Jump to content

3.Nesil Mazda3 için Falken ZIEX / ZE310 Ecorun 215/45/R18 - 93W


Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlk hafta izlenimimi aktarayım. Bir Cumartesi sabahı sessiz sedasız değiştirsem de ailede herkes değişikliğin farkına vardı. Konforun artması ve lastik sesinin azalmasını herkes hissetti. Ben de 2 gündür yakıt tüketiminde önemli bir azalma gözlemliyorum. Şöyle ki;

Sahil yolunda hız sınırı 70 tir. Bundan dolayı o düz yolda 77 ye ayarlarım hızımı ve o şekilde sürerim. Çoğunlukla 4-5 arasında değerler tüketir anlık olarak ama dün ilk defa 3.8 de uzun süre sabit kaldı. Herhangi bir rüzgar veya eğim yoktu. 

Buna ek olarak yolu tutuşta önemli bir artış gözlemliyorum. Bir hıza çıkma ve durmada önemli gelişmeler var. Sanki eskiden sürekli patinaj çekiyormuşum hissine kapıldım. Şimdi araç yere tam bastığı için güç yola çok az kayıpla aktarılıyor gibi. Böyle olunca da hızlanma çok daha iyi gerçekleşiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

PS3'ler bizim ölçülerde F sınıfı yakıt verimliliği olması lazım. A ile G sınıfı arasında ölçüye göre %8-10 arası bir fark oluyor, birde kategoriler arası artış doğrusal değil, D'den itibaren (sarı işaret) yakıt verimliliği artan oranda artıyor. Sabit hızda %5-6 gibi bir düşüş olabilir yakıtta.

Sırf şu yüzden bile PS3'ler bizim araçlar için çok lüzumsuz.

https://www.national.co.uk/information/complete-guide-to-tyre-labelling

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üzerindeki eski lastiklerin etiket verileri neydi bilmiyorum ama Falkenlerinkini ilk mesajda paylaşmıştım. 2010 Mazda3 te kullandığım ve çok memnun olduğum Goodyear Efficientgrip ile (ebatları çok farklı olmasına rağmen) yakın verilere sahip olması da etkendi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.09.2019 at 19:28, Tarahumara :

Üzerinde Michelin ler var fabrika çıkışı. Aldığım günden beri şikayetçiyim bu durumdan. Üstelik yenisine 1,000 küsür tl para istiyorlar. 250 tl etmez gözümde. 

Yeni PS4 almış biri olarak bir sonraki lastik için tavsiyelere bakayım :) :)

Hayırlı olsun @Burak
  Kazasız belsasız sürüşler dilerim.  

 

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

2000 küsür kilometrelik bir seyahat sonrasında izlenimlerimi aktarayım. -5 ile 18 derece arasındaki tüm ısılarda kullandım bu seyahat boyunca. 0 altı sürüşlerimin bir kısmı toprak ve taşlı yollarda olunca tutunma çok sorun olmadı ama asfalta çıktığımda da yollarda hiç sorun yaşamadım. ABS'nin bir kere bile devreye girdiğini hatırlamıyorum. Tabii bunda yol boyunca yağmur olmamasının etkisi de var.

Uzun sürüş ve 7 derece üstü şartlarda ise asfalta da bağlı olarak seste ciddi azalma hissettim bir önceki lastiğe göre. Özellikle biraz hız yapıp ısınınca yol tutuş ve konforun artışını gözlemlediğimi düşünüyorum. 

Yakıt sarfiyatında ise önemli bir gelişme gözlemledim uzun yolda . Aracın tam dolu ( 4 kişi + tam bagaj ) olması sebebiyle İstanbul - Adana arasını daha önceki ortalamadan yüksek bir seviyede bitirmeme rağmen ( Önceki 5.7, bu sefer 5.9 ) özellikle Tuz Gölü civarındaki tam düz yollarda 99 sabit hızla 4.3 leri sabit olarak gördüm (Yani yokuş aşağı anlık düşük rakamlar değildi). 

