Jump to content

Klima Isısının Değişmemesi (Klima Isı Değiştirme Tuşu Çalışıyor)

matrax71
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar öncelikle merhaba,

bende 2005 mazda 3 var .Klima ısı tuşum çalışıyor ve göstergede ki sıcaklık değişiyor. Ama buna rağmen gelen sıcaklık sürekli sabit kalıyor. Örnek verecek olursam şu ana kadar arabam sıcak üflüyordu ama üflediği hava sıcaklığı, tuş çalışmasına rağmen değişmiyordu. Arabayı bakım için ustama bıraktığımda , ustam klimacıya göstermiş ama klimacı ön konsolun komple sökülmesi gerektiğini söylemiş ve ciddi bir mevla söylemiş. Ustamda nasılsa yaz geldi diyerek maddi durumumu da bildiği için , arabanın kalorifere gelen ısı borusunun yerini değiştirerek soğuk üslemesini sağlamış. Ve şu anda da arabam sürekli soğuk üflüyor ve beni donduruyor. Daha önce ısı kontrol tuşu bozulmuştu ve bu forumdan faydalanarak kendim düzeltmiştim. Acaba bu problemi yaşayan ve çözen bir arkadaş oldu mu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, matrax71 :

Ustamda nasılsa yaz geldi diyerek maddi durumumu da bildiği için , arabanın kalorifere gelen ısı borusunun yerini değiştirerek soğuk üslemesini sağlamış.

Ustanızın pratik zekasına şapka çıkarıyorum. :hi:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bunu yasamadim ama bu tarz çözümü zor problemlerde benim genel önerim araci büyük bir yetkili Mazda servisine göstermektir.  Servisler önceden mutlaka bir fiyat tahmini yaparlar, yani sizi güç durumda pek birakmazlar.  Eger siz onay verirseniz ise girisirler.  Genel olarak da isi düzgün yaparlar.  En azindan ufak servislerden daha becerilidirler.  Daha önemlisi, tüm sorumluluk onlara aittir, yani memnun kalmazsaniz sizi bir sekilde memnun etmeye çalisirlar.

Bence o usta problemi çözmekten uzak bir hareket yapmis.  Sizin istediginiz (ve olmasi gereken) isi kontrol tuslarina göre sicakligin degismesidir.  Ancak, sunu da belirtmek isterim.  Bu sicaklik degisimi biraz uzun soluklu bir islemdir.  Öyle 10-15 dakikada sicaklik sizin istediginiz degere gelmeyebilir.  Bu dogaldir.  Isi yavas hareket eden bir olgudur.  Bu nedenle biraz beklemek gerekebilir.  Ama beklediginiz halde sicaklik istediginiz gibi olmuyorsa o zaman bir sorun var demektir.  Bir de, kontrol tuslarini kullanarak sicakligi çok sik degistirmemekte yarar vardir.  Ben normalde sicakligi ayarlarim ve ayarladigim degeri pek fazla degistirmem.  Araç zaten o degeri korumaya çalisir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pejoda aynı problem başıma gelmişti. Plastik disliler kırılıyor ve motorlar boşa dönüyor. Onarım için ön görüşün tamamen sokulmesi gerekiyor. Sizin aractaki durumu bilmiyorum ama pejoda tamir kiti de yoktu. Ilgili kısmın tümü ile değişmesi gerekiyordu ve oldukça pahalıydı. Hortumlari değiştirmeden de sıcak soğuk değişimini kandilin arkasından el yordami ile yapabiliyorlardi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabalar hocam doğru söylemiş.

Bizim mazda 3lerde sıcaklığı artırınca her bir kademe klapenin hareket sesini duyabilirsiniz. Bu klape soğuk ile sıcak oranını ayarlıyor. Ya bu klape takılmıştır, ya klapenin motoru bozulmuştur, ya da dişliler kırılmıştır.

Ön göğüs olmasa da, orta konsol, torpido kısmının tamamı sökülmeli. Bizim o fan kısmına torpidoyu sökerek yandan ulaşılıyor çünkü. Önce torpidoyu söküp yandan ulaşarak o klapenin durumuna çalışıp çalışmadığına bakılmalı. Belki de yandan halledilebilir, bilmeden boşuna tüm göğüs sökülmesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Arabalar :

Pejoda aynı problem başıma gelmişti. Plastik disliler kırılıyor ve motorlar boşa dönüyor. Onarım için ön görüşün tamamen sokulmesi gerekiyor. Sizin aractaki durumu bilmiyorum ama pejoda tamir kiti de yoktu. Ilgili kısmın tümü ile değişmesi gerekiyordu ve oldukça pahalıydı. Hortumlari değiştirmeden de sıcak soğuk değişimini kandilin arkasından el yordami ile yapabiliyorlardi

Hocam bu kandil dediğiniz tam olarak neresi oluyor İnternette baktım ama kandil deyince regaip kandili falan geliyor 

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Arabalar hocam doğru söylemiş.

Bizim mazda 3lerde sıcaklığı artırınca her bir kademe klapenin hareket sesini duyabilirsiniz. Bu klape soğuk ile sıcak oranını ayarlıyor. Ya bu klape takılmıştır, ya klapenin motoru bozulmuştur, ya da dişliler kırılmıştır.

