Jump to content

Mazda 323 (Familia) Ateşleme Bobini


KaraŞahin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kullandigim mazdanin motor kodu bj 5p dir yakin zamanda atesleme bobini degistirdim ama ariza isi hic sonmedi bilgisayli ariza tespit cihazinda atesleme bobin arizasi veriyor sildiriyorum tekrar yakiyor  cözüm bulamadim.ve birde bu motorlar modifiyeye ne kadar yatkindir.yatlariniz icin simdiden tesekkur edrim.

20171215_123142.jpg

20171215_123218.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki değiştirmeden önce araç çalışıyor muydu? Yani ilk bobin bozulduğunda?

Modifiyeye yatkınlık biraz sizin becerinize kalmış. O dönem mazda blokları haddinden fazla sağlamdı ama gerek önden çekiş olması gerek aile arabası olması sebebiyle pek modifiyede kullanılmadı. Turbo ile 0.5-0.8 bar stok blokla kullanabilirsiniz ki tahmini 160 hp civarı verir. İş bunu yapacak ustada. 

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Calisiuordu ama arada devreden cikip ataslemeyi kesiyordu soketi sokup taktiktan sonra devreye giriyordu yolda birakiyordu bu arada ariza isigi hep yaniyor gidip aldim bobini ama ariza isigi hic sonmedi.suan turbo uygulama arastirmasindayim yapabikirsem paylacam. 2002 model olmasina ragmen maşallah 175km kosturuyor otomatik d3 175km d4 vites olarak bayiliyor limite takili kaliyor.turboyu uyguladiktan sonra bi adana sanayisine ugratacam kaportayi guzel toplatayim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 11 ay sonra ...

ateşleme bobini orjinal mazda çıkışlı değil ise motor arıza lambası ondan yanar diye düşünüyorum. marka nedir bobinlerde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Ateşleme bobinini daha kaliteli olanıyla değiştir, orjinali mazda yetkili servislerde olur ama çok pahalıdır yan sanayi olarakta japon veya taivan malı olabiilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...