Bir sonraki denemem İstanbul - Akçakoca olacak. Orada da 5.7 seviyelerini yakaladığımı hatırlıyorum eski lastik ile, bakalım bu lastik ile nasıl bir değer elde edeceğim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...
15.09.2019 at 19:22, Burak :

Uzun bir süredir ertelediğim lastikleri sonunda aldım

Hocam bu aracın orjinal ebatları 225/45/18 sizin lastikler 215/45/18 biraz fark oluyor hissediyor musunuz acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, kaan-kahraman :

Hocam bu aracın orjinal ebatları 225/45/18 sizin lastikler 215/45/18 biraz fark oluyor hissediyor musunuz acaba

tam tersi. aracın orjinal ebatları zaten 215/45/18. 

bazen yokluktan misal ben kışlıklarda 225/45/18 kullanıyorum. her markada orjinal ebat kışlık bulamıyorsunuz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

Herkese selamlar. Aracımla ilgili bir çok konuda foruma okuyucu olarak zaten başvuruyordum. Artık katılımcı olmanın vakti geldi sanırım. Falken lastiklerle ilgili biraz sorunum var, hazır konusunu bulmuşken farklı kullanıcılardan fikir almak istedim. 4919 üretimi lastikleri aracıma mart ayında taktırdım balans sorunu dışında herşey çok güzeldi. Sessizlik ve konfor konusunda gerçekten başarılı bir lastik. ama 3 kere farklı yerlerde balans yaptırmama rağmen titreşim sorununu yasal hız sınırları içinde anca çözebildim 130dan sonrası için aynı sorunum hala var PS3 lerdeki o yağ üstünde kayıyormuş hissi yok artık aracımda. ayrıca Falken lastiklerin viraj ve fren performansı vasata yakın. ABS çok çabuk devreye giriyor, öyle ki denememe rağmen aldığımdan bu yana acil durum flaşörleri devreye girmedi. virajlar konusunda da limitlerin düşük olduğunu düşünüyorum. bildiğim ve sevdiğim ve araçlarımı denediğim bazı virajlı yollar var. virajları alabiliyorum ancak çok güven hissi vermiyor. Garantiye yollamayı düşünüyorum ancak dönüşe bağlı olarak bu lastikleri satıp goodyear veya bridgestone a geçmeyi düşünüyorum. Falkende titreşim ve balans konusu dışında benzer sorun yaşayıp çözüm bulabilmiş olan var mıdır? cevaplarınız için şimdiden teşekürler   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok okudum bu yerli Falken'lerin balans sorununu, aynı sorun Petlas'larda oluyor. Garantiye mutlaka yollayın, balans sorunu olanlar değişecektir.

Sizin eski Ps3'leriniz pek sertleşmemiş belli ki. Burda değiştirenlerin hepsi taş haline gelmişti ve kayma problemleri vardı, bende de sıkıntı var PS3'lerde. İlk etapta neden Falken'e geçtiniz acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, esperi :

Garantiye yollamayı düşünüyorum ancak dönüşe bağlı olarak bu lastikleri satıp goodyear veya bridgestone a geçmeyi düşünüyorum.

Garantiye yollayın tabii. Ben balans problemi yaşamadım. Aldıktan sonra bir hayli de uzun yol yaptım, farklı yük ve hızlarda test ettim sıkıntı olmadı. @Tarahumara sende durum nedir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

PS3 ön lastikler dıştan parçalanmaya başlamıştı ve virajlarda kaymalar başlamıştı ama balansı mükemmeldi ve gerçekten yağ üstünde kayar gibi gidiyordu aracım. Falkeni ses ve konfor konusundaki yorumlardan ve tabiki fiyatından dolayı tercih ettim. ses ve konfor konusunda beklediğimi buldum ama fren viraj ve balans komple sorunlu bana sorarsanız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Burak :

Garantiye yollayın tabii. Ben balans problemi yaşamadım. Aldıktan sonra bir hayli de uzun yol yaptım, farklı yük ve hızlarda test ettim sıkıntı olmadı. @Tarahumara sende durum nedir ?

Bende hiçbir sorun yok abi. Yag gibi akıyor. Ps3 lerden kurtuldugum her gune şükrediyorum. Ne balans sorunum var. Ne de viraj, performans sorunu var. Ps3 ler ile korkarak girdigim virajlara rahat rahat gidiyorum. Abs nin devreye girdiğini de hic gormedim. 29-19 uretimi bendeki lastikler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Tarahumara :

Ben de hiçbir sorun yok abi. Yag gibi akıyor. Ps3 lerden kurtuldugum her gune şükrediyorum. Ne balans sorunum var. Ne de viraj, performans sorunu var. Ps3 ler ile korkarak girdigim virajlara rahat rahat gidiyorum. Abs nin devreye girdiğini de hic gormedim. 29-19 uretimi bendeki lastikler.

