Jump to content

Mazda, Toyota, Yeni ABD Otomobil Üretim Tesisi İçin Alabama'yı Seçti


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda, Toyota, yeni ABD otomobil üretim tesisi için Alabama'yı seçti.

Mazda, Toyota, yeni ABD otomob ile ilgili görsel sonucu

2021'de açılacak olan tesis 4.000'e kadar istihdam yaratacak ve tesis için yatırım 1.6 milyar dolara ulaşacak.

Mazda ve Toyota, Alabama Valisi Kay Ivey ve Huntsville Belediye Başkanı Tommy Battle’ın da katıldığı törenle, Alabama'daki Huntsville'i yeni ortak girişim tesisi olarak seçtiklerini duyurdu.  Toplantıda Mazda’yı Mazda Motor Corporation Başkanı ve Genel Müdürü Masamichi Kogai, Toyota’yı ise Toyota Motor Corporation Başkanı Akio Toyoda temsil etti.

Yıllık 300.000 araç üretme kapasitesine sahip olacak yeni fabrikadaki iki eşit hatta Mazda'nın Kuzey Amerika pazarına yeni tanıtacağı crossover modeli ile Toyota Corolla üretilecek.

Bu ortak girişim, Mazda ve Toyota'nın eşit katkılarıyla yapmayı planladığı 1.6 milyar dolarlık bir yatırımı temsil ediyor. Yeni tesisin konumu Huntsville'de, Toyota’nın Alabama’daki fabrikasından yaklaşık 22 kilometre uzakta bulunuyor. 2021’de üretime geçmesi planlanan tesisin 4.000 kişiye istihdam yaratması bekleniyor.

Vali Ivey, "Mazda ile Toyota arasındaki ortaklık, Alabama'da yenilikçi otomotiv üretimini genişletecek" dedi. "Yeni üretim tesisi için Huntsville'i seçmeleri, eyaletimizdeki yetenekli işgücünün kanıtıdır. Bu ortaklığın Alabama'yı teknolojinin ön planda olduğu bu dinamik küresel endüstride ön plana koymasından dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

Huntsville Belediye Başkanı Tommy Battle "Bu duyuru ile dünyamız bir gecede değişti" dedi. "Dünyanın en yenilikçi otomobil üreticilerinden Mazda ve Toyota, Huntsville ve Alabama için onlarca yıllık iş imkânı sağlayacak olan bir miras projesi yarattı. Alabama'yı ulusumuza güç katacak yeni nesil otomobil üreten bir endüstri lideri olarak üste taşıyor."

Mazda için tesis, şirketin ABD’deki operasyonlarının ikinci yüzyılının, ABD'deki satışlarının ise ikinci yarım asrının başlangıcını işaretleyecek önemli bir yılda açılacak. Mazda, ABD pazarına olan bağlılığını artırırken ülkedeki üretime ve satışlara odaklanacak.

Kogai "Mazda, insanlara ilham vermek, topluma katkıda bulunmak ve dünyanın güzelliğini korumak için net bir vizyona sahip otomobiller üretiyor. Bu otomobilleri Alabama'da üreterek tesisimizin zamanla çalışanlarımızın ve yerel toplumun kalbinde özel bir yer edinmesini bekliyoruz. Bu tesisi, bu topluluğun canlı bir parçası yaparak Alabama ve Huntsville halkıyla birlikte çalışmayı, öğrenmeyi ve büyümeyi umuyoruz" dedi.

Toyota’nın ABD’deki on birinci üretim tesisi olacak bu fabrika, Ocak 2017'de ilan edildiği üzere şirketin ABD'de önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar dolarlık yatırımına devam eden taahhüdünü de temsil ediyor.