Ön göğüs olmasa da, orta konsol, torpido kısmının tamamı sökülmeli. Bizim o fan kısmına torpidoyu sökerek yandan ulaşılıyor çünkü. Önce torpidoyu söküp yandan ulaşarak o klapenin durumuna çalışıp çalışmadığına bakılmalı. Belki de yandan halledilebilir, bilmeden boşuna tüm göğüs sökülmesin.

Çok teşekkürler hocam baya faydalı oldu söyledikleriniz. Ben İnternette bizim klape yerini tam olarak gösteren bir video bulup torpido kısmından halletmeye çalışayım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, matrax71 :

Arkadaşlar öncelikle merhaba,

bende 2005 mazda 3 var .Klima ısı tuşum çalışıyor ve göstergede ki sıcaklık değişiyor. Ama buna rağmen gelen sıcaklık sürekli sabit kalıyor. Örnek verecek olursam şu ana kadar arabam sıcak üflüyordu ama üflediği hava sıcaklığı, tuş çalışmasına rağmen değişmiyordu. Arabayı bakım için ustama bıraktığımda , ustam klimacıya göstermiş ama klimacı ön konsolun komple sökülmesi gerektiğini söylemiş ve ciddi bir mevla söylemiş. Ustamda nasılsa yaz geldi diyerek maddi durumumu da bildiği için , arabanın kalorifere gelen ısı borusunun yerini değiştirerek soğuk üslemesini sağlamış. Ve şu anda da arabam sürekli soğuk üflüyor ve beni donduruyor. Daha önce ısı kontrol tuşu bozulmuştu ve bu forumdan faydalanarak kendim düzeltmiştim. Acaba bu problemi yaşayan ve çözen bir arkadaş oldu mu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ben de 1 ay önce 2005 otomatik mazda 3 dynamik aldım aynı sorun bende de vardı.dış havayı ölçaen sensör bozuluyor kronik sorun onu değiştirin aracın önlerinde biryerde işçilik dahil 150 lira verdim.sorunum çözüldü soğuk üflüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, 67Bulent1976 :

Ben de 1 ay önce 2005 otomatik mazda 3 dynamik aldım aynı sorun bende de vardı.dış havayı ölçaen sensör bozuluyor kronik sorun onu değiştirin aracın önlerinde biryerde işçilik dahil 150 lira verdim.sorunum çözüldü soğuk üflüyor

Hocam sensörlük problem olduğunu nasıl anladınız servis mi yaptı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

klimacıya getirdim basit bir işlem sandım önce gazı kontrol için ama dış ısıyı ölçen sensör çalışmıyordu ısı hep sabitti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dış sıcaklık sensöründen olması için  klimamın auto modunda kullanılması gerek. Auto modundan çıkartınca eski şekilde sıcaklığın ayarlanabilmesi gerekir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• msuleme
      Yazan: msuleme
      Merhaba arkadaşlar, 
      Dün fark ettim, torpido kapağını açınca kapağı el ile desteklemezsem yere düşer gibi son hızla gibi açılıyor. İncelemeye çalıştım normalde fren mi var, kayış üstünde mi hareket ediyor anlayamadım. Çözüm için önerisi olan var mı? 
      Teşekkürler 
    • Dennis1250
      Yazan: Dennis1250
      Herkese merhabalar .
      Mazda 3 2005 sedan model arabamiza uzaktan calistirma (start stop button) sistemi baglayacagiz .destege ihtiyacim var .mazda 3 2005 kontak calistirma kablolarinin hangisinin 
      Kontak 1 ,kontak 2 ,acc vs oldugunu nasil anlayacagiz ?orjinal renk acilimlari warmidir ?
      Simdiden cook tesekkurler
    • muhammet_cubuk
      Yazan: muhammet_cubuk
      Selamun aleykum. Aracimin teyp ustunde bulunan ekran zaman cogu zaman calismiyor. Bazen kontagi on konumuna getirdigimde aciliyor fakat marsa bastigimda geri gidiyor ekranda isik yaniyor. Klima calisiyor fakat muzik calmiyor. Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
    • mst1934
      Yazan: mst1934
      Merhaba
      2004 Mazda 3 sedan aracımın sağ arka kapı cam açma düğmesi arızalandı. İnternette ve AliExpress gibi sitelerde bulamadım. Onarımı yapılıyor mu ? Daha önceden bu sorunu yaşayıp çözüm bulan varsa yardımını rica ederim. İsmim mesut yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• muhammet_cubuk
      Yazan: muhammet_cubuk
      Selamun aleykum. Aracim 1. Nesil mazda 3. Araci kumandadan kilitledigimde pesimden kapilar geri aciliyor. Ancak kumanda sinyal mesafesinden cikinca otomatik kilitleniyor ama biri kapiyi acip kapamazsa tabi. Aracin yanina yaklastigimda tekrar aciliyor surekli acma sinyali gonderiyor. Yedek kumanda ise sinyal gondermesine ragmen hic calistirmiyor. Kodlamayi denedim fakat arac moda da girmiyor. Kumanda pilini cikartip kapilari anahtarla kilitledigimde acilma olmuyor.  Sorun ne olabilir. Cozumu nedir saygilar
  • Yeni Oluştur...