Jump to content

Mazda'dan 30. Yıldönümüne Özel Mazda MX-5


Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

https://www.mazdaclubtr.com/gallery/album/188-mazda-mx-5-30th-anniversary-edition/

İlk kez 1989 yılında yollara çıkan Mazda MX-5 Miata, 30’uncu yaşını sınırlı sayıda üretilecek özel bir versiyon ile kutluyor.

Markanın Chicago Otomobil Fuarı’ndaki standını süsleyen Mazda MX-5 Miata 30th Anniversary Edition adındaki bu özel versiyondan sadece 3000 adet üretilecek ve MX-5’in hem soft-top hem de katlanır sert tavanlı RF versiyonlarında sunulacak. Amerika’ya özel satışa sunulan 500 adetlik stoğun hepsi saatler içinde satıldı. Geriye kalan 2.500 adetlik global stoğun da aynı hızla satılması bekleniyor. Hiç şüphesiz özel serinin en dikkat çekici özelliği Racing Orange adı verilen parlak turuncu gövde rengi. Koyu füme renkli 10 kollu jantlar ve turuncu renk Brembo fren kaliperleri de bu özel Mazda’nın dikkat çekici görüntüsünde pay sahibi olan detaylar arasında. Mazda MX-5 Miata, dünya çapında MX-5 Cup yarışçıları tarafından kullanılan hafif alaşımlı RAYS ZE40 jantları ve Bilstein amortisörleri ile çevik bir karaktere sahip. 

Mazda MX-5 Miata iç tasarım

Otomobilin kabini de siyah ve turuncu renk kombinasyonunun yarattığı kontrast görüntü ile dikkat çekici bir görünüme sahip. Recaro imzalı koltukları alkantara ve deri ile kaplanarak turuncu şeritlerle süslenen MX-5 Miata 30th Anniversary Edition’ın kaputunun altında ise 181 beygir gücünde 2.0 litrelik atmosferik motor görev yapıyor. 


Tüm haberi görüntüle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...