Jump to content

Otomatik Aracı Stop Etmek


Ogzhn67
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

Aracı stop ederken farkettiğim birşeyi paylaşmak istiyorum. 7 aydır aracı stop ederken, P 'ye aldıktan sonra ayağım hiçbir pedalda değilken stop tuşuna basarak kapatıyordum. Fakat, bazen araç sanki garip bir şekilde stop ediyor gibi geliyordu. Nasıl anlatayım bilmiyorum ama, sanki zorlanarak, daha gürültülü, daha garip bir sesle stop ediyordu. Bu durum 10 stoptan 3 veya 4  'ünde oluyordu diyebilirim.

Son 2-3 gündür, aracı P' ye aldıktan sonra, fren pedalına basarak stop ediyorum. Ve hiçbir stopta, yukarıda bahsettiğim durumla karşılaşmadım.

Daha önceleri aracı "önce N' ye alıp, el frenini çekip, P ye alıp" stop ederken,

 şimdi "önce N' ye alıp, el frenini çekip, P ye alıp, tekrar frene basarak" stop ediyorum. Yani her iki durumda da yük şanzımanda değil, ve bu durum onunla ilgili değil.

Siz araçlarınızı nasıl stop ediyorsunuz? Frene basarak mı, basmadan mı?  Frene basmadan stop edenleriniz, yukarıda bahsettiğim gibi birşey hissediyor mu? 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. nesil otomatik mazda 3 sahibiyim. yukarıda belirttiğiniz gibi n'ye alıp, el freni çekip sonra p'ye alıyorum vites konumunu. frene basmıyorum, sizin karşılaştığınız gibi bir durumla karşılaşmadım bugüne kadar.

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben ayağım frendeyken "N"ye alıp el frenini çekiyorum. sonra ayağımı frenden çektikten sonra "P"ye alıyorum.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Ogzhn67 :

şimdi "önce N' ye alıp, el frenini çekip, P ye alıp, tekrar frene basarak" stop ediyorum

deneyin: fren basılı N ye alın. freni bırakın yine basınP ye alın el freni çekin , freni bırakın stop edin farkı  olacak mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler cevaplar için ancak sanırım ben iyi anlatamadım. Sorun P ye nasıl aldığımız değil. Ayak frendeyken ve frende değilken aracı stop etmek arasındaki fark. Ben stop tuşuna ayağım frendeyken basarak aracı stop ettiğimde aracın gayet normal ve temiz şekilde stop ettiğini gözlemledim. Ayağım frende değilken yaptığım stoplarda ise 10 stoptan 3 veya 4  'ünde araç sanki garip bir şekilde stop ediyor gibi geliyordu. Sanki zorlanarak, daha gürültülü, daha garip bir sesle stop ediyordu. Her iki durumda da araç P de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...