Toyota "Mazda ile yeni bir araç montaj fabrikası kurmak için yaptığımız yatırım, Kuzey Amerika pazarı için Alabama'da motor üretirken elde ettiğimiz başarının üzerine inşa ediliyor" dedi. "2021’den itibaren, Toyota ve Mazda'nın deneyimlerinin yanı sıra Alabama’nın mükemmel iş gücünü bir araya getirerek son derece rekabetçi bir tesis kuracağımıza eminim. Toyota ve Mazda için yeni bir memleket olan Alabama eyaletindeki Huntsville’de “şehrin en iyi şirketi” olmayı taahhüt ediyoruz. "

Alabama Eyaleti, Toyota'nın 1,400 kişi istihdam ettiği Huntsville'deki motor fabrikasının da dahil olduğu güçlü otomotiv üretimi ile, ülkenin beşinci büyük otomobil ve hafif kamyon üreticisidir. Eyaletteki otomobil üreticilerinin yanı sıra 150'den fazla Tier 1 ve 2 otomotiv tedarikçisi ile Alabama'da yaklaşık 57.000 kişi otomotiv sektöründe çalışmaktadır.

Önümüzdeki aylarda, antitröst ajansları tarafından onay ve izin alındıktan sonra, yeni ortak girişim kurulacak ve 2021'de üretim başlangıcıyla birlikte saha hazırlıkları başlayacak.

Kaynak:  Mazda-Press


Tüm haberi görüntüle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trump'ın tehditlerinin sonuçları bunlar. Bu karar olmasa  muhtemelen Mazda'nın Meksika fabrikasından gelen ( ki tüm Amerika'ya araçlar buradan gidiyor ) araçlarla ilgili ciddi sıkıntılar çıkacaktı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim de artik kibiri bir yana birakip Japon otomobil üreticilerine Türkiye'de fabrika kurmak için ciddi insentifler (yani vergi avantajlari) vermemiz gerekir.  Otomobil tüketicilerinden zaten yeterince vergi aliniyor, bari kurumsal vergilerden biraz feragat edelim de gençlere is firsatlari dogsun, katma deger üretelim ve gelecege yatirim yapalim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukaridaki yeni Toyota-Mazda fabrikasina geri dönecek olursak, Alabama eyaletinin bu fabrikayi Huntsville sehrinde kurdurmak için ne kadarlik bir maddi avantaj paketi ("incentives") sundugunu biliyor musunuz?

https://japantoday.com/category/business/Alabama-incentives-for-Toyota-Mazda-factory-top-700-million

Evet, tam 700 milyon dolarlik bir paket bu fabrikayi Alabama eyaletine getiriyor.  Yazida fabrikanin yaklasik 4,000 kisiye is verecegini söylüyor.  Fabrika bir senede 300,000 kadar araç üretecek.  Üretim 2021 senesinde baslayacak.

Simdi bu örnekten esinlenerek soruyorum.  Japon otomobil devlerinin Türkiye'de binlerce gence is verecek otomobil fabrikalari kurmasi için bizim devletimiz ne gibi insentifler (avantajlar) sunuyor?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben soyluyorum hiç. Adamlar ucan arabalar yapacaklar biz daha yeni milli ve yerli otomuzu yapacagız. Treni kacırıyoruz ya hadi hayırlısı.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

trump, ülkemde üretmessen satamazsın dedi.

Vesile ile Ford gölcükte 1 milyar dolar yatırımla bataklık arazsinde fabrika kurarken, her koldan zorlamalarla karşılaştı . fark bayağı belirgin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 11 ay sonra ...

Toyota ve Mazda, yeni evleri Alabama'da bir balik neslinin korunmasi için 6 milyon USD bütçe ayirdi.

https://www.msn.com/en-us/autos/news/toyota-and-mazda-are-spending-dollar6-million-on-some-fish-in-alabama/ar-BBRhwMA?ocid=spartandhp

Dev Amerikan sirketleri bir balik nesli için 6M USD harcarken, dev Türk sirketleri dünyamiz için neler yapiyor acaba?

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerika’ya fabrika kurulmaz. Amerika’ya geliştirme merkezi kurulur. Üretim bandında çalıştırılacak kalifiyesiz işçiye neden fazla versinler ki? Apaçık tehdit ile yapmılmış bir şey. 

VW türkiye’de fabrika kurmayı düşünmeye başlamış. Neden? Tl yerlerde de onun için. Nerede ucuz iş gücü orada hamallık. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...