Jump to content

Mazda 6 Sport Hakkında Bilmek İstedikleriniz .


mbonat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,  6 yılı aşkın süredir Mazda 6 Sporta sahibiz. Gerek yerli gerek yabancı forumlardan mazda 6 gh-2 hakkında oldukça araştırma yaptım . Özellikle yerli kaynaklarımızda bu araç hakkında bilgi eksiklikleri var . Bilinmeyen keşfedilmeyen özellikleri var. 6 yıldır kullandığımız için nerdeyse herşeyini biliyoruz . Sizlerle kullancı deneyimimi paylaşmak isterim . Mazda 6 hakkında sormak istediğiniz kafanıza takılan sorular varsa cevaplayabilirim . 

Çok merak edilen sorularla başlayalım .

1- Yakıt Tüketimi Nasıl ?

Mazda 6 2011 yılında Lf-disi direk enjeksiyonlu motorla ülkemize geldi . Bu motor selefine göre hem daha az yakıyor hemde daha performanslı . Uzun yolda hacimin etkisiyle oldukça az yakıyor . Bu bayram Yozgat seyahatimizde  4 kişi + bagaj klima açık Sakarya-Bolu arası genelde 120 km/saat sabit Bolu Ankara arası genelde 160 km/saat üstünde yol alıp Ankara Yozgat arasıda 120 km/saat sabit hızla gittik . Giderken yakıt tüketimimiz 6.9 iken dönerken 6.8 yaktı 

Şehir içinde aracı genelde babam kullanıyor . Her zaman aynı yerden ve pompadan benzin alır . 8-9 lt arası yakıyor. Ben kullanırsam 10-11 arası yakıyor. Klima her zaman auto modda açık şekilde kullanıyoruz. .

2- Kronik sıkıntıları var mı ?

Aracı 6 yıldır kulanıyoruz . Sarf malzeme dışında değiştirdiğimiz bir parçası olmadı . Kronik denilebilecek tek sıkıntısı direksiyon soyulması nerdeyse tüm mazda 6 sportlarda var.

3- Yürütme Masrafları Nelerdir ?

Şu zamana kadar bir arıza çıkarmadığı için yürütme masrafı oldukça düşük . Vergi dilimi bu sene itibariyle alt sınıfa indiği için geçen seneye oranla daha az vergisi var.

4- Donanımı Nasıl ?

Türkiye'ye gelen 2011 sonrası mazdalar oldukça dolu .18 jant, Rvm,kör nokta, iç denetlemeli alarm , anahtarsız giriş ve çalıştırma , deri elektrikli ısıtmalı hafızalı koltuklar , sunroof ,bose ses sistemi , bluetooth üzerinden arama yapma ve müzik dinleme ,sesli komut 6 lı cd değiştirici ve aux , bixenon adaptif farlar ,led stoplar, elektrikli katlanır aynalar, hız sabitleme , kararan ayna , yağmur ve far sensörü gibi özellikleri var. 

5- Ses durumu nedir ?

Şu ana kadar trim sesi gelmedi . Motor sesi performanslı kullanmadığınız zaman neredeyse hiç gelmiyor aracın çalıştığını bile anlamıyorsunuz. Performanslı kullanımda 2.0 atmosferik motorun sesi yüz güldürüyor. 

Uzun yolda lastik sesi geliyor 2017 model golfümle karşılaştırsam golfte daha çok lastik sesi geliyor. Rüzgar sesi çok az  .

6-Motor-Şanzıman Nasıl ?

Motor şanzıman uyumu gayet güzel tork konventörlü şanzıman konforlu ve ekonomik sürüşe  göre adapte edilmiş . O yılların tk şanzımanlarını düşünürsek rakiplerine göre hızlı vites atıyor fakat günümüzün yeni nesil şanzımanlara göre yavaş kalıyor. Şanzıman manuel modda ipleri sizin elinize veriyor . Şanzımanın s modunun olmasını isterdim onun yerine manuel modda kullanıyorum .

7- Çevreden gelen tepkiler 

Genelde çevreden olumlu tepkiler alıyoruz.  Aracı daha önce görmeyenler dikkatlice bakıp arabanın modelinin ne olduğunu anlamaya çalışıyor . Sokakta çok görülen bir araba olmadığı için oldukça ilgi çekiyor. 

8- Konforu nasıl ?

Bildiğim kadarıyla sport donanımda normal versiyonlara göre spor yay farkı var . 40 yanaklı lastik ve spor yaya göre konforu güzel. 

9- Yol tutuş ve sürüş hissiyatı 

Direksiyonun sürücüye olan tepkileri çok güzel . 2017 model golften inince gerçekten bir araba sürdüğünüzü anlıyorsunuz. Özellikle lastik değişiminden sonra yol tutuşu çok başarılı oldu bu kadar büyük bir arabanın böyle yol tutması şaşırtıyor. 

10-Bilinmeyen ilginç özellikleri: 

Fabrika çıkışlı alarm bulunan araçlarda alarm sirenini serviste kodlatarak açıp kapatma onay sesi vermesini sağlayabiliyorsunuz. 

