Jump to content

Arabaya Dökülen Süt Nasıl Temizlenir Ve Koku Nasıl Giderilir?


Squall
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selamlar. Beni daha önce bulaşık süngeri ile kapıyı çizerken dinleyip bolca yardım etmiştiniz. Şimdi yine karşınızdayım. Arka sağ koltuğumun ayak haznesine yani yerdeki keçeye süt döküldü. İlk gün sildim sonra umursamadım. Dün eve kuzenim geldi ve sürekli araçta taşıdığım fotograf makinesini istedi. Bende  anahtarı verdim gitti geldi dedi ki araba kokuyor. Bende o kadar özgüvenliyim ki araç kokusu aldım o kokudur dedim. Sonra akşam aracıma bindiğimde malum ekşimiz bozuk yoğurtumsu süt kokusunu aldım. İnternette küçük çaplı bir araştırma yaptım en kötü senaryo zemin keçesini değiştirmem gerekecek. Ama nasıl ve nerde ? Mazda Avrupayı aradım böyle birşey yapmadıklarını söylediler. 

Sizin önerileriniz neler. Bu kokudan temizlikle kurtulanlar varmış. Sonax garanti verdi ama 1000 tl dedi. :)

 

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Off off off çok geçmiş olsun..

Çok yakın zamanda, bu geçtiğimiz yaz aynı şey şirket aracında başımıza geldi. Bmw X5'in bagajında sütü unutuyor ve dökülüyor ! Buradaki kötü durum, kullanıcı fark etmiyor bu durumu. Ta ki arabada ceset kokusu  gibi koku oluşmaya başlayınca anlıyor, fark ediyor. 

Araca yapılmadık şey kalmadı. Yıkama, silme, ozonla dezenfeksiyon... Seyir halinde camlar açık...garajda park halinde camlar açık bırakıldı vs..Ama hiç bir şey o kötü kokunun gitmesine fayda sağlamadı..

Netice de Almanya'dan komple aracın bagajı dahil, tüm alt tabanı sipariş verilerek getirildi..

Bu gibi dökülme durumlarında, süt lanet bir şey...

Keşke dökülür dökülmez ilk olarak bu ıslak-kuru vakum makinaları eşliğinde yıkama-çekme vakumlama yaptırsaydınız. Nispeten çok daha fazla faydası olurdu...  Bu dakikadan sonra bu işlem fayda eder mi? Denemekten başka çare yok gibi..

İlgili alt tababanı yetkili servisten sipariş açtırarak getirtebilirsiniz... Mazda Türkiye ile görüşebilirsiniz, yetkili servis yardımcı olamazsa eğer.. Ama baştan fiyatı öğrenin derim. 

Tekrar çok geçmiş olsun..

 

  • Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun.. süt gibi döküldüğünde kokusu çıkmayacak ürünleri her zaman bağajda taşımaya dikkat etmek gerekli. bağaj temizliği yapmak her zaman daha kolay.

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Mehmet Özdemir :

çok geçmiş olsun.. süt gibi döküldüğünde kokusu çıkmayacak ürünleri her zaman bağajda taşımaya dikkat etmek gerekli. bağaj temizliği yapmak her zaman daha kolay.

Mehmet'çim keşke dediğin gibi olsa...

Ama sıvı olduğu için döküldüğü anda, tüm tabana yürüyor. Bizim X5'te tüm zeminin altına gelmiş süt bagajdan. Birde aracın bagajında-tabanında- elektrik-elektronik tesisatlar mevcut..  Yetkili servis çalışanları bile öğüre öğüre çalışmış olsalar gerek.. O derece fenaydı aracın için..