Ben de benzer durumdayım da çok kullanmadığım, aracı çok zorlamadığım için sana da sormak istedim. Son bir senede yaptığım uzun yollarda da ki çoğu ailecek yaptığımız yollar hiç huzursuzluk hissetmedim. 🧿

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yorumlardan anladığım kadarıyla lastiklerimi garantiye yollamam farz oldu. aracımı almadan önce test ettiğim araçlardan hatırladığım kadarıyla mazda 3 lerin özellikle frenleri çok başarılı. güzel bir asfaltta yapılan fren testlerinde resmen kemer vücudu tutuyor ruh bi çıkıp geri geliyor sanki 😂😂. bu lastiklerde hiç öyle bi etki göremedim ben 😣😣. cevaplarınız için tekrar çok teşekürler. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim araçta da falken var. diş kalınlığı 1.5-2 milim civarında olmasına rağmen gayet memnunum. değişim zamanı geldi tabi muhtemelen bu lastiklerle muayeneden kalır.

belirttiğim lastik kondisyonuna rağmen aşağıdaki virajı tahminen 165-175 km arası hızla dönebilmiştim. esp ufak bir dokunuş yaptı. (hiç esp devreye girmemişti acaba çalışıyor mu diye kontrol etmek istedim. 110'dan sonrası bu yola fazla.)

muhtemelen yeni lastiklere geçiş yaparsam çok daha tatminkar bir sürüş deneyimim olacak. falken'in bu serisine fiyat performans açısından olumlu bakıyordum. sizlerin yorumları sonucunda yeni lastiklerimiz falken olacak gibi.

pilot sport serisi çok övülen bir ürün. bizzat deneyimlemedim ancak @Tarahumara'nın yorumları sonrası bakış açımı tekrar değerlendirmem gerekecek.

 

1263515120_EkranAlnts.thumb.JPG.b78bc157df209e0cb6d3bd649f61de00.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sordu kaçtı olmasın. Lastikleri geçtiğimiz çarşamba garanti için bıraktım. Yaklaşık bir ay sürer dediler. CLA 45 amg, Leon Cupra gibi araçlara aynı lastiği taktığını ve çok memnun kalındığını söyledi lastikçi. nasıl bir dönüş olacak, derdim çözülecek mi hep birlikte göreceğiz.  ilginize tekrar teşekürler. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Samsunspor
      Yazan: Samsunspor
      Arkadaslar merhaba. Konu basligi altinda diger konu ve yorumlara baktim ama aradigimi bulamadim. O yuzden degerli goruslerinizi almak icin buraya yaziyorum.
      Aracimi eylul 2019 da aldim. Aldiktan bir ay sonra lastik basinc sensoru uyarisi aldim. Ben de herkes gibi herhangi bir benzinlige girip kontrol yaptim ve kayda deger bir degisim yoktu. Yine de olmasi gereken havayi basip sensoru resetledim. Bundan 2-3 hafta sonra tekrar uyari aldim. Sicaktan olabilir diye dusunup pek ciddiye almadim cunku lastiklerde gozle gorulur bir inme veya aracta bir sarsinti vs yoktu. Zaten akabinde de kasim ayinda kislik lastiklere gectim. Sorunu biraz oteledim galiba.
      Acikcasi kislik lastikleri degistirirken su yazliklari da bi kontrol et demek aklima gelmedi. Onu da yazliklara gecerken kontrol ettiririm diye dusundum herhalde bilmiyorum. Kislik lastiklere gectim, haliyle degisim oldugu icin yine uyari aldim ve resetledim. Sonra kis boyunca tek hir uyari dahi almadim. Anladim ki sensorde veya aracta bir sorun yokmus. Basima gelecegin yazliklara gecerken olacagini hissettim artik. 
       
      Bugun yazliklara gecmek icin lastikciye gittim ve bi kontrol eder misiniz dedim. Onlar da bakiyoruz zaten biz genel olarak dedi. Ve tahmin ettigim gibi sol arka yazlik lastige çivi girmis. Onaracagiz dedi, tamam dedim ben de. Neyse lastikler degisti araca bindim 1 km icinde uyariyi aldim. Resetleyip yola devam ettim. Birkac km sonra tekrar uyari aldim. Bir benzinlige girdim iki lastik de sacma sapan degerler gosteriyordu. Sonra fazla kurcalamadan lastikciye geri gittim. Bakti anormal bir deger yoktu. Benzinlikteki arizali olabilir dedik ve ustelemedim. Tekrar istedigim olculere havayi getirdi ( basta hepsini 35 yapmis; ben bu sefer onler 35 arkalar 33 olsun dedim) ve tekrar uyari alirsan gel cikartalim bastan kontrol edelim dedi tamam dedim. Yine araci calistirdim ve basinc degerleri degistigi icin ilk uyariyi aldim, resetledim ve devam ettim. 3-4 km sonra yine uyari aldim. Sinirlendim ve resetlemeden eve geldim yarin giderim diye lastikciye.
       