Sert frende dörtlülerini yakıyor

Kışın manuel modda 2. viteste kalkış yapılabilirsiniz.

koltuk hafızasını akıllı anahtara tanımlayabiliyorsunuz

sesli komutu kullanarak arama yapılabiliyor.

bluetooth müzik dinleme birçok mazda 6 sahibi bu özellikten habersiz

alarm iç denetimini kapatma 

anahtarı bagajda unutursanız siren ile uyarı veriyor. 

mekanik anahtarla araba çalışırken kapıları kitleyebilirsiniz

11- Eksileri

1-Kesinlikle ilk sıraya aracın multimedya sistemin çok eski gözükmesini koymalıyız. Aracın yenilikçi tasarımına kesinlikle yakışmıyor . Bu konu hakkında oldukça fazla araştırma yaptım. Aftermarket multimedya takılabilir fakat bose u tam anlamıyla destekliyecek bir sistem bulamadım . Yurtdışı versiyonlarında dijital yayın için tasarlanmış ekranlı multimedyalar var. Ülkemiz dijital yayına geçerse retrofitini yapmayı düşünüyorum 

2- Siyah Deri Koltuklar

Kışın koltuk ısıtmayla çok keyifli oluyorlar . Ancak yaz ayları için aynı şeyi söyleyemem . Çözüm olarak llmuarın en kaliteli filmlerinde olan air80 cam filmi yaptırdım . Fakat yinede yazın ısınıyorlar .

3- Direksiyon derisinin soyulması . 

Aracım daha 60 binde olmasına rağmen direksiyonunda aşınmalar var kronik bir sorun fakat sinir bozucu . 

4-Şanzımanın s modunun olmamaması 

 

Şimdilik aklıma gelenler bunlar 

 

 

 

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Mehmet Özdemir :

çok faydalı bir bilgilendirme olmuş, tebrikler. LPG uyumlu değildi diye hatırlıyorum

Aslında lpgye uyumlu prins gibi markaların lpg kitleri var araca özel olarak geliyor. Araca özel olduğu için çok az sorun çıkartıyor , ayar problemi olmuyor.I Aracın kendi enjektörlerini kullanıyor . Dejavantaj olarak kitin fiyatı pahalı ve normal sıralı sistemler kadar tasaruf sağlamıyor. Biz yıllık 5-8 bin km yaptığımız için lpg düşünmedik. Yeni lpg kitleri çok başaralı uzun süre sorunsuzca kullanılabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Bluetooth la müzik nasıl dinleniyor. Aracı bugün aldım ama bluetooth u eşleştiremedik bile, menü fransızcaydı, biraz kurcaladım almanca oldu, ingilizceye geçemedim bir türlü. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sesli komut tuşuna basıp ingilizce konuşursanız (bluetooth setup, bluetooth, pairing options, options vb. kelimeler söyleyin) araç ingilizce konuştuğunuzu algılayıp bütün menüyü ingilizce yapacaktır.

bluetooth eşleştirmesi bende de benzer şekilde olmuyor. araç cihaz listesinde gözükmüyor ya da araç telefonları göremiyor. bende aux çıkışı olan bir bluetooth kulaklık modülü (samsung) vardı. onu aux kablosuna bağlayıp kullanıyorum fakat mutlaka bir çözümü vardır. forumda bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta serviste yardımcı oldular. Telefonumu eşleştirdim, müzik de dinliyorum, anlattığınız dil ayarı ilginçmiş, teşekkürler

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim aracı aldığımız ilk gün kurcalarken dili almanca olmuştu. sesli komutta ingilizce birşeyler söylenirken araç "ingilizce dili algılandı, menü dili ingilizce olsun mu?" tarzı birşey sormuştu.

bluetooth eşleştirmesini serviste nasıl hallettiler acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aux menusunde bluetooth var. Ordan pairing yaptık, biraz uzun sürese de eşleşme oldu. Araç çalışır durumdaydı, şifre istedi, şifre olarak da 4 tane 0 girdik.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende o menü malesef tepkisiz. yani eşleştir diyorum gerisinde tık yok ve bir kaç saniye sonra ana menüye geri atıyor. sanki bluetooth menüsü var fakat anten yokmuş gibi. (aracın ilk sahibinin eşleştirdiği telefonu listede görmüştüm ama. zamanında kullanılmış yani)

hali hazırda harici bluetooth-aux aparat ile kullandığım için üstüne düşmedim. servise gitmeden halledebileceğimi bilsem uğraşacağım fakat işin gerçek sebebini bulamadım. internette de yazılanlar fayda sağlamadı. araç çalışır durumdayken ve vites p konumundayken tekrar deneyeceğim. (araç çalışırken vites P'de değilken bagaj açmıyorsa aynı şekil bluetooth bağlamıyor olabilir nazlı yarim 😂)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Lupara :

Bir Mazda 6'ım olsaydı da direksiyonu soyuk olsaydı 😢

çiçek gibi araba sattık almadınız , püüü 

Gitti iki gözümün çiçeği

kim bilir kimler var şimdi kalbinde 

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Zealot :

çiçek gibi araba sattık almadınız , püüü 

Gitti iki gözümün çiçeği

kim bilir kimler var şimdi kalbinde 

Sormayın. Öyle bir ters zamandı ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...