindeki lastikler R16 55 205. Benim bildiğim kadarıyla bu kasa mazda 3'lerin jantları 15 inç olması gerekiyor. daha önce 2007 model HB mazda 3 kullandım 15 inç'ti.  aracın jantları sanırım orjinal değil.  ya da 15 inç jantlara bu lastikleri takmış olabilirler mi? 15 inç janta 16 inç'e uygun lastik takılabilir mi? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır takılamaz. Lastik dönüştürme formülüyle birbirine yakın çaplar kullanılabilir sadece. Jant ölçüsü lastikle beraber değişir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeri gelmisken...

Bazi sürücüler lastik ebadlarini degistirerek aracin performansini artiracaklarini düsünürler.  Ben sahsen burada "quantity" (miktar, yani burada lastik ölçüsü) ve "quality" (kalite, yani burada lastik kalitesi) karsilastirmasi görürüm.  Lastik ebadlari araç mühendislerinin uzun hesaplar sonucu karar verdikleri ölçülerdir.  Bunlarla oynayarak pek biryerlere varamazsiniz.  Eger amaciniz araç performansi ise yapmaniz gereken sey satin alabileceginiz en kaliteli yüksek performans lastiklerini kullanmaktir.  Ancak bunu yaptiginizda performansiniz artar.  Kisacasi, "quantity" (miktar/ölçü) ile oynamak yerine "quality" (kalite) ile oynayin, derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...