Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Reflex Hoparlör Sorunu


azrul
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar daha önce başına gelen oldu mu bilmiyorum ama sol ön hoparlör patlamış.ses aşırı cızırtılı geliyor baslarda.Bose ses sitemi olanlar yapıştırma çözümü bulmuş galiba ama bizimkiler de farklı bir hoparlör var galiba.Orjinale yakın  ses almam için herhangi bir marka hoparlör öneriniz var mı acaba. Bir de bu konulardan hiç anlamam.Aynı bassı almak için sadece hoparlör değişmek yeterli değil mi.Anfi falan diyen oldu ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızın garantisi devam ediyorsa serviste ücretsiz değişim yapılabilir. yok değilse hoparlör ölçülerini baz alıp kaliteli markalardan yeni bir hoparlörle değiştirebilirsiniz. eliniz yatkınsa kendiniz bu değişimi gerçekleştirebilirsiniz.

ayrıca anfi falan diyenlere aldırış etmeyin, iyi bir hoparlör alırsanız eskisinden daha düzgün ses alabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim Mehmet bey cevabınız için. Aracın 5 yıl garantisi devam ediyor ama kocaeli haldızlar yüzünden buraya yazmak zorunda kaldım. Hoparlör için garantiye girmez diyip başlarından savdılar. Ancak sağolsun İstanbul musluoğlu servisi garanti kapsamında değişeceklerini söylediler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, azrul :

 İstanbul musluoğlu servisi garanti kapsamında değişeceklerini söylediler. 

o zaman garanti kapsamında değiştirin hocam, boşa uğraşmayın. benim bose'ler de patladı, garanti kapsamında değişti. 

yeni versiyonlarda koruma gibi bir şey yapıldı. değişim olursa onu da eklerler umarım.

bu türden hasarlar çoğunlukla arabayı yıkamaya vermekten kaynaklanıyor. sağolsun ahlaksız çalışanlar oraya buraya tazyikli su tutarak yıkıyor kapıyı, dolayısıyla içeri su kaçınca hoparlörler de yapışkanlarından ayrılarak cızırtı yapıyor. tamir denilen sey de kaliteli slikonla tekrar yapıştırmak. çok zor bi iş de degil ama burada sorumluluk biraz da mazda'ya ait. demek ki yeterince korumamiş hoparlörleri diye düşünüyorum ama garibanlar ne yapsın kapıya tazyikli suyu düşünememiş olabilirler:) zaten bu şikayet dolayısıyla bayağı hırpalanmışlardır ya neyse..

size de değişim vermişlerse eğer hakkınızı kullanmaktan çekinmeyin.

tavsiyem, elinizden geldiğince de artık yıkamacılara arabayı vermeyin. kullandıkları kimyasallar berbat. 3. nesilde direksiyondaki logosu sıyrılanlar bile var. daha üç dört yaşında 100 bin km'ye gelmemiş araçlarda kozmetik sorunlar yaşanıyor. 

şahsen bir-iki yıldır yıkamacıya vermiyorum aracı. dışını bi haftasonu falan kendim yıkıyorum benzincide hatta iki üç ayda bir de cilalıyorum. içini de aldığım black&decker cakmakli süpürge ile hallediyorum. iç aksamı da würth slikon spreyi ile siliyorum. tüm bunlar max 2 bilemedin 3 saat sürüyor. hem kafam dağılıyor hem de aracı temiz tutup kasaplardan uzak tutuyorum:))

geçmiş olsun.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bu durum kronik bir sorun. Benim önce sol hoparlör patladı sonra sağ hoparlör. Sol hoparlör patladığında kapıyı kendim söküp hoparlörü çıkardım ve japon yapıştırıcısi ile hoparlörün metala tutunan yerini ki oradan ayrılıyor (patlıyor diyelim) yapıştırdım. Sağ tarafinda başına aynı iş geldi bu sefer garantiden yenisini istettim hemen değiştirdiler. Sağ hoparlör sökülünce diğer hoparlördeki gibi bir durum söz konusu idi küçük daire demir kısma tutunan yer ayrılmış. Bu arada aracı kendim yıkıyorum. Yıkamacıya vs verdiğim çok nadirdir. O bakımdan  bu durumun yıkamacı ile değilde hoparlör ile  ilgisi olduğunu düşünüyorum. 

Bu arada sol hoparlör tekrar patladı yakın zamanda söküp tekrar yapıştırdım. Umarım bir daha patlamaz.🙃 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...