Jump to content

Mazda3 Ön tamponda delik


mare101
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar. Daha geçen Cuma günü yıllık bakım işini halletmiş ve keyfim yerindeydi ki, bu sabah ön tamponda bir delik fark ettim. Bu durumun nasıl meydana gelebileceği ile ilgili bir sürü senaryo geçti kafamdan ve sol tarafıma ve benden biraz daha ileriye park etmiş bir aracın sağ kapılarından birinin aşırı hızla açılmasının sebep olmuş olabileceği sonucuna vardım.

İİlginçtir, bir önceki aracım olan Opel Astra'nın da arka tamponunda bundan daha büyük bir delik oluşmuştu bir kaç yıl önce. O zaman, bu hasarı Auto King'de yaptırtmış ve sonuçtan memnun kalmıştım. Bu kez ise ,boyanın simli olmasından ötürü yetkili servise gitme fikri bana daha doğru gibi geldi ve servise gidip durumu gösterdim. Kısmetse önümüzdeki hafta halledilecek,Bu durumda ön tamponun yarısı belki de tamamı boyanacak ama olsun, neticede tampondur, olur böyle şeyler diyorum.

Allah hepimizi daha büyük hasarlardan, kazadan beladan korusun.

IMG_20190709_152855.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun hocam, benim ön tampon da komple boyalı çünkü köpek yedi:) bana uzun vadede kaskosu şusu busu bi 8-10 bin liraya mal olacak gibi. 1600 liralik kaskom 3 bin küsür lira oldu. tampon boyanmış oldu vs..

sizinkini de iki ayaklı bir tanesi yapmış ucuz kurtarmışsınız. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Sadece kapı çarpması değil de sanki kapı açıkken araç hareket etmişte çarpmış gibi. Onu delmek beceri ister çünkü. Veya farklı bir şey de olabilir tabi.
Valla bu kriter olmasın tabi ama ben bir kere autoking maslakta ön tamponu yaptırdım bir daha da gitmem. Sıkıntı yaşadım tekrar boyattım vs vs. Tabi dediğim gibi kriter olmasın memnun kalan da çok. 

@Katil Balina hocam bazı sigorta şirketlerinde tek hasara kadar hasarsızlığı bozmama gibi bir durum var. Mesela benim kaskom ilk hasarda bozmuyor, sonraki hasarda tek kademe bir sonraki hasarda iki kademe gibi düşürerek gidiyor. Kasko yenileme dönemine yakın kullandım. Acaba fiyatı yükseltirler mi diye düşündüm ama makul fiyatlar geldi. 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam bende yapıştırdılar en üstten yeni fiyatı. neymiş hasarı kimseye rücu edemiyorlarmış. cebimden yaptırsam uzun vadede daha karlı olurdum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben mümkünse yetkili serviste, kaskoyu devreye sokmadan bu işi halletmek istiyorum. Aslında, biraz zamana bıraksam bir süre sonra kanıksarım bu hasarı ama şu anda gözüme batıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence servıse hiç gitmeyin dosya açılmasın gerek yok satarken servis kayıtlarında görünür Sonra önden darbe almış muamelesi yaparlar, yaptırcaksanız da fotolayın. Sanayi de komple tamponu 500 600 tl boyarlar. Sanayıde cok ıyı ustalar var Ya da Autokıngde  mını hasarlarınızın hepsını kullanın 3 boya 2 dogrultma geri kalanını elden nakıt verın 200-300 tl felan komple tamponu boyasınlar hem tramere de gırmez  O sekılde oluyor mını onarım kullanıp bıraz da nakıt verınce tüm parçayı boyuyorlar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Ön tampondaki delik hasarının onarımını yetkili serviste yaptırttım. Sormadım ama sanırım tampon komple boyandı. 708 TL ödedim. Kaskoyu kullanmadan cepten ödemek daha mantıklı gibi geldi bana. 

IMG_20190718_165005.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...