Jump to content

Hurdaya Ayrılacak Araçlar için ÖTV İndirimi Geliyor


MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

8 milyon araç sahibi için büyük indirim!

Meclis'e suluna tasarıya göre , 16 yaş ve üzeri araçların hurdaya ayrılması karşılığında, yeni araç alımında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi sağlanacak. Türkiye genelinde 8 milyona yakın 16 yaş üstü araç var.

OTV_Indirimi_Hurda.jpg

 

Meclis'e sunulan tasarıya göre ikinci el araçların trafikten çekilmesi ve yeni araç alımının teşviki amacıyla, 31/12/2019 tarihine kadar uygulanmak üzere; 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların, ihracatı veya imha Merkezlerine teslim edilmek suretiyle trafikten kaydı silinerek hurdaya ayrılması karşılığında, araç sahiplerine, yurtiçinden yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi sağlanabilmesi imkanı getirilmektedir. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2017’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 22 milyon 218 bin 945 adede yükselirken, bu araçların 2 milyon 631 bin 723 adedi 16-20 yaş arasında, 5 milyon 40 bin 37 adedi ise 21 ve üzeri yaşlarda. Yani ÖTV teşviki alacak taşıt sayısı şu an için 7 milyon 671 bin 760 adettir.


Tüm haberi görüntüle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Güzel uygulama olmuş artık eski aracı olmayanlar bile yeni araç almadan önce bir tane eski araç alıp hurdaya ayırırlar yeni araçtan ÖTV indiriminden faydalanmak için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50-60 bin tl den aşağıya yeni araç yok bildiğim kadarıyla, benim gibi vatandaşlar ( 91 mazda 626 sahibiyim ) hurda tabir edilen araclarımız ile bu  10 bin tl indirimden faydalansak gerisini nasıl ödememizi bekliyorlar acaba? 10 bin tl indirimlide olsa kalanını ödeme gücü olan insanlar hurda tabir edilen bu araçlara binermi...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...