      simdi ogrenmek istedigim su; daha once hasarli olan lastikten oturu bu kadar sik uyari almamistim. En korktugum sey lastik haricinde baska bir problem olmasi yoksa tek lastikse can sikacak bir konu degil. Yani;
      1- lastikciler lastigi degistirirken bu nesil araclarda sensore etki edecek bir zarar vermis olabilirler mi?
      2- pespese ve bu kadar sik uyari almak normal midir lastiklerin kis boyu yattigini dusunursek? Kaldi ki çivili iken bu kadar sik vermiyordu. Hadi diyelim ki o zaman hava kacisi daha az oluyor. Simdiki tamir de tutmadiysa ve bu kadar sik uyari aliniyorsa lastigin havasinin aniden dusmesi gerekmez mi? Cunku hala gozle gorulur bir inme yok.
      3- eger lastik onarilamaz ise tek lastik degisimi problem yaratir mi? 

      4- yarin lastikciye tekrar gittigimde dikkat etmem gereken bir husu var mi?
       
      simdiden cok tesekkurler arkadaslar
    • dalgakıran
      Yazan: dalgakıran
      bir çok konu vardı ama sohbetler uzadığından aradığım cevapları bulamadım tekrar konu açmak zorunda kaldım. 2020 yaza yeni lastik almak durumundayım. marka model tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar. Kazasız sürüşler dilerim.
    • Omericsson
      Yazan: Omericsson
      Merhaba arkadaşlar daha önce bu konu altında yapılan yorumlara baktım hepsini okudum ama bir çare bulamadım 16 inç jant lastikten 18 inç jant lastik taktım ilk başta hiçbir sorun yoktu sonra bir çukurdan geçtim lastik basınç ışığı yanıp sönmeye başladı sonra sabit yandı aracı her çalıştırmamda da yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor lastik basınçlarının hepsini aynı seviye çektim sorun devam etti jant değişiminde ön sol lastik sibobu kırılmıştı normal sibop taktık sensörü de janta yapıştırdık sonra sensör janttan ayrılmış tekerleğin içinde dönüyordu bu şekilde bile çalışıyor du ne olduysa o çukurdan geçtikten sonra oldu sert de girmemiştim sonra ön sol lastikte ki sensörü çıkardım gözle görülür bir hasar yoktu meslek icabı içini açtım bataryasını ölçtüm 3v olması gereken batarya 2.6 v gösteriyor 9 yılda normal düşmesi sensör devresinin sağlamlık kontrolünü sensör akım çekiyor mu diye bakarak yaptım sensör akım çekiyor ama frekans üretip iletiyor mu derseniz bilemem şuanda son olarak arıza ışığı yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor zararı yok ama gözüme batıyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz 
    • UtkuSaray
      Yazan: UtkuSaray
      Arkadaşlar aracımın üzerinde orijinal 16 inç jant mevcut. 17 inç siyah bir janta çevirmek istiyorum. Ancak aklımda bazı soru işaretleri var.
      Örnek vermek olursa, direksiyon sertleşmesi, ses alması vb. gibi durumlar.
      Hiç bu şekilde değişiklik yapan oldu mu yorumlarınızı alabilir miyim ? 
    • Ali Furkan İpek
      Yazan: Ali Furkan İpek
      Merhaba arkadaşlar geçenlerde yaz lastiklerimi değiştirdim mıchelin. 
      Titreme oluyordu araçta 110 km hızdan sonra, lastikçiye gitmek uzaktı bende mazda avrupayı anlattım sağolsunlar yaparız dediler 100 tl fiyat verdiler . Bende biraz güzellik yapsanız güzel olur gibisinden konuşunca aracı teslim alınca ücret ödetmediler. 
      Ve servisten sonra aracım gene 110 km hızdan sonra titremeye baslıyor. Bundaki sıkıntı nedir bilgilendirirseniz sevinirim. 
      2 defa balans yaptırdım.. Olmuyor..

×
×
  • Yeni Oluştur...