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle geçmiş olsun. aracı ufak ufak hurdaya çıkarma çalışmalarınız istikrarlı bir şekilde devam ediyor olmalı:)

şaka bir yana dökülen sütün miktarı da önemli. litrelerce dökülmşse durum gerçekten sıkıntılı ama az miktardaysa mesela bir çocuğun emeceği kadar, o zaman halledilebilir diye düşünüyorum. ilgili yer kanırtılıp açılırsa silmeye müteakip bol miktarda febreze sıkılabilir

buradan bu vesile ile  tavsiyem hemen herkesin biraz daha kıyıp arabaya bagaj havuzu ve birebir uyumlu havuzlu paspas alması.  gerçekten hayat kurtarıyor.

 

 

 

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, İlhan :

Mehmet'çim keşke dediğin gibi olsa...

Ama sıvı olduğu için döküldüğü anda, tüm tabana yürüyor. Bizim X5'te tüm zeminin altına gelmiş süt bagajdan. Birde aracın bagajında-tabanında- elektrik-elektronik tesisatlar mevcut..  Yetkili servis çalışanları bile öğüre öğüre çalışmış olsalar gerek.. O derece fenaydı aracın için..

abi mazda için konuşacak olursak böyle bir tehlike yok. 5 litre tuz ruhu bidonundan neredeyse 1 litresi bağaj döşemesine dökülmüştü. bağaj döşemesinden başka ilerleyebileceği başka bir yer yok bizim araçlarda. o döşeme de yerinden sökülebiliyor. bol su ve havalandırma işe yaramıştı.

  • Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonax’ın başka bir bayisiyle konuştum. O da gel çözeriz dedi. 300 tl civarı birşey istiyor.

Açıkçası bana bu durum garip geldi. Yıl olmuş 2018 aracın içine zift döksem çıkması lazım süt nasıl çıkmaz. :)

Kendime güvensem keçeyi söküp kendim yıkayıp altınıda silerim güzelce ama keçe sökme işini beceremem.

Dökülen süt bir bir buçuk bardak arası yani yarım şişe bile değil. Olmadı aracı Rusya’ya götürürüm orda kesin çözerler. Kokuya dayanabilirsem tabii. =))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun hocam. Bu iş size bakacak. Hazır taban halısını sökmüşken bence güzel bir taban yalıtımı yapın, bitüself+firex sünger ile.

Bu konunun benzerini görmüştüm bir yerde diyordum ki toyotaclubtr de olduğunu hatırladım. Konuları incelemenizde fayda var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43277.40

Alıntı

Teşekkürler. Elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum o kokunun oluşmaması için.
Dün o kadar yıkamama rağmen araç içinde yine hafif derecede koku vardı. Su, aspirin, normal çamaşır suyu, yağ çözücü, bulaşık deterjanı ve yeni keşfettiğim domestosun bakteri ve mayalara karşı etkili çamaşır suyunu karıştırarak (çok fena bir karışım oldu nefes bile alınmıyor yanında) araç zeminine sürdüm. 15dk kadar kapılar kapalı bekledim. Sonra hortumla yıkadım.

Aynı karışıma çok az alkol ekleyerek taban halısına uyguladım balkonda. Yine bol su ile yıkadım. Kurumayı bekliyor. Sütte oluşan bakterinin türü ne bilmiyorum ama Domestos'un çamaşır suyunun işe yarayacağı kanısındayım.
Kuruduktan sonra (gerekirse) Dr Mat kimyasalını deneyeceğim.
 

Halıyı balkonda bir güzel yıkayın yukarıda içerikler verilmiş zaten. Sonra da bakteri mantar oluşumunu engelleyecek bir karışım kullanın, domestos dr mat deneyin.

Alıntı

Yasin bey streptococusun tüm türlerini hangi kimyasal yok eder bilmiyorum ama, çamaşır suyunda streptococusun bazı türlerine karşı etkili olduğu yazıyor. Umarım onlardan biridir.  :) Hastane odalarındaki dezenfektan jellerden aldım bugün eczaneden. Keçe ile halı arasına sürüp yapıştırdım, arabaya serdim. Biraz çekmiş yıkayınca, ama sorun olmadı. 
Metin bey teşekkürler. Havalar ısınınca kokmazsa, daha da kokmaz. İnşallah kurtulurum. 
Şimdilik sadece hafif çamaşır suyu kokusu var. Süt kokusu oluşursa damacanayla zefiran dökmeye karar verdim.  :lol: Top şeklindeki mango kokusundan aldım. Yarın onu koyacağım koltuğun altına.

