Jump to content

Otomatik vites P den D ye Alınca Gelen Ses


Emrebeyy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamu aleyküm arkadaşlar otomatik vites 2015 model mazda 3 aracım var bugün aracımı yıkamaycı verdim yıkattım aracımı almaya gittiğimde eğimli aşağı doğru haldeydi aracıma bindim çalıştırdım vitesi parktan d ye alıyordum ki küt diye ses geldi inanın içim gitti yani bu olay araca ne gibi sıkıntılar çıkarır ne yapmam gerekir neden böyle olmuştur yardımcı olursanız çok sevinirim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bildiğim aracınızı yanlış park etmişler ve yokuş aşağı tüm yükü şanzımana bindirermişler.  siz çalıştırıp d'ye geçirince de sıkışan dişlilerden ses gelmiş. bu türden parklar uzun vadede şanzımana ciddi zarar verir diye biliyorum. konunun uzmanları daha iyi değerlendirecektir. bir kereye mahsussa fazla bir zarar hatta hiç zarar vermemiş olabilir. benim bildiğim hele ki yokuşta doğru park etmek yükü frenlere bindirmekle oluyor.

bunun için sıralamam şu;

 frene basıp durulduğunda ayak frendeyken n'ye alıp el frenini iyice çektikten sonra freni bırakıp yükü el frenine bindirmek sonra da p'ye almak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet bahsettiğiniz prosedür doğru ama benim gördüğüm kadarıyla  üst seviye bmw mercedes rangerover kullanıcısı falan, özellikle de maddi gücü fazla olanlar, kesinlikle el frenini kullanmıyor hatta  varlığından bile bir haber..

bu araçlarda da bi sorun çıkmadı yıllardır..     zararlı diyoruz ama,  zarar ı gören duyan pek yok..  siz yine bildiğinizi yapın ama çok da takılmayın bence 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yine de prosedüre uygun park etmeyince çıkan takır tukur sesleri rahatsız edici. 

bir şanzıman ağlıyor gözleri yaşlı hissiyatı veriyor:)

  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oto yikayicilarinde genellikle bilgisiz/deneyimsiz insanlar çalisiyor.  Vaktiniz varsa kendiniz de orada bulunmaya çalisin.  Bir keresinde benim aracimi 4 kapisi sonuna kadar açik vaziyette oradan oraya almaya kalktilar.

Otomatik vitesli araçlarda park ederken mutlaka el freni kullanma önerisine ben de katiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...