Jump to content

3D yazıcı ile 24 saatte komple bir mahalle inşa edilecek


Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Üç boyutlu yazıcıların mimaride kullanıldığına defalarca şahit olduk. Mimari stüdyolar yenilikçi 3D yazıcı teknikleri ile çok pratik şekilde evler inşa etmenin yolunu bulmuş durumdalar. Bu alandaki en iddialı proje Güney Amerika’da bir yerlerde gerçekleştirilmekte. Şimdilik lokasyonu verilmeyen bir yerde, 50 çiftçi ve dokumacıdan oluşan küçük bir topluluk 24 saat içinde üretilecek yeni evlere kavuşmayı bekliyor. Bu yaz inşa edilecek evlerin özelliği, üç boyutlu yazıcı araçlarla imal edilecek olmaları.

Proje San Francisco mrkezli tasarım firması Fuseproject, kar amacı gütmeyen ev projeleri kurumu New Story ve bir inşaat teknolojileri şirketi olan ICON ile birlikte tamamlanacak. Proje tamamlandığında, evlerin inşa edildiği yer de açıklanacakmış. Fuseproject proje ile ilgili yaptığı resmi açıklamada, bu topluluk için en çok işe yarayacak ve çevre için en uygun barınma çözümünü geliştirmek için uğraştıklarını belirtiyor: “3D yazıcı teknolojisini ve sıradışı tasarım yaklaşımını kullanmamızın sebebi; iklim, aile yapısı ve evlerin büyük bir komünite yaratmada oynadığı rol ile ilgili önemli sorunları çözmemize fırsat veriyor olması.”

Fuseproject’in kurucusu Yves Béhar, New York Times’la söyleşisinde “Duvarlara farklı işlevleri görecek biçimde şekil verebilrisiniz. Mesela keskin köşeleri olmayan bir duş kabini oluşturabilirsiniz” diyor. Evlerin inşası için devasa bir 3D yazıcı araç kullanılacak. Bu da düşük maliyetli, yapısal olarak sağlam ve özelleştirilebilir bir projeye imkan sağlamakta. Ev sahipleri isterlerse kendilerine verilen esnek planlama olanağını kullanarak iki veya üç oda isteyebiliyorlar. Dış beton farklı renklerle boyanabiliyor ve evler böylece birbirinden farklılaştırılabiliyor.

Firma bu projeyi ayda 200 dolardan daha az para kazanan aileler için çevresel ve fiziksel tehditlerden koruyucu bir çözüm olarak geliştirdiklerini belirtiyor. Fakir ailelerin yüksek materyal ve inşaat maliyetlerini karşılayamadığı, yükselen konut fiyatları ile başedemedikleri hatırlatılmakta. Konu ile ilgili konuşan New Story CEO’su Brett Hagler ise şunları aktarıyor: “Geleneksel yöntemlere karşı savaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Çizgisel teknikler hiçbir zaman güvenli evlere ihtiyaç duyacak milyarlarca insana deva olamayacak. Varsayımlara meydan okumak, verilere dayanarak çalışmak ve yenilikçi fikirlere dayanarak hesaplanmış riskler almak daha çok aileye en iyi çözümleri sağlamayı mümkün kılacaktır.”

 

 

Kaynak: https://www.xtrlarge.com/2019/05/12/3d-yazici-ile-24-saatte-mahalle-insa/

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demir işçiliği olacağını sanmıyorum. 

iki duvar arasına çapraz sıktıkları malzeme demir görevini görüyordur diye düşünüyorum.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...