Jump to content

Frene basılca rolanti düşüyor stop ediyor.


Evren35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar iyi aksamlar. Aracım 91 model otomotik mazda 323. Bugun aracımın kaloriferindeki tıkanıklıgı temizletmek için makineye taktırdım temizlettim. radyatör suyunu değiştirip antıfırız koydu. Aracı aldıktan sonra arac viteste (D) yada (p) oldugunda frene bastıgımda rölanti cok düşüyor araba stop ediyor. Bunun sebebi nedir bana yardımcı olurmusunuz.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemelen frene basınca vakum için ek güç alıyor bu durumda ya akünüz yada büyük ihtimalle şarz dinamonuz yeterli enerjiyi (akımı) üretemiyor, ateşleme zayıfladığı için araç rölantisi düşüyor. AKÜ-Şarz dinamosu ikilisini elektrikcide kontrol ettirin, sorun hallolur, malüm havalar soğudu daha fazla akıma ihtiyaç var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üşenmeden bu saatte kaputu açtım fenerle. Arabayı calıstırdım ince siyah bir hortum yerınden cıkmış hortumun ucuna dokuntugumda hava geliyordu cıktıgı yeri buldum rolanti biraz toparladı yarın gündüz gözüyle daha dikkatli bakıp baska bir yer daha varmı inceleyip onarmaya calısacagım. Cevap verip yönlendirdiğiniz için teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kalorifer bakım-onarım esnasında fren vakum hortumu yerinden çıkmış gibi anlaşılıyor, gündüz gözüyle tekrar bakmalısınız, hava kaçırıyor olabilir, Westinghause hava almazsa frenler sertleşir veya boşalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çıkmış olan hortum büyük ihtimalle karbüratörle alakalıdır veya rölanti düzenleyici motorlardan birine, bu motorlar direksiyonu çevirdiğinizde, klimayı açtığınızda devreye giren ve rölantiyi yükselten düzeneklerdir ama frene basılınca rölanti düşmesi çok ilginç bir sorun, ben hiiç raslamadım, bir yerlerden vakum kaçağı olabilir diyorum bunun dışında hiçbir fikrim yok malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...