Farklı forumlarda kocakarı yöntemleri türemiş. Aspirin süren, odun kömürü koyan, kuru kahve yakan, erneti toz halinde serpen, sirke ile yıkayan, bardakla pirinç koyan, keçeyi fırına atan, tiner döken, karbonat kullanan (bunu bende yaptım :lol:) ...

 

Alıntı

ARABAYA SÜT DÖKÜLDÜ NASIL TEMIZLENIR
Selam arkadaslar, abimin aracina tereyag dokulmus ve cok kotu kokuyordu, bunun icin profesyonel oto yikamacilarla gorustuk 350 tl civarinda fiyat cikardilar ancak kokunun cikarilacagi konusunda kimse garanti vermedi, bu bizde bayagi bir moral bozukluguna neden oldu hatta arabayi satin diye oneriler bile oldu, ancak aracin bu sekilde satilmasina gonlum razi degildi durustce bir davranis olmazdi,
ilk once tereyagin dokuldugu yerleri tespit ettik, ( arka koltuktan sozulmus yer taban halisina kadar akmis)bu tespitten sonra oto dösemeye gittik arka koltugu komple soktuk, ancak hala koku vardi icerde en zor kismi olan ve kalip halinde olan taban halisini soktu dosemeci , söküm islerinden sonra koltuk ve taban halisini eve goturdum koltuk kilifini cikartip koltugu banyoya koydum yaklasik iki saat  banyoda cok   sicak  su ve bulasik deterjani fayri platinumla ovladim, obalama ve kopurtme isinden sonra yine sicak su ile duruladim koltuk sungerinden bir gram bile kopuk kalmayacak sekilde duruladim, taban halsini da oyle yaptim yikadim duruladim, daha sonra aracta taban halisinin altinda bulunan ve yagin bulastigi keceleri attim yeni kece aldim aracida ayni sekilde cok sicak suyla yagin bulastigi yerleri yikadim duruladim ve koltugu en az 10 gun disarda guneste kuruttum taban halisi daha cabuk kuruyor Allaha sukur aracta koku v.s hicbir sey kalmadi tertemiz ve gonul rahatligiyla aracimi kullaniyorum,
Bu durumda olan arkadaslara tavsiyem olsun oto yikamcilar soguk su kullandiklari icin yag benzeri  sivilar kolayca cikmiyor, ozonlariz, baska seyler yapariz yalanlarina kanmayin,benim yaptigim gibi kesin cikar
toplam maliyet; 
oto dosemeciye 140 tl sokme ve takma ucreti
keceler icinde 40 tl 
ve evde kullandigim su 30 tl baskada bisey yok ama %100 kesin sonuc.
gerektiginde ihtiyaci olanlara yardim edebilirim (sistempazar@gmail.com)
Allah her zorlugun sonunda muhakak bir kolaylik gosterir.

Sonaxa gidin ama buradaki arkadaşın dediği gibi ilk değil, tüm temizlikleri yaptıktan sonra son aşamada gidin.

