Jump to content

ABD'de Otomatik, Avrupa'da Manuel Vites


AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Amerikalilarin % 96 gibi bir çogunlugu otomatik vites kullaniyor.  Avrupa'da ise büyük bir çogunluk manuel vites kullaniyor.  Bunun nedenleri olarak öncelikle Amerikalilar araç kullanirken ayni anda baska isler de yapabiliyorlar, örnegin kahve içmek, yemek yemek, gibi.  Avrupalilar araç kullanirken bunlari yapmiyorlar, sadece yola odaklaniyorlar.  Asagidaki makale bu konuyu ele aliyor.

https://www.msn.com/en-us/autos/news/why-do-americans-drive-automatic—but-most-of-europe-drives-manual/ar-AAIwg7G?ocid=spartandhp

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gözümde direkt 5 litrelik motoruyla cipine binip, köşedeki fast foodcudan sosli almış ve arabada yiyen amerikalı canlandı :) 

amerikalılar yüksek hacimli motor ve tam otomatik şanzımanlarıyla daha geniş yollarda daha rahat ve uzun süreli yolculuklar yapıyor. Yüksek hacim uzun ömür demek. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerikalilar "fast food" magazalarindan aldiklari "soft drink" veya kahvelerle yolculuk yapiyorlar.  Bunlar bazen aracin içine dökülüyor.  Bir keresinde satin aldigim ikinci el arabanin içi kahve ve içecek lekeleriyle doluydu ve bu nedenle detayli iç temizlik yaptirmistim (gerçi o araba manueldi).  Önemli bir nokta:  otoyollarda seritler bizden daha genis ve çizgiler hemen her zaman parlak ve dikkat çekiyor (fosforlu).

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alfa Romeo'larda örneğin son döneme kadar bardaklık bile bulunmazdı, özellikle koymuyorlardı. "Yiyip içeceksen restorana git" Alfa mottosudur :) Giulietta'da koysalar bile kol dayamanın arkasına falan saklanmıştır, kullanılacak gibi değildir. Son döneme kadar çoğu Avrupalı üreticide saklardı bardaklığı, konsol içinden çıkar çeşitli mekanizmalarla falan, "American regular size" denen bir içeceği koyamazsın zaten.

Avrupada otomobil amaçtır, kültürün kendisi hayata entegre olmuş, dolayısı ile hem otomobiller hemde sürücüler daha sofistikedir. Otomobil kullanmak, aksiyona dahil olmak için manuel şanzıman istenebilir. Amerikada otomobil iş görmesi gereken bir vasıtadan pek öte değil. Ancak son yıllarda bu durum epey değişti, pazarda satılan otomobiller de avrupalı araçlar düzeyine yaklaştı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...