Jump to content

Rolanti Hakkında (Practica - Familia 1.5)


kayso
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar 98 model practicam da bazı sorunlar var,geçen hafta radyatöre yağ karışıyordu silindir kapak contası falan değişti neyse onları hallettik ama rolanti sorunu yaşıyorum devir saati sabit durmuyor hafif oynama içinde ayrıca frene bastığımda rolanti 1000 devirden 500 e kadar düşüyor ayağımı frenden çektiğimde tekrar yükseliyor,ani gaz verip bıraktığımda araba stop edecek kadar devir düşüyor titriyor sonra tekrar 1000 devire geliyor.kayseride pek anlayan yok acaba bu konuda bilginiz varmı başınıza böyle bir sorun geldimi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • kayso

    5

  • mettok146

    3

  • errttann

    6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Özellikle sizin araç için konuşamam ama genel olarak bildiğim, conta değiştikten ve bir süre kullanımdan sonra subap ayarı yapılması gerekir, bunu size söylemiş olması gerekir contayı değiştiren ustanın.. Sanırım ondan kaynaklanıyor anlattığınız sorunlar. Ayar yapılınca düzelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle gecmiş olsun..bayagı sinir bozucu bir durum.önceden de böyle bir durum varmıydı ?acaba düzensizlik olduguna göre hava almasın bir yerden motor ?bide bunlarda bilmem bişey sensörü var  hava filtresinin orada  ondada sıkıntı olabilir diye düsünüyorum..sorunun insallah en kısa zamanda cözülür.sana bir tel vereyim 0 535 315 57 19 adem usta  özel mazda servisi  tel nosunu benim verdigimi (faruk)söylersin  en azından fikir sahibi olmanı sağlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gaz kelebeğinin temizlenmesi gerekebilir veya değişmesi değiştirirse 350 YTL civarında :D yanlız temizlerse 6-7 ay problem olmaz eski sattığım familyada benzer sorunlar hatta ileri safhalarda vardı : 6 ayda bir gaz kelebek temizletiyodum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beyler sağolun gaz gelebeğini temizlettim ama sorun devam ediyor ustanın biri orjinal filtresini tak dedi (spor filtre var) sıfırı pahalıymış nerden bulabilirim acaba?faruk bu arada ustayı bi arıcam birkaç bişi sorarım tşk ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

3 e - 5 e bakmadan en kısa zamanda satıp tüplü bir şahin almanızı öneririm. ustasını bulmanın zor olduğu bir yerde parça da bulmanız zor olur. bu ikisinin yokluğu demek yakında sizin arabayı gaz döküp yakma ihtimalini doğurur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

kardesh o zaman sen şimdiden gaz bidonunu hazırla, o kutudan bulmak bile ayrı dert. bi alüminyumcuya falan yaptırabilirsen belki bişeyler olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Süha petrolün arkasında 2. yada 3. sokaktaydı galiba şahlan oto var.. eski  Nissan Yetkili servisi. Şahlan ustaya bi götür bence.. bir çözüm bulabilir..

Firma Adı ŞAHLAN OTO

Telefon (0.352) 331 19 43 

Adres Yeni San. D.S.İ. Girişi 3. Cadde 84. Sok. No:19 KAYSERİ

İlçe Kocasinan/Kayseri

burdan haritadan bulabilirsin.. haritanın tam ortasında 84. sokak.. yanında bi boşluk alan olan yer..

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=tr&geocode=&q=kayseri&sll=37.0625,-95.677068&sspn=49.891082,81.738281&ie=UTF8&ll=38.732854,35.445746&spn=0.006051,0.009978&t=h&z=17

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) dün şahlandaydım devirdaim değişti bi abimizin kayınbabası olur ali usta.onlarada sordum sıfırı 450 ytl gibiymiş çıkma bulabilirsen daha iyi olur dediler bakalım araştırıyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar söylediğim sorunlar bugün patlak verdi araba hiç gaz yemeyip stop etmeye başladı sorun debimetredeymiş değişmesi gerekiyor kayseride bulamadık fikri olan varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kayseride yetkili Mazda satıcısı da yok ya sinir oluyorum.. geri kalan hepsi var.. ha birde BMW yok :D

Japoncularda felan damı yok.. Japon arabalarında mutlaka uyan parça çıkıyor.. Biz Kayseride Nissan Yetkili Satıcısıyken Vanette farı bulamamıştık.. Isuzu dan uydurmuşlar yaptırmıştı müşteri..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ben sana buradan bidon göndereyim, içini orada sen doldur :D

neyse kardeş bu işin şakası bile insanın kanını dondurduğu için sana bir iletişim bilgisi vereyim, Adem Ustayla irtibata geçersin. İzmitteki yeşil ördeğin sahibinin selamı var demeyi ihmal etme ama, o sana parça konusunda yardımcı olacaktır :);)

Ekinciler Otomotiv

Mimar Sinan Mah. İstanbul Cad. No:16 / 2 Sok. No: 10 Esenler / İstanbul

Telefonu : 0212 568 69 45

Cep Telefonu: 0535 315 57 19

Firma Yetkilisi : Adem Ekinci

Mail: ademusta27@hotmail.com (ademusta27@hotmail.com)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

aracım 1998 model mazda familia aracımda benzinde ve gazda rölanti dalgalanması var.motor alıp verme yapıyor.yani rölanti kısa aralıklarda mesela 800-900 arası dalgalı seyrediyor.bu nedenlede özellikle tüpte soğuken sürekli araç stop ediyor.kelebeği ve hava akış metresini temizlettim.orjinal buji taktım.sorun düzelmedi.malatyada uyduruk bir mazda servisi var oraya götürüp arza cihazına aracı soktum.16 - 17 yaşlarındaki ustanın dediğine göre araç rölanti sensörü arzalıymış.fiyat olarak 300-400 tl arası dediler.ordan malatya sanayisinde bir yere götürdüm.onlardada arza cihazı var o cihazda hava akış metresi arzası verdi.hava akış metresini temizlediler.rölantideki sapma azaldı ama hala devam ediyor.sensör arzası vermedi.burdaki arkadaşlardan yardım bekliyorum ne yapabilirim.malesef malatyada işin uzmanı kimse yok. ayrıca bu sensör temizlenebilirmi .veya başka bir parçadan kaynaklı arıza olabilirmi.bu rölanti sensörünün fiyatını bilen arkadaşlardanda yardım bekliyorum.saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...