Bu da başka bir çözüm. :D

Alıntı

Benimde başıma geldi , doktor bir arkadaşım bakteri ürettiği için geliyor dedi ,bana antibiyotik bir ilaç verdi suyla karıştırıp 2 dk gibi çalkalayıp boş cam sil kutusunun içine koyup süt dökülen bölgeye tümünü sıktım ertesi gün süt kokusu diye birşey kalmadı yaklaşık 10 ay oldu çok şükür birşey yok  
 

Bu konuda et suyu dökülmesi.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=80335.0

Alıntı
Önerileriniz için hepinize teşekkürler. Muhtemelen bu olaydan sonra olay bittikten sonra kesinlikle 3d paspas işini yapıcam teşekkürler :) Soruna gelince,yıkama makinesiyle 3 gün 1er gün arayla çektirdim fakat her türlü kuruduktan sonra koku devam etti. Dün forumdan bi arkadaşımızın tavsiyesiyle lokal bölgeye bir fısfıs aracılığıyla bol miktarda benzin sıktım ve benzinin iyice sızmasını sağladım. akşam üstü bu uygulamayı yaptım ve 2 saat kadar kapıları açık bıraktıktan sonra kapıları kapatıp camları biraz açık bırakarak sabaha kadar benzinin uçmasını bekledim. Evet biraz benzin kokusu var hala ama kalmış et suyundan çok çok daha iyidir. Şu anda tam 1 gün oldu bu uygulamayı yapalı ve sanırım işe yaradı eskisi gibi koku kalmadı. Tabi hala biraz benzin kokusu var benzin tamamen uçtuktan sonra artık hala da geçmediyse mecbur tabanı söktürüp keçeyi değiştiricez. Benzin kokusu tamamen gittikten sonra bilgilendiricem işe yarayıp yaramadığını. Herkese teşekkürler. Tabi ki aklına başka kesin çözüm gelenler tavsiye bırakabilir.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sağolun. Az önce sonax beylikdüzü subesine bıraktım. Açıkçası kaldıkça daha kötü olacak diye endişe ettim ki her geçen gün daha kötü oluyor koku. 

Bayi sahibi keçeyi söküp 3-4 kez yıkayıp sonra yine takacağız. En nihayetinde de aracın içine tamamen temizlik yapacağız dedi. Koku tamamen gider garanti ediyorum ama biraz zaman alır dedi. İfade ettiğine göre önce tüm dezenfekte işlemi sonrası bakteriler ölecek ama koku döşemeye sindiği için geçmesi biraz zaman alacak. Mantıklı geldi ama yalan söylüyorda olabilir. Yinede abi bugün ver yarın sıfır gibi yaparız dese daha mutlu olmayacaktım. Şimdi perşembe günü duruma bakacağım. Ona göre size buradan bilgi verir hatta tavsiyelerinize de uyarım sonuçları hep beraber görürüz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Squall :

Açıkçası bana bu durum garip geldi. Yıl olmuş 2018 aracın içine zift döksem çıkması lazım süt nasıl çıkmaz. :)

Yüzeydeki her şeyi bir şekilde çıkarıyorlar. Buradaki sorun aracın tabanına inen yani sacla buluşan süt. Alt tabanın bazı yerleri oluklu, buradaki sütü temizlemek asıl problem.  Hangi Sonax bayisine sordunuz bu durumu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 tanesiyle görüştüm. Nihayetinde yakın diye Beylikdüzü bayisine bıraktım. İnternet bu konuda çok bilgi içeriyor. Bende bu bilgiler ışığında aracı alınca işlemler yapacağım. Üste ki arkadaşın alıntıladığı mesajları bir hafta arayla yapacağım. İlk olarak şu kimyasal karışımı döküp yarım saat sonra aracı kurutacağım. İkinci olarak antibiyotik uygulamasını bir hafta sonra yenileyeceğim. Bakalım ben umutluyum bence olacaktır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Squall :

Bayi sahibi keçeyi söküp 3-4 kez yıkayıp sonra yine takacağız. En nihayetinde de aracın içine tamamen temizlik yapacağız dedi.

Keçeyi sökeceklerine emin misiniz?

Çünkü çok zahmetli bir iş.. Koltuklar sökülecek, tabandai tüm plastik aksam-kapak-aparatlar  vs sökülecek.. Akabinde taban halısı ancak sökülebilir hale gelir.. Tüm bu işleri yapacaklar, yıkayacaklar, kurutacaklar, tekrar takacaklar.. Ve tüm bu işlemleri 300 liraya yapacaklar..

