Jump to content

Car and Driver, Best Compact SUV


AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Amerikan Car and Driver dergisi Subat 2019 sayisinda Mazda CX-5'i "Best Compact SUV" (En iyi kompakt SUV) seçti.  Abonesi oldugum dergiden direct alinti yapacagim.

"The compact Mazda continues to dominate in a class created by the family-SUV founding fathers, Honda, Subaru and Toyota.

All politics is self-interested.  That's why you don't often see corporations clamoring for stricter environmental regulations or megawealthy people arguing for tax increase in the top bracket (exceptions noted).  So when we tell you that the Mazda CX-5 is the best compact crossover for sale today, it's not only because we believe it to be true.  It's also because we hope that by rewarding this particular brand of excellence, we'll encourage more of it.

There are other strong contenders in the CX-5's class this year.  The Jeep Wrangler, for instance, is a superlative vehicle but so committed to its particular mission that we can't recommend it for everyone.  The Subaru Forester is new for 2019 and competent in every way, engineered for the desires of Subaru's clientele.  Toyota's RAV4 is also compelling, with a fresh design and meaningfully improved driving dynamics.  But the Subaru is Ted Cruz dull, and the Toyota is satisfying, not engaging.

The Mazda is different.  It provides luxury-grade interior refinement at solidly nonluxury prices; ride and handling that feel sized up from a Miata, rather than dumbed down for mass-market appeal; and an exterior that bucks the boxy conventions of its segment in favor of something significantly more elegant.  But most of all, there's the sense that the CX-5 was designed for people like us - people who love to drive.  That's a platform we can get behind."

Makale Mazda CX-5'in bugün satilan en iyi kompakt crossover (veya SUV) oldugunu yazarak basliyor.  Kompakt SUV sinifinda güçlü adaylar oldugunu söylüyor.  Örnegin, Jeep Wrangler çok iyi bir araç ama çok fazla kendi amacina odaklandigini ve bu nedenle herkese tavsiye etmediklerini yaziyor.  Subaru Forester'in Subaru müsterileri için yeniden tasarlandigini ama çok monoton oldugunu söylüyor.  Diger bir aday olan Toyota RAV4'ün yeniden tasarlandigini ve tatmin edici oldugunu ama çekici (veya sempatik) olmadigini yaziyor.

Mazda farkli.  Lüks bir iç tasarimi lüks olmayan fiyatlarda sunuyor.  Sürüsü ise Mazda Miata ile karsilastiriliyor.  Bu segmentte çok yaygin olan kutuyu andiran dis tasarim yerine çok daha elegan bir dis tasarim sunuyor.  Fakat, herseyden daha önemlisi su hissiyattir, CX-5 bizim gibi insanlar için için tasarlanmistir, yani araç kullanmaktan hoslanan insanlar.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-5 geçenn senede Best Car of The Year 2018 seçmelerinde ilk 3 e girmişti Volvo XC60 ve Range rover Velar ile birlikte.  Volvo xc60 sonrasında yılın arabası seçilmişti.

 

Bu tabloda CX-5 in yıllara göre satış rakamları veriliyor ABD için. 2016 ile 2018 arasında yani yeni kasanın çıktığı 2017-2018 döneminde önceki yıla göre %34 oranında artış görülüyor.

Mazda
CX-5
2018 150.622
2017 127.563
2016 112.235
2015 111.450
2014 99.122
2013 79.544
2012 43.319

Buda Avrupada Subaru Forester, Honda CRV ve Mazda CX-5 satışlarını yıllara göre gösteren grafik.

Ekran Alıntısı.JPG

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mehmet Özdemir :

sevgili @AKayhan bey, müsait bir zamanınızda türkçe çevrisini yaparsanız, ana sayfamızda paylaşmak isteriz.

"Kompakt Mazda, aile SUV'sinin babalari Honda, Subaru ve Toyota tarafindan yaratilan bir sinifta egemen olmaya devam ediyor.

Tüm politika çikarcidir.  Bu nedenle, sirketlerin daha sert çevre yönetmelikleri için yaygara yaptigini veya mega-zengin insanlarin en üst vergi diliminde bir vergi artisi için münakasa ettigini pek görmezsiniz (istisnalar olabilir).  Böylece biz size Mazda CX-5 bugün satilan en iyi kompakt SUV'dir dedigimizde, sadece buna inandigimiz için degildir.  Ayni zamanda, bu belirli kusursuz markayi ödüllendirerek umuyoruz ki daha fazlasi için de özendirecegiz.

Bu sene CX-5 sinifinda baska güçlü rakipler de var.  Örnegin, Jeep Wrangler üstün bir araç ama kendi özel misyonuna o kadar odaklanmis ki onu herkese tavsiye edemiyoruz.  Subaru Forester 2019 için yenilendi ve her konuda basarili, Subaru müsterilerinin isteklerine göre gelistirildi.  Toyota RAV4 de zorlu bir rakip, temiz bir tasarim ve anlamli bir sürüs dinamigine sahip.  Fakat, Subaru çok monoton ve Toyota tatmin edici ama çekici (sempatik) degil.

Mazda farkli.  Lüks sinif bir iç tasarimi lüks olmayan fiyatlarda sunuyor; yolda gidisi ve sürüsü ise kitleleri tatmin etmek yerine Mazda Miata ayarinda.  Bu segmentte çok yaygin olan kutuyu andiran dis tasarim yerine çok daha elegan bir dis tasarim sunuyor.  Fakat, herseyden daha önemlisi su hissiyat, CX-5 bizim gibi insanlar için tasarlanmis, yani araç kullanmaktan hoslanan insanlar.  Biz bu platformun arkasina geçebiliriz."

 

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

Oralarda servis ağı sağlam belli ki. Bu kalite ve dolulukta bu kadar az satmasının sebebi başka ne ola ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...