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Keçeyi sökeceklerine emin misiniz?

Çünkü çok zahmetli bir iş.. Koltuklar sökülecek, tabandai tüm plastik aksam-kapak-aparatlar  vs sökülecek.. Akabinde taban halısı ancak sökülebilir hale gelir.. Tüm bu işleri yapacaklar, yıkayacaklar, kurutacaklar, tekrar takacaklar.. Ve tüm bu işlemleri 300 liraya yapacaklar..

bana da garip geldi. 300 liraya bu kadar ciddi ve uğraştırıcı işlemi yapacak olmaları olağan dışı. 

aracın başında durabiliyorsanız durun. aksi durumda çok geçiştirebilirler gibime geliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaşlar az önce arabamı gördüm. Öncelikle şunu söyleyeyim fiyat 300 diyene gitmedim. Anlaştığım fiyat 550 tl.

Araca gelince; gerçekten çok titiz işlem yapmışlar. Fotoğraflarını paylaşınca göreceksiniz. Söyledikleri gibi arka ve ön yolcu koltuğunu söküp aracın içini defalarca yıkamışlar. Bugün yine yapacağız yarın devam edeceğiz dedi usta. Kokunun gideceğine garanti verdi. Onunla konuşmadan önce var olan bir fikrimi onunla paylaşmadan net bir şekilde ifade etti. Dedi ki bu keçeyi sökmek insanlara zor ya da uğraştırıcı geliyor. O nedenle tam temizlik yapılamıyor ve koku sonra nüks ediyor zannediyorlar. Halbuki bu koku hep var o sırada kimyasal başka bir koku olduğu için üstünü kapatıyor dedi. 

Benim fikrim de bu yönde. Yani bu çağda süt döküldü mü arabayı sat nedir ? Mutlaka ama mutlaka bir çözümü vardır ama işini düzgün yapan insan sayısı az.

Usta o kadar iddialı ki ben aracı alınca hastaneden dezenfektan dökeceğim üstüne dedim hiç gerek yok kokarsa geri getir dedi. Ben ikna oldum. Bir ay sırf bu okuduklarımdan dolayı teyakkuzda kalacağım ama kafam rahat açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu TEKİR arkadaşın paylaştığı alıntı dikkate değer, mantıklı: "Benimde başıma geldi , doktor bir arkadaşım bakteri ürettiği için geliyor dedi ,bana antibiyotik bir ilaç verdi suyla karıştırıp 2 dk gibi çalkalayıp boş cam sil kutusunun içine koyup süt dökülen bölgeye tümünü sıktım ertesi gün süt kokusu diye birşey kalmadı yaklaşık 10 ay oldu çok şükür birşey yok  "

Reçetesiz verilmediği için, reçete yazdırıp denemekte fayda var bu antibiyotik işinin, taze süt kokmayıp, eskiyen çiğ süt kokuyorsa çaresi koku yapan bakterileri öldürmek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0E0Yr8.jpg

JQV0WY.jpg

OorGaZ.jpg

z0G6yY.jpg

G9ZdG2.jpg

y0GBjL.jpg

W7XNoY.jpg

3EOmgA.jpg

p65d20.jpg

kOMq0W.jpg

YgdYV6.jpg

8Y6VXa.jpg

EPOX2A.jpg

jyq9Ar.jpg

2JODPq.jpg

BLOqGg.jpg

oOdbym.jpg

Aracı soyduklarında ilk manzara böyleydi. Ben bugün gördüğümde hiçbir yerde o iğrenç sarımtrak renge rastlamadım tamamen beyazdı parçalar. Kaldı ki yarında yıkanacak ve ozonla tekrar dezenfekte edilecekmiş. Ozonu bizde tedavi amaçlı kullanıyoruz hastanede. O3 kıymetli bir molekül faydalı olacağına inanıyorum.

  • Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...